T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΗΛΕΤΡΟΣΟΚ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ



ΝΕΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Η κυβέρνηση, όπως άλλωστε είχε αφήσει να διαφανεί την προηγούμενη περίοδο, ξεκινά ένα κύκλο ανατιμήσεων των τιμολογίων της ΔΕΗ με τσουχτερές αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο που φτάνουν μέχρι και 14% από 1.1.2011. Οι ανατιμήσεις αυτές επιβαρύνουν κυρίως τις χαμηλές καταναλώσεις, δηλαδή τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, ενώ για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις, τα πιο πλούσια νοικοκυριά, προβλέπονται μειώσεις.
Με δεδομένη την κρίση που διέρχεται η χώρα, τη διαρκή ύφεση, την αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτνων, την εκτίναξη του πληθωρισμού (τη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη) αλλά και την κερδοφορία της ΔΕΗ που αναδεικνύεται η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του 2009 –πάνω από 1,5 δις κατά την ICAP- η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπρεπε να προβεί σε ανατιμήσεις, αλλά αντίθετα να προχωρήσει σε μειώσεις,ώστε, λαμβανομένων υπόψη των ανατιμήσεων που έχουν προηγηθεί εντός του 2010 να διατηρήσει, τουλάχιστον, παγωμένες τις τιμές όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά.
Η πολιτική αυτή εξουθενώνει τα φτωχότερα νοικοκυριά και βάζει νάρκη στα θεμέλια της ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί "δώρο" για τους μελλοντικούς εγχώριους και διεθνείς ιδιώτες επενδυτές στο χώρο της ενέργειας.
Είναι αναγκαία όσο ποτέ η διαμόρφωση ενός μεγάλου ενωτικού λαϊκού κι εργατικού κινήματος για την ανατροπή των πολιτικών αυτών και για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής, αναπτυξιακής και σοσιαλιστικής διεξόδου της χώρας από την κρίση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με τις …ευλογίες Εφραίμ, η επένδυση στον Αστακό!

Πανταχού παρών το …ιερό επιχειρηματικό δαιμόνιο του Εφραίμ. Μέχρι στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας έφθασε η …χάρη του. Η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου RASSADEL (με έδρα την Κύπρο), σύμφωνα με το γερμανικό εμπορικό μητρώο, είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland GmbH, η οποία είναι μέλος της Κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, που έχει αδειοδοτηθεί, ήδη, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμο-Hλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού (Θ.Η.Σ.Υ.Α. 1010 Μεγαβάτ), στο πλαίσιο της γνωστής επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

Την αποκάλυψη-βόμβα κάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Δ. Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης, μέσω επιστολής, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.