T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΤΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Τη Δευτέρα 25-10-2010 πολίτες της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας παρεμπόδισαν την τσιμεντοποίηση ενός ακόμα χώρου πρασίνου της πόλης μας, Στο χώρο που βρίσκεται στη διασταύρωση Δεκελείας και Αφων Γεωργιάδη, στο πάρκο του τριγώνου, στο μνημείο Μικρασιατών.
Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανθρώπων της πόλης μας οι οποίοι αντιτίθενται σε λογικές καταστροφής του φυσικού μας περιβάλλοντος σε όφελος προεκλογικών σκοπιμοτήτων. H εν λόγω τσιμεντοποίηση έγινε παρανόμως και χωρίς την έκδοση άδειας από την πολεοδομία και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δασών.
ΠΑΡΚΟ 'ΤΡΙΓΩΝΟΥ"-ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
Ας σημειωθεί ότι ο σημερινός δήμαρχος κος Κόντος στην εφημερίδα του Απόψεις (φύλλο 21, έτος 2005) αναφερόμενος στη χρήση γης του συγκεκριμένου -απαλλοτριωμένου για πράσινο- οικοπέδου έχει στην πρώτη σελίδα -Ο ΔΗΜΟΣ ΧΤΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ενώ σε άρθρο με τίτλο (στη σελ 3) «Ο Δήμος κτίζει χωρίς οικοδομική άδεια σε χώρο πρασίνου-Αυθαίρετη αλαζονεία» ο δημοτικός σύμβουλος κος Ευαγγελινός αναρωτιέται «Με ποιο δικαίωμα καταχράται της εξουσίας της(σσ η Δημοτική Αρχή) και οικοδομεί κατά υπέρβαση κάθε δικαιώματός της σε χώρο που είναι οριστικά απαλλοτριωμένος και χαρακτηρισμένος ως «κοινόχρηστο πράσινο» όπως αναφέρει με έγγραφο της η Διεύθυνση Πολεοδομίας; (έγγραφο αριθ. Πρωτ. 1316/124/23-02-2005).»
Ας γνωρίζουν άπαντες ότι τέτοιες πρακτικές μας έβρισκαν, μας βρίσκουν και θα μας βρίσκουν ενάντιους, κι όσοι τις επιχειρήσουν θα μας είμαστε απέναντί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: