T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

απο TVXS

Πορεία πραγματοποιήθηκε εχτές το απόγευμα στην Αθήνα προς την Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην λεωφόρο Β. Σοφίας, ενάντια στην προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης. Ένταση επικράτησε στο ύψος του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια» μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, ενώ οι τελευταίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων. Μικρο-επεισόδια και στα Προπύλαια όπου η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν το δίκτυο συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. , πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ξάνθη.

Το κείμενο του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αθήνας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, που κάλεσε στην πορεία, έχει ως εξής:

«ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ- ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ

Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που οδηγείσαι η κυβέρνηση την χώρα σε συμφωνία με την ΕΕ τους τραπεζίτες, είναι η ταφόπλακα που μπαίνει στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, ενώ νέοι γύροι λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, που σε συνδυασμό με τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, για να «υπηρετήσουν» τον «εθνικό» στόχο της «εξόδου» από την κρίση. Σε αυτή την μαύρη προοπτική για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον γενικό ξεσηκωμό. ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ.

ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΝΤ, ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 6΄30 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε»

Η ΑΔΕΔΥ, από τη μεριά της, με σημερινή ανακοίνωση για την προσφυγή της κυβέρνησης στον μηχανισμό στήριξης και το Δ.Ν.Τ. σημειώνει ότι αυτό "σηματοδοτεί νέα βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και νέα υποβάθμιση της κοινωνίας" και καλεί τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο την Τρίτη 27/4/2010 και ώρα 18.30 στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: