T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ !

Την απόφασή τους να δεχθούν τις προτάσεις της κυβέρνησης και να τερματίσουν την απεργεία πείνας ανακοίνωσαν οι μετανάστες-απεργοί πείνας στην Υπατία. «Ο αγώνας δικαιώθηκε» δήλωσαν.

Όσοι από τους μετανάστες βρίσκονται στα νοσοκομεία, θα παραμείνουν εκεί.

Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην Υπατία, έως ότου να αρχίσουν να σιτίζονται κανονικά.

«Η νίκη μας είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη και ευχαριστούμε θερμά την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ιδιαίτερα τους γιατρούς, που μας παρακολουθούσαν σε 24ωρη βάση», δήλωσε ο Αμπντούλ Χατζί, εκπρόσωπος των απεργών πείνας και του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης

Η δικαίωση των 300 μεταναστών, ελπίδα για όλη την κοινωνία!

Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, απέδειξε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Επίσης, έδειξε σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη. Το άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα και πλατιά κοινωνική αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Είναι προφανές ότι θα χρειαστούν μακροχρόνιοι σκληροί αγώνες για να αρθεί το απρατχάιντ σε βάρος των ξένων εργατών που ζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ωστόσο, δεν πρέπει να χωρεί αμφιβολία ότι η αυταπάρνηση των 300 άνοιξε έναν καινούργιο δρόμο ελπίδας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι (και ήταν πολλοί...) στήριξαν αυτόν το δύσκολο αγώνα από τη Νομική έως τα νοσοκομεία. Μα πάνω...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 09.03 18:30

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση των Υπουργών της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ιω. Ραγκούσης, ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κυρία Αννα Νταλάρα και ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, Ανδρέας Τάκης.

Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση, οι μετανάστες απεργοί πείνας, απέσπασαν από την κυβέρνηση τις ακόλουθες δεσμεύσεις, στη βάση των οποίων αποφάσισαν τον τερματισμό της απεργίας πείνας :

- νομιμοποίηση της παραμονής των μεταναστών, με σχετική υπουργική απόφαση, μετά απόσυμπλήρωση οκταετίας στη χώρα,

- δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσης τους με βάση το καθεστώς ανοχής,

- δυνατότητα να παραταθεί επ' αόριστον το καθεστώς της εξάμηνης ανοχής, έως ότου συμπληρώσουν τα χρόνια (και τις προϋποθέσεις) που απαιτούνται για τη νομοιμοποιήσή τους.

Επίσης, η κα. Άννα Νταλάρα δεσμεύθηκε να θέσει στην ΕΕ το ζήτημα της αναθεώρησης της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Ταυτόχρονα, όμως, με τις προτάσεις, η κυβέρνηση κορυφώνει την προσπάθεια ποινικοποίησης, συκοφάντησης και σπίλωσης του αγώνα των απεργών πείνας και του κινήματος αλληλεγγύης, με κορυφαίο παράδειγμα τη δίωξη των δύο μελών της Πρωτοβουλίας Αλληέγγύης εχθές σε νοσοκομείο της Αθήνας, με κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο για σωματικές βλάβες, επειδή υπερασπίστηκαν την επιλογή του απεργού πείνας να αρνηθεί την υποχρεωτική σίτιση.

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τελικά τις δύο φοιτήτριες - μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, που συνελήφθησαν εχθές μετά από μήνυση του Διευθυντή Κλινικής Παθολογίας στον Ερυθρό Σταυρό της Αθήνας, επειδή στήριξαν το δικαιώμα νοσηλευόμενου απεργού πείνας να αρνηθεί την υποχρεωτική σίτιση. Οι κατηγορίες είναι βαριές και αφορούν την πρόκληση σοβαρών σωματικών ζημιών, με ενδεχόμενο δόλο. Οι δύο κατηγορούμενες πήραν παράταση να απολογηθούν μέχρι την Παρασκευή.

Η δίωξη έχει προφανή πολιτικό χαρακτήρα και εναρμονίζεται με τις αντίστοιχες πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για καταστολή της απεργίας πείνας.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 08.03

ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΥΝΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Λάδι στη φωτιά εξακολουθεί να ρίχνει η κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να καταστείλει τον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας με όσους και όποιους τρόπους μπορεί, μέσα από ένα ντελίριο αυταρχισμού και αδιαλλαξίας μη υπολογίζοντας την ζωή των 300 μεταναστών απεργών πείνας.

Το μεσημέρι της Τρίτης 08 Μάρτη, κυβερνητικές πηγές δήλωναν σε ειδησεογραφικούς σταθμούςπως αν οι μετανάστες απεργοί πείνας δεν δεχθούν την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση στησυνάντηση της Παρασκευής στη ΓΣΕΕ για άμεση μεταφορά τους σε νοσοκομεία θα κινηθούν διαδικασίες υποχρεωτικής απέλασης! Η θέση αυτή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οριστικοποιήθηκε σε κυβερνητική σύσκεψη αργά το βράδυ της Δευτέρας, με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και χυδαίο –στο εξαιρετικά κρίσιμο αυτό χρονικό σημείο της 43ης μέρας απεργίας πείνας των μεταναστών- να μπαίνει από πλευράς της κυβέρνησης το εκβιαστικό τελεσίγραφο ή δέχεστε τους όρους μου ή σας απελαύνω!

Μια τέτοια κίνηση, ακόμα κι αν πρόκειται για κίνηση τακτικής στα πλαίσια των πιέσεων που θέλει να ασκήσει η κυβέρνηση στους απεργούς ώστε να γίνει αποδεκτή η «λύση» την οποία προτείνει και η οποία σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας, φανερώνει την τυφλή κι επικίνδυνη αδιαλλαξία της η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τραγικότερες εξελίξεις τις επόμενες ώρες.

Η κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να αφήσει στην άκρη τέτοιου είδους κινήσεις οι οποίες, επιπλέον λειτουργούν αποπροσανατολιστικά ως προς τα πραγματικά επίδικα του αγώνα των μεταναστών πείνας και να δώσει μια θετική διέξοδο στο πρόβλημα καταθέτοντας μια πρόταση η οποία θα συνιστά ένα κάποιο βήμα στο δρόμο της πλήρους νομιμοποίησης των μεταναστών απεργών πείνας, δικαίωμα το οποίο έχουν κατακτήσει με την εργασία τους στη χώρα μας.

Η μέχρι σήμερα κυβερνητική πρόταση χορήγησης 6μηνης άδειας παραμονής υπό καθεστώς ανοχής όχι μόνο αφήνει τους μετανάστες έκθετους και μετέωρους σε καθεστώς αβεβαιότητας και ενδεχόμενων διώξεων αλλά και σε καμία περίπτωση δεν ανοίγει το δρόμο για τη δίκαιη νομιμοποίησή τους, παρά τις προσπάθειες κυβερνητικών στελεχών να πείσουν για το αντίθετο.

ΑΠΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ!

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός γιατροί επιχείρησαν να σιτίσουν υποχρεωτικά τους απεργούς πείνας, οι συνοδοί αντέδρασαν και ο διευθυντής της Παθολογικής έκανε μήνυση κι έτσι οι συνοδοί σ υ ν ε λ λ ή φ θ η σ α ν κι έχουν οδηγηθεί στο Τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής.

Παρόμοια περιστατικά έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα νοσοκομεία, από γιατρούς που παρά την θέληση των απεργών και την απόφαση της ΟΕΝΓΕ για την στήριξη του αγώνα των μεταναστών, δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο να καταφέρουν χτυπήματα στην απεργία πείνας, ξεπερνώντας κάθε όρκο και υποχρέωση τους να σέβονται την προσωπική επιθυμία του νοσηλευόμενου. Οι δύο αλληλέγγυες που βρίσκονταν ως συνοδοί στο νοσοκομείο προσπάθησαν να αντιδράσουν και να βοηθήσουν τον απεργό πείνας όταν γιατροί του έφεραν φαγητό και εκείνος αρνήθηκε και ζήτησε την απομάκρυνση του. Τότε ο διευθυντής της κλινικής μήνυσε τα δύο μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι αλληλεγγύες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ όπου και παραμένουν στο Τμήμα εγκλημάτων κατά της ζωής. Στο πλευρό τους βρίσκονται ένας εκ των γιατρών των απεργών και η δικηγόρος της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης. Στις δύο αλληλέγγυες απαγγέλθηκαν κατηγορίες γιαπαράνομη βια και απόπειρα επικίνδυνης βλάβης και θα κρατηθούν σήμερα ενώ αύριο το πρωι θα περάσουν από τον εισαγγελέα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

δελτίο τύπου 08/03

Οι συλλήψεις αλληλέγγυων και οι απειλές απέλασης δεν σπάνε την απεργία
Μαρτίου 8, 2011

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει την απεργία πείνας των 300 μεταναστών με την αστυνομική καταστολή. Επειδή ο αγώνας δεν έσπασε ούτε από τις κακουχίες ούτε από την εκστρατεία συκοφάντησης, οι κυβερνητικοί ιθύνοντες επιστρατεύουν τώρα την κρατική βία. Από το πρωί γινόμαστε αποδέκτες μιας «άνωθεν» οργανωμένης διαρροής ότι οι απεργοί πείνας απειλούνται με απέλαση αν δεν δεχτούν την πρόταση της κυβέρνησης για εξάμηνο καθεστώς ανοχής. Και για να μη μένουν στα λόγια, συνελήφθησαν σήμερα στον Ερυθρό Σταυρό δύο αλληλέγγυες φοιτήτριες που συνόδευαν νοσηλευόμενους απεργούς πείνας. Είχαν προηγηθεί η εντολή του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Αντώνη Ζαχάροφ να αφεθεί φαγητό στα τραπεζάκια των νοσηλευόμενων απεργών, η άρνηση των απεργών πείνας να το δεχτούν και η υπενθύμιση των αλληλέγγυων συνοδών ότι τέτοιου είδους «ιατρικές» πρακτικές συνιστούν βασανιστήριο και φέρνουν στη μνήμη τις αποφράδες ημέρες των «γιατρών του Βιντέλα».

Από τη μεριά μας, τα μόνα πια που έχουμε να πούμε είναι: Πρώτον, η διαφαινόμενη κυβερνητική επιλογή ανοίγει τις πύλες της αβύσσου. Δεύτερον, η καταστολή ούτε κάμπτει ούτε φοβίζει κανέναν.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη.

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων-Νίκη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 07-03-2011 ΩΡΑ 8.30 ΜΜ

Νωρίς το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, οι 300 απεργοί πείνας εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Ανακοίνωση – απάντηση στις σημερινές εξελίξεις από τους 300 απεργούς πείνας

Σήμερα το πρωί «επισκέφθηκε» την Υπατία 3 φορές ο εκπρόσωπος της διοίκησης των νοσοκομείων, κ. Μουσιώνης. Την πρώτη χωρίς κανένα έγγραφο, την δεύτερη με έγγραφο χωρίς υπογραφή και την τρίτη φορά κατάφερε να έχει φέρει το «σωστό» έγγραφο.

Ήρθε για να μεταφέρει το αίτημα της κυβέρνησης να μεταφερθούν όλοι οι απεργοί στα νοσοκομεία και να αφήσουν τον τόπο του αγώνα τους. Απεργοί εκπρόσωποί μας του απάντησαν ότι αν ήρθε να μας πει ότι η γενναιόδωρη κυβέρνηση μπορεί να μας παραχωρήσει κρεβάτι νοσοκομείου για να πεθάνουμε, να της πει ότι ο αγώνας είναι αγώνας, ακόμα κι όταν ο θάνατος παραφυλάει. Αυτό σημαίνει ότι στα νοσοκομεία πάμε μόνο και μόνο επειδή αυτοί που τον έστειλαν συνεχίζουν να μας κλέβουν την αξιοπρέπεια, με αποτέλεσμα να καταρρέουμε. Αν νοιάζονται για την υγεία μας, να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας, για να μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε στα σπίτια και στις δουλείες μας. Με άλλα λόγια: οι απεργοί πάμε στα νοσοκομείο μόνο όταν κρίνουν οι γιατροί μας ότι πρέπει να πάμε.

Οι απεργοί τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι όταν αποφασίζουμε κάτι, το κάνουμε μόνοι μας στις δικές μας συνελεύσεις.

Επιμένουμε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να φτάσουμε τον στόχο μας. Ο στόχος αυτός συνίσταται στην εκπλήρωση συγκεκριμένων αιτημάτων, τα βασικότερα των οποίων, έχουν προσυπογράψει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και πολλοί άλλοι φορείς που μας συμπαρίσταται από όλη την Ελλάδα -ανάμεσα στους οποίους και όλοι οι φορείς της Θεσσαλονίκης (Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο πρύτανης του Α.Π.Θ, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ε.Ν.Ι.Θ, Ε.Σ.Η.Ε Μ-Θ, Ε.Δ.Ο.Θ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ, Ε.Κ.Θ), με κοινή επιστολή τους της 4-3-2011 προς τον Πρωθυπουργό.

Επαναλαμβάνουμε τα συγκεκριμένα αιτήματα που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση (αναλαμβάνοντας το τίμημα νεκρών αγωνιζόμενων ανθρώπων), αλλά στηρίζουν οι φορείς της Ελλάδας, αλλά και χιλιάδες άλλοι φορείς, σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες σε ολόκληρο τον πλανήτη:

- Έκδοση άδειας παραμονής κατά το άρθρο 21 παρ.4 του Ν 3907/2011

- Επανεξέταση και απόδοση άδειας διαμονής σε όσους εξέπεσαν από τη νομιμοποίηση του παρά την ύπαρξη ουσιαστικών όρων σε συνδυασμό με μείωση ή αποσύνδεση σε περίοδο οικονομικής κρίσης της άδειας παραμονής από ένσημα.

- Μείωση του προαπαιτούμενου χρόνου παραμονής των χωρίς χαρτιά σε 5ετία (από 12ετία) για την έκδοση ειδικής άδειας διαμονής του νέου άρθρου 44 του Ν 3386/05

- Χορήγηση άδειας παραμονής σε όσους απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους κατά την τελευταία νομιμοποίηση του 2005

Οι 300 Μετανάστες Απεργοί Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

7 Μάρτη 2011, 42η ημέρα απεργίας πείνας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 5.40 ΜΜ (07-03-2011)

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια αδιαφορώντας για τη ζωή των απεργών πέινας. ΄Ηδη αριθμός ασθενοφόρων έχουν φτάσει στην Υπατία χωρίς ακόμα να έχουν προβεί σε καμία ενέργεια.

Ταυτόχρονα με ανακοίνωση του το υπουργείο υγείας ζητά από τους απεργούς πείνας να μεταφερθούν στα νοσοκομεια και να φύγουν από το κτίριο της Υπατίας. Η Κυβέρνηση ενώ αρνείται να δώσει λύση στα αιτήματα των απεργών, ζητά την μεταφορά στα Νοσοκομεία, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την υγεία τους. Χρησιμοποιεί τις καιρικές συνθήκες προκειμένου να εκενωθεί το κτίριο της Υπατίας και να βάλει τέλος στον αγώνα των απεργών πείνας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 4.00 ΜΜ (07-03-2011)

Τη μεταφορά όλων των μεταναστών απεργών πείνας από το κτίριο της Υπατίας σε νοσοκομεία ζήτησε το υπουργείο Υγείας σήμερα Καθαρά Δευτέρα. Συγκεκριιμένα σήμερα ο διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Άρης Μουσιώνης και ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου πήγε στο κτίριο της Υπατίας για να προτείνει στους απεργούς πείνας την μεταφορά τους σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορές οι απεργοί τόνισαν στην αντιπροσωπεία του υπουργείου Υγείας ότι θα παραμείνουν το κτίριο της Υπατίας και στα Νοσοκομεία θα μεταφέρονται οι απεργοί πείνας που εκτιμούν οι γιατροί ότι έχουν ανάγκη νοσηλείας. Πληροφορίες που διοχετεύονται για εισαγγελική παρέμβαση και παρουσία αστυνομικών δεν επιβεβαιώνονται.
Ήδη όμως, περισσότεροι από 100 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, 88 από την Υπατία και 18 από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, πολλοί από αυτούς που δεν νοσηλεύονται ακόμη παρουσιάζουν υποθερμία, με τη θερμοκρασία τους να έχει πέσει στους 34 ή 35 βαθμούς.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί που παρακολουθούν τους μετανάστες της Υπατίας, οι απεργοί πείνας που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν ένα βήμα πριν από τη νεφρική ανεπάρκεια.

Ένας από τους μετανάστες της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε σε προκωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου, ενώ οι υπόλοιποι με υπόταση και κάποιοι με βραδυκαρδία. Συνολικά, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύονται 16 μετανάστες απεργοί πείνας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 12 ΠΜ (07-03-2011)

Η κατάσταση των μεταναστών την Καθαρά Δευτέρα (42η μέρα απεργίας πείνας) είναι οριακή πλέον, καθώς οι εξαντλημένοι άνθρωποι θα έρθουν αντιμέτωποι και με τον χιονιά τις επόμενες ημέρες.

Συνολικά περισσότεροι από 100 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, 88 από την Υπατία και 18 από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, πολλοί από αυτούς που δεν νοσηλεύονται ακόμη παρουσιάζουν υποθερμία, με τη θερμοκρασία τους να έχει πέσει στους 34 ή 35 βαθμούς.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί που παρακολουθούν τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο κτίριο της Υπατίας, οι απεργοί πείνας που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν ένα βήμα πριν από τη νεφρική ανεπάρκεια.

Ένας από τους μετανάστες της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε σε προκωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου, ενώ οι υπόλοιποι με υπόταση και κάποιοι με βραδυκαρδία. Συνολικά, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύονται 16 μετανάστες απεργοί πείνας.

Εν τω μεταξύ, ομάδες αλληλεγγύης συγκεντρώνουν κουβέρτες στην Υπατία και προσπαθούν να μεταφέρουν τους απεργούς πείνας στο εσωτερικό του κτιρίου, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τον επερχόμενο χιονιά στις σκηνές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος μιλώντας την Κυριακή στη ΝΕΤ επιδόθηκε σε άλλη μιαπαραληρηματική τηλεοπτική εμφάνιση υποστηρίζοντας πως πρέπει να υπάρξει βίαιη εκκένωση της Υπατίας. Επανέλαβε δε το γνωστό ρατσιστικό κλισέ, περί καθοδηγούμενης διακαρτυρίας, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης πως επιθυμεί να υπάρξει θάνατος μετανάστη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας την Κ.Δευτέρα επίσης στη ΝΕΤ., εμφανίστηκε σε σχετικά διαφορετικό μήκος κύματος από το Θ. Πάγκαλο. Απέκλεισε μεν εκ νέου μαζική νομιμοποίηση μεταναστών, ζητώντας ξανά από τους απεργούς πείνας να δεχτούν την πρόταση της Κυβέρνησης για καθεστώς ανοχής (6+6 μηνών), ωστόσο επισήμανε ότι για όσους από τους απεργούς πείνας πληρούν τα κριτήρια θα εξεταστεί το αίτημα για άδεια παραμονής. Κατηγόρησε μεν για "αδιαλλαξία" την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, αλλά ερωτηθείσα εάν οι ομάδες αυτές επιθυμούν να υπάρξει θάνατος, η κ. Ξενογιαννακοπουλου απάντησε αρνητικά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Σάββατο 5 Μαρτίου

Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να πάρει πρωτοβουλίες για να ικανοποιηθούν ταθεμελιώδη αιτήματα των μεταναστών-απεργών πείνας με την εξασφάλιση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ζήτησαν οι Μανώλης Γλέζος, Παν.Λαφαζάνης και Τ.Κορωνάκης από τονυπουργό Προστασίας του Πολίτη, με τον οποίο είχαν συνάντηση.

«Η ζωή είναι πάνω από όλα» δήλωσε, ο κ. Παπουτσής, επαναλαμβάνοντας, όμως, ότι «στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών», την ώρα που στην Υπατία και στα νοσοκομεία παραμένουν οι μετανάστες απεργοί πείνας.

Θέμα της συνάντησης ήταν η απεργία πείνας και τα αιτήματα των 300 μεταναστών εργατών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στον Χρ.Παπουτσή: «είμαστε στο και πέντε και ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να έχουμε μοιραίες ανεπίστρεπτες εξελίξεις, οι οποίες θα είναι μια πραγματική ιστορική τραγωδία για τη χώρα».

Κάλεσαν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει άμεσα πρωτοβουλία ώστε να ικανοποιηθούν θεμελιώδη αιτήματα των απεργών με την εξασφάλιση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντιθέσεις στους κόλπους της κυβέρνησης έχουν λάβει διαστάσεις χάσματος, με τον αρμόδιο υπουργό κ. Ραγκούση να κρατά μια ακραία αδιάλλακτη στάση απέναντι στους απεργούς, την οποία οχυρώνει πίσω από υποτιθέμενους ''περιορισμούς'' της νομοθεσίας.

«Η ζωή είναι πάνω από όλα» δήλωσε, από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής, επαναλαμβάνοντας, όμως, ότι «στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών, δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Παπουτσής είπε ότι άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και υποσχέθηκε να τιςμεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό, τον Γιάννη Ραγκούση και στον πρωθυπουργό.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λυθεί το ταχύτερο δυνατό η απεργία πείνας. Μας ενδιαφέρει πρώτα απ΄ όλα να προστατευθεί η ζωή των ανθρώπων αυτών και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς εργάζεται στην κατεύθυνση του να δώσει λύσεις προκειμένου να νοικοκυρεύσουμε αυτήν τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με το μεταναστευτικό, με ευθύνη όλων μας εδώ και πολλά χρόνια - και εννοώ όλων μας, και αυτών που κυβέρνησαν και αυτών οι οποίοι συμμετέχουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στην οργανωμένη ζωή της ελληνικής κοινωνίας» είπε.

«Πρέπει να δοθεί λύση. Πρέπει να δοθεί άμεση λύση, νοικοκυρεμένη λύση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς και στις υποχρεώσεις μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο πλαίσιο του Schengen» συμπλήρωσε.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος είπε ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ «είναισαφέστατο και μπορεί να εφαρμοστεί. Εδράζεται στο άρθρο 21 του Νόμου 3907, όπου για λόγους φιλευσπλαχνίας μπορεί να λυθεί άμεσα το θέμα».

Εν τω μεταξύ, δεκάδες μετανάστες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ η αγωνία για τη ζωή τους αυξάνεται και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα στη χώρα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί το ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφέρει άμεσα τους απεργούς πείνας σε νοσοκομείο.

Μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Πεταλωτής τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκβιάζεται» και υπογράμμισε ότι «θα επικρατήσει η λογική και η νομιμότητα».

Κατά τη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή στο κτίριο της ΓΣΕΕ, ο Γ.Ραγκούσης επανέλαβε την κυβερνητική πρόταση για ένταξη των απεργών πείνας σε καθεστώς ανοχής, που προβλέπει την αναβολή της απομάκρυνσής τους από τη χώρα, η οποία θα συνοδεύεται από γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ και με δυνατότητα ανανέωσης.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των απεργών πείνας διεκδίκησαν ένταξη στο καθεστώς του νόμου «περί φιλευσπλαχνίας» που προβλέπει και τη χορήγηση άδειας εργασίας, πράγμα που απέκλεισε η κυβέρνηση.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ-ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ: ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, η συνάντηση εκπροσώπων των μεταναστών με μέλη της ΓΣΕΕ, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και εκπροσώπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου επιβεβαιώθηκε η ακραία αδιαλλαξία της κυβέρνησης η οποία με μαθηματική ακρίβεια στέλνει τους μετανάστες απεργούς πείνας στο θάνατο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, επέμεινε στην απονομή καθεστώτος ετήσιας ανοχής (6+6 μήνες), με "δυνατότητα εξέτασης" για παραπέρα, ενώ δεν δείχνει προς το παρόν διατεθειμένος να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες στη συνέλευσή τους, δεν έκαναν αποδεκτές τις προτάσεις Ραγκούση, ζητώντας άδεια παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αποφάσισαν δε να συνεχίσουν την απεργία πείνας παραμένοντας στην Υπατία!

Ακολοθούν αποσπάσματα των δηλώσεων των Υπουργών

΄΄Η κατάσταση που επικρατεί δεν επιτρέπει μαζικές νομιμοποιήσεις, έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του νόμου για την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας της Υπατίας,΄΄ δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έπειτα από τη συνάντηση

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνάντησης, ο κ. Λοβέρδος είπε: «Απο την πρώτη μέρα που ξέσπασε αυτή η κρίση σαν κυβέρνηση φροντίσαμε να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια αφορούσε σε θέματα υγείας των απεργών. Και όπως έχουμε ξαναπεί το πρόβλημα της ανθρώπινης ζωής δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Τις ημέρες αυτές που αρκετοί από αυτούς τους ανθρώπους αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας φροντίσαμε μετά δημόσια νοσοκομεία να τους παρέχουμε όλες τις βοήθειες.

» Θέλω να επαναλάβω ότι ανάμεσα στους γιατρούς και τους ασθενείς δεν υπάρχουν διαμεσολαβητές. Σήμερα μια ομάδα γιατρών επισκέφθηκε τους απεργούς στο μέγαρο Υπατία και διαπίστωσαν ότι πρέπει να μεταφερθούν όλοι στα νοσοκομεία. Στη σημερινή συζήτηση όλες οι πλευρές συμφωνήσαμε ότι το θέμα της ανθρώπινης υγείας και της ανθρώπινες ζωής δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής. Θα βασίσουμε την επίλυση του προβλήματος στο πλαίσιο που ορίζουν οι νόμοι της χώρας».

Από την πλευρά του ο κ. Ραγκούσης είπε: «Είμαστε εδώ μαζί με τον υπουργό Υγείας και συζητήσαμε με τους απεργούς τις παραμέτρους του προβλήματος. Είχαμε την τύχη να έχουμε μία ειλικρινή συζήτηση στην οποία τους εξηγήσαμε με κάθε ειλικρίνεια τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τους μετανάστες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του νόμου. Τους εξηγήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζικές νομιμοποιήσεις. Είμαστε ικανοποιημένoi με την σημερινή συζήτηση. Οι μετανάστες θα συζητήσουν την πρότασή μας και ελπίζω ότι θα συμφωνήσουν. Επίσης τους είπαμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε περαιτέρω συζήτηση εάν και εφόσον τερματίσουν την άμεσα την απεργία και αποδεχτούν τις προτάσεις μας».

300: ΑΡΓΟΣΒΗΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ

Οι μετανάστες βρίσκονται στην 39η ημέρα απεργίας πείνας, ενώ τους 98 έχουν φτάσει εκείνοι που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και 17 της Θεσσαλονίκης. Εντωμεταξύ, στο κτίριο βρέθηκαν ο διοικητής της Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άρης Μουσιώνης, μαζί με πέντε γιατρούς του ΕΣΥ, προκειμένου να συναντηθούν με την ομάδα των γιατρών, που συμπαραστέκονται επί μέρες στους μετανάστες.

Στόχος είναι να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας και να διερευνηθούν καταγγελίες ότι κάποιοι από τους απεργούς, έτυχαν πλημμελούς περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης, είναι ισχυρό το ενδεχόμενο κάποιος να μείνει με χρόνιο πρόβλημα υγείας, ενώ ανά πάσα στιγμή υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός αιφνίδιου θανάτου. «Παίζουμε με τη φωτιά. Είναι τεράστιες οι απειλές για την υγεία και τη ζωή αυτών των ανθρώπων και εγώ προσωπικά είχα ήδη προειδοποιήσει την Πολιτεία εδώ και μερικές μέρες ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επαπειλούμενη ανθρωπιστική καταστροφή», τόνισε το μέλος της ιατρικής ομάδας που παρακολουθεί τους μετανάστες του μεγάρου Υπατία. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι μετανάστες που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία και επέστρεψαν στο μέγαρο συνεχίζουν την απεργία πείνας, αλλά όχι και την αποχή από το νερό, κατόπιν σχετικών υποδείξεων από τους γιατρούς.

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Ραγκούση πραγματοποίησαν σήμερα Βουλευτές και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με την απεργία πείνας και τα αιτήματα των 300 μεταναστών εργατών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και για τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την νομιμοποίηση μεταναστών στη χώρα.

Στη συνάντηση από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συμμετείχαν οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας Α΄ Πειραιά και Νησιών, Παναγιώτης Λαφαζάνης Β΄ Πειραιά και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Γιάννης Μπανιάς, Γιάννης Θεωνάς και Τάσος Κορωνάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τόνισαν στον Υπουργό την ανάγκη θεσμοθέτησης συνολικής ρύθμισης για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα και γι' αυτό το λόγο τις επόμενες ημέρες η Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα καταθέσει στη Βουλή Πρόταση Νόμου.

Υπογράμμισαν ωστόσο ότι επείγει η εξεύρεση λύσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Υποστήριξαν μάλιστα ότι τόσο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας όσο και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχουν καταθέσει σαφείς προτάσεις με βάση την ισχύουσα νομοθεσία στο πλαίσιο της ικανοποίησης των αιτημάτων των μεταναστών απεργών πείνας.

Καταλήγοντας, οι βουλευτές και τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δήλωσαν ότι η συνάντηση αυτή είναι μια παρέμβαση - έκκληση προς την Κυβέρνηση να επιδείξει γενναιότητα στις αποφάσεις της για την ικανοποίηση των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, πριν ακολουθήσουν τραγικές μοιραίες εξελίξεις, που μπορεί να συμβούν από στιγμή σε στιγμή.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ! Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ

Αντιπαράθεση ξέσπασε χθες ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης για το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας, με τον Γιάννη Ραγκούση να επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δήλωσε ότι θα πιέσει συναδέλφούς του, ώστε «να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή». Το θέμα θεωρείται λήξαν, δήλωσε μετά τα μεσάνυχτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής», δήλωσε από την πλευρά του υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «θα ασκήσει την όποια πίεση μπορεί προς τους αρμοδίους συναδέλφους του για να αποτραπεί πάση θυσία και πάση δυνάμει αυτό το ενδεχόμενο, που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».


«Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση μιας πολύ σοβαρής κρίσης, που στο επίκεντρό της έχει ανθρώπινες ζωές αλλά και το γενικότερο συμφέρον, να υπάρχει δημόσια παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης, χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί τα δεδομένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήματος», ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στις δηλώσεις Βενιζέλου.


«Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν με αυτή τη δημόσια παρέμβαση να λέγεται ουσιαστικά ότι χρειάζεται να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση με την οποία θα αποτραπεί η απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής. Από την πρώτη στιγμή δεν πράττουμε τίποτα διαφορετικό από το να προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την αρχή της ευνομίας, με την επιδίωξη να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο για τη ζωή των απεργών πείνας κάμπτοντας την αδιαλλαξία των διαμεσολαβητών – καθοδηγητών τους. Μόνον ο κ. Βενιζέλος μπορεί να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών», πρόσθεσε.


Γύρω στα μεσάνυχτα ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή δήλωση του κ. Βενιζέλου και την απάντηση στην δήλωση αυτή του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, δήλωσε ότι «οι υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας επικοινώνησαν μεταξύ τους και κρίθηκε ότι δεν υφίσταται πλέον κανένα πρόβλημα».


Στην αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση αναφέρθηκε και σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. «Το θέμα μου ούτε ήταν, ούτε είναι ο κ. Ραγκούσης», τόνισε, σημειώνοντας ότι εξέφρασε την άποψή του στον πρωθυπουργό και ότι καλύπτεται από τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή."Αυτό που μετράει για την κυβέρνηση είναι το ασφαλές μέλλον της χώρας και η συνοχή της κοινωνίας" δήλωσε ο υπουργός Άμυνας στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει κοινωνική κρίση και ζήτησε να μην φορτίζεται περισσότερο το υπάρχον κλίμα. "Απαιτείται απ΄όλους ψυχραιμία, υπευθυνότητα, ευελιξία και συγκατάβαση" υπογράμμισε στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.


Σημειώνεται τέλος ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση σχετικά με την καταγγελία της απαγόρευσης εισόδου σε γιατρούς του ΚΕΛΠΝΟ. Ο εισαγγελέας που θα διερευνήσει την υπόθεση θα κληθεί μεταξύ άλλων να εξακριβώσει αν οι πράξεις τους έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές των μεταναστών.

Από την πλευρά της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, είχε κάνει πριν από μέρες λόγο για άτομα που ισχυρίστηκαν πως ήταν ιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς να φέρουν ούτε αποδεικτικά έγγραφα της ιδιότητάς του ούτε όμως και κάποια έγγραφη εντολή αρμόδιας υπηρεσίας. Έτσι και αλλιώς, οι 100 περίπου μετανάστες, που έχουν νοσηλευτεί, μέχρι σήμερα, έχουν διακομιστεί σε δημόσια νοσοκομεία και έχουν εξεταστεί από τους εκεί ιατρούς...

I S K R A 9.3.11

Δεν υπάρχουν σχόλια: