T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

"Κουμπώνει" το κατηγορητήριο στη δίκη για την δολοφονία Γρηγορόπουλου




Σε κομβικό σημείο εισέρχεται η δίκη για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς ολοκληρώνονται οι καταθέσεις των μαρτύρων του κατηγορητηρίου και επιβεβαιώνονται κρίσιμα σημεία του. Φίλοι του άτυχου παιδιού που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ, αυτόπτες μάρτυρες, ακόμα και οι συνάδελφοι των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη αποδομούν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων, οι οποίοι μεταλλάσσονται, ανάλογα με τα στοιχεία που κάθε φορά προκύπτουν.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταθέσεις, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η νύχτα που συνέβη το τραγικό περιστατικό ήταν καθ' όλα ήσυχη, χωρίς φασαρίες, χωρίς επεισόδια και φυσικά χωρίς η παρέα του άτυχου Αλέξανδρου να έχει επιτεθεί με πέτρες και μολότωφ στους δύο ειδικούς φρουρούς.

Αντιθέτως έχουν προκύψει σοβαρά στοιχεία ότι οι κατηγορούμενοι εκ των υστέρων προσπάθησαν να ελαφρύνουν τη θέση τους κατασκευάζοντας ζημιές στο περιπολικό, την στιγμή που ακόμα και οι δύο διμοιρίτες μπροστά στους οποίους σταματησε το αυτοκίνητο της αστυνομίας κατέθεσαν ρητά ότι το αυτοκίνητο δεν είχε φθορές. Κι όμως στη ΓΑΔΑ όπου μεταφέρθηκε το αυτοκίνητο "εντοπίστηκαν" καφέ γυαλιά (προφανώς από μπουκάλι μπύρας για να δικαιλογηθούν οι υποτιθέμενες μολότωφ) στον ουρανό του και μικροφθορές!



Σιγή ασυρμάτου...

Νέα στοιχεία στην υπόθεση συνεισέφερε η κατάθεση του χειριστή του κέντρου άμεσης δράσης Α. Μπατσιούλα, κατά το κρίσιμο ημίωρο 20.45 - 21.15. Στις 20.46 δόθηκε η εντολή σε Κορκονέα και Σαραλιώτη που βρίσκονταν επί της Χ. Τρικούπη να πάνε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Δεν εξηγείται από κανέναν γιατί, αντί να συνεχίσουν, έκαναν αναστροφή και γύρισαν στη συμβολή των οδών Ζ. Πηγής και Ναυαρίνου.

Από τις 21.01 ο Μπατσιούλας ζητεί επιμόνως κατ' εντολή ενός ταξίαρχου που είναι παρών να επικοινωνήσουν οι ειδικοί φρουροί με το κέντρο. Η επικοινωνία δεν είναι δυνατή μέχρι τις 21.15. Στο μεσοδιάστημα ο ταξίαρχος απευθύνει τέσσερις φορές παράκληση για επικοινωνία μέσω ιδιωτικών κινητών τηλεφώνων που δεν καταγράφεται από την αστυνομία. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο κέντρο άμεσης δράσης για ύπαρξη τραυματία ή νεκρού που ηλεκτρονικά διαβιβάστηκε στις οθόνες όλων των κέντρων τουλάχιστον δύο λεπτά πριν τις 21.01! Τελικά είναι άγνωστο αν και πότε οι δύο ειδικοί φρουροί είχαν επικοινωνία με την υπηρεσία τους μέχρι να συλληφθούν μετά τα μεσάνυχτα...

Χαρακτηριστική ήταν και η κατάθεση του ταξιτζή Δημήτρη Φριλήγκου ο οποίος εκείνο το βράδυ αποβίβασε πελάτες στη Ζ. Πηγής και επιβεβαίωσε ότι εκείνη την ώρα η κίνηση γινόταν κανονικά χωρίς να αντιληφθεί φασαρίες ή επεισόδια. Μετά άκουσε τους δύο πυροβολισμούς και είδε τους δύο να περπατάνε, χωρίς όμως να τρέχουν. Κάποιος φώναξε "ρε κωλόμπατσε, τι έκανες;" και ο Κορκονέας του απάντησε "άντε γαμήσου ρε". Η κατάθεση του ταξιτζή επιβεβαιώνει το ερασιτεχνικό βίντεο που έχει καταγράψει τους αστυνομικούς να φεύγουνε με έντονο βήμα. Ο συνήγορος των δύο Αλ. Κούγιας, πάντως, δήλωσε ότι προτίθεται να στείλει εξώδικο στον ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση γιατί έκανε τις ερωτήσεις που έκανε στον μάρτυρα!

Ιδιαίτερη ένταση εξάλλου έχει προκαλέσει η επιμονή της υπεράσπισης να επαναλαμβάνει στερεότυπα που προσβάλλουν τη μνήμη του νεκρού παιδιού: "Η κατηγορία είναι ένα σενάριο που έχει σερβιριστεί από συγκεκριμένους μάρτυρες που έχουν συγκεκριμένη στάση εναντίον των θεσμών και ανήκουν σε συγκεκριμένο χώρο ο οποίος στοχεύει στην ανατροπή του καθεστώτος, σε απόλυτη συνεργασία με την κ. Τσαλικιάν και τους δικηγόρους της".

Κι ενώ η υποτιθέμενη επίθεση που δέχτηκαν οι δύο ειδικοί φρουροί δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά, ο Κορκονέας στην ανάκριση προκειμένου να δικαιολογήσει την ευθεία βολή είχε πει: "Πυροβόλησα δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και μία τρίτη, που μου τη θύμισε ο Σαραλιώτης. Το όπλο μου εκπυρσοκρότησε την ώρα που πήγα να το βάλω στη θήκη. Δεν θυμάμαι σε ποια θέση ήταν η κάνη του όπλου όταν εκπυρσοκρότησε. Εκείνη τη στιγμή παραπάτησα κι έγινε ό,τι έγινε. Σε όλους τους πυροβολισμούς έβλεπα το όπλο και είδα και τη λάμψη του". Κατά τ' άλλα, οι πυροβολισμοί ήταν "στον αέρα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: