T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Aλεξης Τσιπρας:Ο Παπανδρεου ενεργοποιησε προσωπικα τον Μηχανισμο



Με τη σκληρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα προς τον Γιώργο Παπανδρέου άνοιξαν οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ στην ομιλία του υπογράμμισε ότι τον μηχανισμό στήριξης «δεν τον έχει ενεργοποιήσει η χώρα μας. Τον έχει ενεργοποιήσει ο κ. Παπανδρέου προσωπικά» και επανέλαβε την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την άμεση έξοδο από τον μηχανισμό του ΔΝΤ.

Οι «δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Παπανδρέου έναντι της στήριξης αυτής, δεν είναι σαφείς και ξεκάθαροι στον ελληνικό λαό. Δεν συζητήθηκαν και δεν πρόκειται να θα συζητηθούν στην Βουλή. Δεν συζητήθηκαν ούτε καν στο υπουργικό συμβούλιο. Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε άτυπα. Απλώς για να δώσει πράσινο φως στο κ. Παπανδρέου», τόνισε.

«Ο κ. Παπανδρέου υποτιμά με εξοργιστικό τρόπο τη νοημοσύνη των πολιτών» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρόσθεσε πως «ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας, με το προεκλογικό σύνθημα «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα». Και σήμερα, προσπαθεί να παρουσιάσει την βαρβαρότητα ως εθνική επιτυχία».

«Στην δήλωσή του για την ενεργοποίηση του μηχανισμού, ο κ. Παπανδρέου δεν αναφέρει καν τις λέξεις «Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Είναι πραγματικά ντροπή. Είναι ντροπή να προσπαθεί ο πρωθυπουργός της χώρας, να πείσει τους πολίτες, ότι η σημερινή κατάσταση, το σκοτεινό μέλλον που διαγράφεται για την οικονομία και την ανάπτυξη αυτού του τόπου, η λεηλασία εργασιακών δικαιωμάτων, η κατεδάφιση του ασφαλιστικού, είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της κυβέρνησής του να υπερασπιστεί το συμφέρον του τόπου», δήλωσε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεγάλες ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων «που έφτιαξαν ένα αντιπαραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης, στηριζόμενο στην υπερβολική κατανάλωση, στον εύκολο δανεισμό, στο εύκολο τζιράρισμα, στις μεγάλες ιδέες, στη διαπλοκή και στις μίζες», και πρόσθεσε ότι είναι προφανές πως η τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ, αυτό το μοντέλο το έφτασε στα όριά του και έχει τεράστιες ευθύνες. Υποστήριξε πάντως ότι «στο σημείο μηδέν, στο χείλος της κοινωνικής χρεοκοπίας, στην αγκαλιά του ΔΝΤ μας οδήγησαν οι άστοχοι χειρισμοί και οι εγκληματικές επιλογές των τελευταίων έξι μηνών της κυβέρνησης Παπανδρέου».

Επίσης, σημείωσε ότι η ευθύνη του ΣΥΝ «απέναντι στην σημερινή κατάσταση, είναι μεγάλη. Και πρώτα από όλα μας επιβάλλει να υπερβούμε την σημερινή εικόνα που παρουσιάζουμε. Την εικόνα κατακερματισμού και αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων στο δημόσιο χώρο. Θα είμαι απόλυτα σαφής και ξεκάθαρος. Δεν είναι εικόνα κόμματος αυτή που εκπέμπουμε σε αυτές τις κρίσιμες για το λαό μας στιγμές. Και οφείλουμε επιτέλους να γίνουμε κόμμα, όχι άθροισμα τάσεων συνιστωσών και προσβεβλημένων τηλεοπτικών στελεχών. Κόμμα της αριστεράς, αντίστοιχο με τις ανάγκες των περιστάσεων».

Ακόμα, μίλησε για εναλλακτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και υπογράμμισε ότι «σήμερα, το μήνυμα που πρέπει να περάσει η Αριστερά, είναι «όλοι στους δρόμους γιατί δικαιούμαστε να έχουμε γνώμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: