T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

EΔΕ για τις καταγγελιες μαθητων κατα αστυνομικων στην Πατμο


Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε η ΕΛΑΣ, μετά την ολοκλήρωση της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης, επιβεβαιώνοντας έτσι τις ανήλικων μαθητών για βιαιοπραγία αστυνομικών στην Πάτμο. Όλα τα στοιχεία ανήλικων μαθητών για βιαιοπραγία αστυνομικών στην Πάτμο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ακόμα, στην ανακοίνωση το αρχηγείο της ΕΛΑΣ τονίζει ότι δεν κουκουλώθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση, όπως καταγγέλλεται από τον συνήγορο των παιδιών και πρώην βουλευτή κ. Διονύσιο Γκούσκο. Ο συνήγορος έχει στείλει επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας και ανέφερε ότι όχι μόνο δεν προχώρησε η εξέταση των καταγγελιών αλλά και ένας από τους φερόμενους ως δράστης αστυνομικός προήχθη.

Το αρχηγείο της Αστυνομίας επισημαίνει ότι είχε διαταχθεί αρχικά προκαταρκτική διοικητική εξέταση μόλις έγιναν γνωστές οι καταγγελίες. Η εξέταση αυτή τελείωσε σε 27 μέρες και αμέσως διατάχθηκε να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση στις 19/2/2010. Η διοικητική αυτή εξέταση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αλλά παρόλα αυτά ο φάκελος έχει σταλεί στον εισαγγελέα.

Ακόμα, για την προαγωγή του καταγγελλόμενου αστυνομικού, η αστυνομία αναφέρει ότι είχε γίνει σε χρόνο προγενέστερο και επέστρεψε στο ίδιο αστυνομικό τμήμα στη θέση του Διοικητή επειδή έληξε η απόσπαση του σε άλλη υπηρεσία. Το υπουργείο τονίζει ότι ο αξιωματικός αυτός θα μετακινηθεί και πάλι για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα για να ερευνηθεί από τους αστυνομικούς, αν ευθύνονται για φθορές σε μοτοσικλέτα συναδέλφου τους. Κατά την εξέταση στο αστυνομικό τμήμα οι μαθητές καταγγέλλουν ότι τους ξεγύμνωσαν, τους χτύπησαν, τους προπηλάκισαν και τους απείλησαν. Ζητούν την ποινική δίωξη των αστυνομικών για βασανιστήρια απρόκλητη εξύβριση, κακόβουλη βλασφημία και παράβαση καθήκοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια: