T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Καταργούνται ή συγχωνεύονται δεκάδες υπηρεσίες του δημοσίου


«Κλείδωσε» η λίστα με τους οργανισμούς που αναμένεται να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν, ύστερα από τη διυπουργική που πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο. Πρόκειται για 70 – 75 υπηρεσίες, που έχουν καταγραφεί σε ένα συγκεντρωτικό κατάλογο.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει την…τιμητική του, καθώς αναμένεται η κατάργηση των 55 Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης που βρισκόταν υπό την αιγίδα του.

Όσον αφορά το υπουργείο Υγείας, «έπεσε» στο τραπέζι η πρόταση για συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ. Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προτίθεται να καταργήσει το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας και να συγχωνεύσει οκτώ ιδρύματα-«φαντάσματα» στον τομέα της Πρόνοιας. Επίσης, υπάρχει σκέψη για συγχώνευση του ΕΦΕΤ με τον Οργανισμό Γάλακτος.

Προς κατάργηση βαίνουν η Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ, η οποία βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας, η Σχολή Επιμόρφωσης που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και το Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, όπου ήταν πρόεδρος ο Π.Μολυβιάτης.

Παράλληλα, παρελθόν…αναμένεται να αποτελέσουν η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης, οι εταιρείες διανομής αερίου, ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και το Μουσείο και Βιβλιοθήκη Εθνικού Τυπογραφείου.

Το υπουργείο Υποδομών από τη μεριά του, έχει προτείνει να συγχωνευτούν ο ΗΣΑΠ με τη Μετρό ΑΕ, η ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) με τα ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

Τέλος, σύμφωνα με τις αποφάσεις της διυπουργικής, οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου των οργανισμών που καταργούνται ή συγχωνεύονται θα μεταταχθούν σε άλλη υπηρεσία. Οι συμβασιούχοι από την άλλη θα…βρεθούν στο δρόμο. Έτσι απλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: