T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

"Μαχαίρι" σε 13ο και 14ο μισθό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


Νέες οδυνηρές περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα (επιπλέον 10%) των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και "χέρι" στις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα ζητεί να μπει η "τρόικα" της επιτήρησης.

ΓΣΕΕ: -4 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία από τις περικοπές
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελεσίγραφο του ΔΝΤ προς την κυβέρνηση είναι η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και ανατροπή στο σύνολο των διατάξεων που αφορούν την προστασία των εργαζομένων από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος παραδέχθηκε νωρίς χθες το απόγευμα ότι "όλα είναι ανοιχτά", προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται να κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός. Ωστόσο πρόσθεσε ότι στο τραπέζι έχουν μπει θέματα "που συγκροτούν το συνολικό μεταπολιτευτικό εργατικό δίκαιο", επιβεβαιώνοντας τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για αύξηση του ορίου των απολύσεων στο 4% από 2% που είναι σήμερα για επιχειρήσεις μέχρι 200 εργαζόμενους, αλλά και τη δραστική μείωση των αποζημιώσεων για όσους απολύονται.

Την "τρόικα" των επιτηρητών συνάντησε χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος διατυπώνοντας την άποψη ότι "το κόστος εργασίας, που μονίμως βρίσκεται στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων κύκλων και πολιτικών, δεν επηρεάζει την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Κάθε ενέργεια περικοπών των μισθών (13ου και 14ου) πέραν του ότι δεν βοηθά στην ανταγωνιστικότητα, οδηγεί σε δραματική υστέρηση των δημοσίων εσόδων, άρα και σε μη δημοσιονομική εξυγίανση, καθώς και σε πλήρη αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης, αφού της στερεί έσοδα 4 δισ. ευρώ.

Με τη θέση αυτή συμφώνησε και ο ΣΕΒ, που συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας. Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε και η τελική μορφή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με τον πρόεδρο των βιομηχάνων να διαπιστώνει ότι κινείται στη σωστή βάση. Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε πως το τελικό σχέδιο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, επίσημα, στο Υπουργικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό, παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει αξιολογήσεις από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και σημείωσε πως στόχος του είναι να διασωθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να είναι κοινωνικά δίκαιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: