T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Λογοκρισια στο Ευρωπαικο Κοινοβούλιο ...για προστασια του ΣΑΡΚΟΖΙ


8/10/2010 ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ

Λογοκρισία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να προστατευθεί ο Νικολά Σαρκοζί για τις απελάσεις των Ρομά!!!

Με επιστολή που κοινοποιήθηκε σήμερα, ένα μήνα μετά την κατάθεση ερώτησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή για τις απελάσεις των Ρομά από τη Γαλλία, η γραμματεία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοινώνει ότι η ερώτηση δεν γίνεται αποδεκτή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ (Πολωνός χριστιανοδημοκράτης) κοινοποίησε σήμερα μέσω της γραμματείας του, ότι η ερώτηση του έλληνα ευρωβουλευτή δεν γίνεται αποδεκτή διότι δεν «εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου της ΕΕ». Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητούσε, όπως είχε κάθε δικαίωμα, να πληροφορηθεί τη θέση του Συμβουλίου της ΕΕ σχετικά με τις απελάσεις των Ρομά από τη Γαλλία.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χουντής, στην ερώτησή του φρόντιζε με μεγάλη επιμέλεια να μην κάνει καμία προσωπική κρίση σχετικά με τη συμπεριφορά του Νικολά Σαρκοζί, για να μην υπάρξει καμία δικαιολογία για «μη παραδεκτή» ερώτηση αντίθετα παρέθετε τόσο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και δηλώσεις της, Επιτρόπου κ. Ρεντινγκ, που καταδίκαζαν τις απελάσεις των Ρομά από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με το άρθρο 116 του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ο Πρόεδρος έχει πράγματι την αρμοδιότητα να αποφασίζει για το αποδεκτό των ερωτήσεων στο πλαίσιο που ορίζει ο Κανονισμός. Όμως ο ισχυρισμός και η δικαιολογία ότι η συγκεκριμένη ερώτηση δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου είναι τόσο απροκάλυπτα μεροληπτική αφού το ίδιο το Κοινοβούλιο στο οποίο προεδρεύει!!! με ψήφισμά του (9/9/2010) “παροτρύνει τις γαλλικές αρχές να αναστείλουν άμεσα όλες τις απελάσεις των Ρομά καλώντας συγχρόνως την Επιτροπή, το Συμβούλιο και τα κράτη μέλη να παρέμβουν με το ίδιο αίτημα”.

Ο Νίκος Χουντής δηλώνει ότι θα θέσει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προσβάλει τους Κοινοβουλευτικούς θεσμούς, στη Κοινοβουλευτική ομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) και στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποδοκιμαστεί η προσπάθεια φίμωση όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: