T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

του ΣΤΑΜΑΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΕ ‘’ΜΠΑΝΑΝΙΑ’’ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !
Τα φιλέτα της κρατικής περιουσίας είναι έτοιμα προς ‘πώληση’.Στις 15 Απριλίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ''αποκρατικοποιήσεων'' καθώς και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής σταθερότητας .
Ήρθε η ώρα λοιπόν η κρατική περιουσία να περάσει σε ξένα, το πιθανότερο , αλλά και ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, κάνοντας λαό και κράτος φτωχότερα μετά τις επαίσχυντες συμφωνίες της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου με τρόικα και ΕΕ.
Μάλιστα σε ότι αφορά το πρόγραμμα των ''αποκρατικοποιήσεων''(ιδιωτικοποιήσεων') συμφωνήθηκε πως θα εξειδικεύονται ανά έτος .
Το υπουργικό συμβούλιο σήμερα, επίσης , έλαβε αποφάσεις και για το ζήτημα του επιτρόπου των τραπεζών, του οποίου ο ρόλος ενισχύεται, πρώτον, μέσω της απόκτησης του δικαιώματος πρόσβασης στις πληροφορίες των τραπεζών, με τις τελευταίες να υποχρεούνται να παρέχουν πληροφορίες, εφόσον ζητηθούν, και, δεύτερον, μέσω της ενίσχυσης του δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο) του επιτρόπου σε στρατηγικές αποφάσεις των τραπεζών.
Ποιες θα είναι πιθανότατα όπως όλα δείχνουν οι '' αποκρατικοποιήσεις'';
Tα γνωστά ολίγα: «πώληση 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ξεπούλημα του καζίνο της Πάρνηθας, της ΔΕΠΑ, της ΛΑΡΚΟ, των ΕΛΤΑ, την επέκταση της «νεοαποικιοκρατικής» σύμβασης του αεροδρομίου των Σπάτων και άλλα πολλά.
Mα εκείνο που κάνει πραγματικά εντύπωση, κι αυτό γιατί η Υπουργός κ. Μπιρμπίλη μέσω κάποιων ΜΜΕ θέλησε να αποπροσανατολίσει, θα είναι η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ.
Τις μόλις προηγούμενες ημέρες, αναφέρθηκε από μερίδα του τύπου , πως η Υπουργός απεφάνθη πως δεν τίθεται θέμα πώλησης ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ(!).
Η αλήθεια όμως είναι πως ξεκαθάρισε μια και καλή το τοπίο ,γιατί η αναφορά της αφορούσε μόνο τα δίκτυα των δύο ΔΕΚΟ και όχι το σύνολο τους (εργοστάσια ,εγκαταστάσεις και λοιπά ).
Αξίζει δε να σημειωθεί ,ειδικότερα για τη ΔΕΗ ,πως πριν από ελάχιστο χρονικό διάστημα ,η ΔΕΗ υπέστη ‘’ακρωτηριασμό’’, και από ενιαία και κάθετη στη λειτουργία της ,σήμερα, είναι ήδη σε τρία κομμάτια .
Τα δύο κομμάτια τα οποία ‘’γεννήθηκαν ‘’ από αυτόν τον ακρωτηριασμό (κι εδώ είναι το ενδιαφέρον) είναι:
Α) Η δημιουργία θυγατρικής της μεταφοράς ,δηλαδή τα χερσαία στην επικράτεια δίκτυα (πυλώνες και λοιπά).
Β) Και τη διανομή η οποία περιλαμβάνει και ασχολείται με τα αστικά δίκτυα σε πόλεις και χωριά (κολόνες, ηλεκτροδότηση και λοιπά).
Είναι πασιφανές ακόμη και για κάποιον αδαή ποιος ο λόγος και η δημιουργία θυγατρικών μια ενιαίας επιχείρησης ,περί ποιών δικτύων ομιλεί η κ. Υπουργός άραγε;
Tων ήδη τοποθετημένων στη βιτρίνα μέσο θυγατροποίησης προς πώληση;
Και τι σημαίνει αυτό για τις ίδιες τις επιχειρήσεις ,όταν η αναφορά της αφορά μόνο τα δίκτυα τους ;
Mα τι άλλο από την πώληση των υπόλοιπων οικονομικών λειτουργιών τους (εργοστάσια παραγωγής ,ορυχεία, εγκαταστάσεις και λοιπά) ;
Η διανομή στα κερδοσκοπικά κεφάλαια του κρατικού και λαϊκού πλούτου άρχισε και όλα δείχνουν πως λαός και χώρα θα χάσουν στο όνομα του όποιου δήθεν κέρδους τις σπουδαιότερες των επιχειρήσεων τους, που με αγώνες ,ιδρώτα και ακόμα και αίμα του ελληνικού λαού αποκτήθηκαν !

Δεν υπάρχουν σχόλια: