T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Παρίσι: Διαδήλωση αλληλεγγύης στην Ελλάδα από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς


Συγκέντρωση καταγγελίας της κερδοσκοπικής δράσης των τραπεζών διοργανώνει την Παρασκευή στο Παρίσι, στις 12.30, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ύστερα από σχετική έκκληση του κόμματος της Αριστεράς του ευρωβουλευτή Ζαν Λικ Μελανσόν. Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, που θα γίνει μπροστά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών (οδός Μοντογιέ 10), καλούν όλες τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να κινητοποιηθούν για να καταγγείλουν την "τιμωρία που οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες, το ΔΝΤ και οι μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες επιβάλλουν ανερυθρίαστα στον ελληνικό λαό". Συγκεκριμένα στο κείμενο τονίζεται:

"Απόκρυψη δημόσιων οικονομικών; Οι εμπορικές τράπεζες όπως η Γκόλντμαν Σακς την προετοίμασαν για την ελληνική κυβέρνηση. Το βάρος του χρέους; Γίνεται βαρύτερο καθημερινά λόγω της χρηματοπιστωτικής κερδοσκοπίας και των εξοργιστικά υψηλών επιτοκίων που απαιτούν οι τράπεζες. Απέναντι στις τράπεζες πού είναι λοιπόν η 'Ευρώπη που προστατεύει;' Πουθενά. Η Συνθήκη της Λισσαβώνας δεν απαγόρευε στα κράτη να δανείζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως κάνουν οι τράπεζες με επιτόκιο 1% μόνο. Οι θυσίες που ζητούνται με έμφαση; Πάντα οι λαοί είναι εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν προκειμένου το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο να συνεχίσει να καταβροχθίζει τα πάντα.

Αν οι τράπεζες κάμψουν την Ελλάδα, αύριο θα επιτεθούν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε να κάνουμε με μια αποφασιστική μάχη που ξεκινά μεταξύ των πολιτών και των τραπεζών. Σε ό,τι μας αφορά υπογραμμίζουμε το δικαίωμα των Ευρωπαίων να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν. Υπερασπιζόμαστε τη λαϊκή κυριαρχία έναντι των προσταγών των τραπεζών. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη των λαών έναντι του ανταγωνισμού της ελεύθερης αγοράς.

Απαιτούμε λοιπόν τα χρήματα που θα δοθούν στους Έλληνες να είναι χωρίς όφελος για τις τράπεζες, με επιτόκιο 1%, όπως αυτές δανείζονται από την ΕΚΤ. Γι' αυτό και καλούμε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη συγκέντρωση μπροστά από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: