T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

300: ΑΡΓΟΣΒΗΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΙΚΑ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ «ΕΞΟΔΟΥ»
ΑΙΧΜΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΛΑΘΕΜΕΝΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ!
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΗ (ΑΘΗΝΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ, 18:00)
Η Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση για τους μετανάστες απεργούς πείνας έχει φτάσει πλέον σε σημείο «μη επιστροφής», (38Η μέρα της απεργίας πείνας,  αρκετοί από την Παρασκευή έχουν ξεκινήσει και απεργία δίψας,   98 έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης), συνεχίζει δια του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, την αδιάλλακτη στάση της. Το υπουργείο Εσωτερικών εξακολουθεί να λέει κατηγορηματικά όχι στο δίκαιο αίτημα νομιμοποίησης των μεταναστών κι επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες μιας ενδεχόμενης τραγικής εξέλιξης κάνοντας λόγο για «πολιτικούς καθοδηγητές» των απεργών πείνας
Μάλιστα, προκειμένου να αυξήσει την πίεση, η Κυβέρνηση, επιστράτευσε για άλλη μια φορά, το "όπλο" της εισαγγελικής παρέμβασης! Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου, ερευνά τις "καταγγελίες" Ραγκούση, σύμφωνα με τις οποίες κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ εμποδίστηκαν να εισέλθουν στο Μέγαρο Υπατία, για να εξετάσουν τους μετανάστες που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργία πείνας. Από την πλευρά της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, είχε κάνει πριν από μέρες λόγο για άτομα που ισχυρίστηκαν πως ήταν ιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς να φέρουν ούτε αποδεικτικά έγγραφα της ιδιότητάς του ούτε όμως και κάποια έγγραφη εντολή αρμόδιας υπηρεσίας. Έτσι και αλλιώς, οι 100 περίπου μετανάστες, που έχουν νοσηλευτεί, μέχρι σήμερα, έχουν διακομιστεί σε δημόσια νοσοκομεία και έχουν εξεταστεί από τους εκεί ιατρούς...
Στις αιτιάσεις περί "πολιτικών καθοδηγητών" της απεργίας πείνας, η Πρωτοβουλία επισημαίνει ότι ο υπουργός επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα «μεταθέτοντας τις δικές τους ευθύνες στις πλάτες άλλων: Είναι ο ίδιος και η κυβέρνηση που παίζουν με τη ζωή των απεργών πείνας, αρνούμενοι να τους συναντήσουν και κυρίως να επιλύσουν το βασικό τους αίτημα, αυτό της νομιμοποίησης…Στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να δοθεί άμεση λύση στο αίτημα των απεργών πείνας λέγοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι η αδυναμία αλλά η απροθυμία της κυβέρνησης: «Είναι η κυβερνητική αδιαλλαξία που οδηγεί τους απεργούς πείνας στον θάνατο». Και υπογραμμίζει ότι «άνθρωποι που πλησιάζουν τις 40 μέρες απεργίας πείνας δεν οδηγούνται εκεί από «υποκινητές» και «καθοδηγητές», αλλά από την ίδια τη συνείδησή τους».

''ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ''... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ...
Από την άλλη,  ο Υπουργός Εθνική Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, σήμερα σε τοποθέτησή του στη Βουλή φαίνεται να διαχωρίζει εν μέρει τη θέση του από τους αδιάλλακτους συναδέλφους του τονίζοντας ότι «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής»  και ότι «θα ασκήσει όποια πίεση μπορεί προς τους αρμοδίους συναδέλφους του για να αποτραπεί πάση θυσία και πάση δυνάμει αυτό το ενδεχόμενο». Κι αυτό, γιατί, όπως κυνικά δήλωσε στη συνέχεια, «κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».
Στην ίδια γραμμή, της εξεύρεσης λύσης για την αποφυγή ανεξέλεγκτων αντιδράσεων σε περίπτωση απώλειας ζωής,  κινείται και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος  απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας είπε «Φροντίστε μην πεθάνει κάποιος από την απεργία πείνας. Εάν έχουμε έστω και ένα θάνατο πολύ φοβούμαι ότι θα έχουμε σπίθα μεγάλης αναστάτωσης στη χώρα ή θα εκληφθεί ως χρυσή λαβίδα για να δημιουργηθούν θέματα»!
Αύριο Παρασκευή 4 Μάρτη, διοργανώνεται διαδήλωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας, ώρα 18:00,  στο Μουσείο 
 Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας
«Αργοσβήνω πολεμώντας»
Από το «Νερό κι Αλάτι-Ένα τραγούδι για τους 300» των Υπεραστικών
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300, ανταποκρινόμενη στην πρόταση των μεταναστών απεργών πείνας, καλεί σε διαδήλωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 4 Μάρτη (Μουσείο, 6:00).
Την ώρα που 100 απεργοί πείνας βρίσκονται στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Τετάρτη βράδυ), η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει την πολιτικά έωλη αδιαλλαξία της με τα μόνα όπλα που της έχουν απομείνει: το ψέμα και τη συκοφάντηση. Μάταιη η προσπάθεια όμως. Αυτό το «κράτος που προσπαθεί να θριαμβεύσει με μια ατέλειωτη στριγκλιά» παρουσιάζεται ανήμπορο μπροστά στο φρόνημα και το ήθος των 300 απεργών πείνας, που αγωνίζονται με μόνο όπλο εκείνο το βασικό πυρήνα της ύπαρξης που παραμένει πάντοτε αναπαλλοτρίωτος από την εξουσία.
Κάθε μέρα που περνάει, η πολιτική χειρονομία των μεταναστών απεργών πείνας βρίσκει ολοένα και περισσότερους αποδέκτες. Ολοένα και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι αυτός ο αγώνας που συνεχίζεται 38 ημέρες τώρα στην Υπατία, το ΕΚΘ και τα νοσοκομεία, δεν είναι μόνο αγώνας ενάντια στο απαρτχάιντ που υφίστανται οι ξένοι εργάτες. Είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων ενάντια στην οργανωμένη αθλιότητα που  στραγγαλίζει το παρόν και λεηλατεί το μέλλον.
Μένει πια στην κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις τις. Ή να αποδεχτεί το αυτονόητο ή να πάρει τη δική της θέση στη βίβλο της αγριότητας.
Αθήνα 3/3/11
ισκρα.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: