T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΗ: ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Η ΔΕΗ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ!
   Την ενοικίαση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες ή εναλλακτικά την ανταλλαγή ηλεκτρισμού που παράγεται με λιγνίτη με άλλες εταιρείες του εσωτερικού ή του εξωτερικού, απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, βάσει και των όσων προβλέπει το Μνημόνιο! Αυτά, διαμηνύθηκαν σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, κατά τη συνάντηση κλιμακίου της Κομισιόν με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, χτες Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

   Τα παραπάνω εξωφρενικά, αποτελούν μάλιστα τη δήθεν αντιπρόταση της Κομισιόν, απέναντι στην αρχική απαίτησή της, η ΔΕΗ να αναγκαστεί να εκποιήσει το 40% του «λιγνιτικού» της δυναμικού. Όπως, μάλιστα φαίνεται, τα παραπάνω δεν αποτελούν μια τακτική, μικρή έστω, υποχώρηση της ΕΕ, από τις αρχικές απαιτήσεις της έναντι της ΔΕΗ.
     Αντίθετα, πρόκειται για απαιτήσεις που εκφράστηκαν μετά το μικρό έως ανύπαρκτο επενδυτικό ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ! Με άλλα λόγια, εάν κάποια στιγμή υπάρξει τέτοιο ενδιαφέρον, όλα δείχνουν πως η ΕΕ, θα αξιώσει και πάλι την εκποίηση των μονάδων αυτών!

   Αυτό που είναι ακόμα πιο εξοργιστικό, είναι πως ίδια η διοίκηση της ΔΕΗ, με την καθοδήγηση προφανώς της Κυβέρνησης, όχι μόνο παρακολουθεί απαθώς, αλλά επιταχύνει κιόλας τις σχετικές δυσμενείς εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση ΔΕΗ, ήδη έχει έρθει σε επαφή, με ξένους ενεργειακούς ομίλους, για την σύναψη συμφωνιών ανταλλαγής ρεύματος που παράγεται από λιγνίτη!

   Οι σχετικές εξελίξεις, αφορούν άμεσα όχι μόνο την υπόσταση της ΔΕΗ, ως μιας κερδοφόρας ΔΕΚΟ. Αφορούν άμεσα όλους τους καταναλωτές, και ιδιαίτερα όσους ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, καθώς η παραγωγή ηλεκτρισμού από λιγνίτη, εξασφαλίζει σε όλους μας χαμηλά (σε σχέση με άλλες χώρες πάντα) οικιακά τιμολόγια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: