T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΟΥ Νανή Βιογραφικό Σημείωμα


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ










Είμαι η Στέλλα (Νανή)Πολίτου μέλος της μεγάλης οικογένειας των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ και είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας γιατρό Θανάση ΜΑΛΛΙΟ.

Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, με την εμπειρία από την πολύχρονη συνδικαλιστική μου δράση τόσο στη ΔΕΗ (ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) όσο και στα κοινωνικά κινήματα κατεβαίνω σήμερα στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό χώρο της αυτοδιοίκησης με καθαρό βλέμμα, όραμα, θέληση και γνώση έχοντας μαζί μου όσα έχουμε μοιραστεί και προσυπογράψει εδώ και χρόνια μαζί ότανΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.


Τα τελευταία 35 χρόνια τα δύο μεγάλα κόμματα που εναλλάχθηκαν στην εξουσία, μας οδήγησαν σε μια σκληρή κι επικίνδυνη πραγματικότητα. Μας κληροδότησαν ασφυξία για σήμερα και ανασφάλεια για αύριο.Οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη είναι η ευκαιρία: για να αποδοκιμάσουμε την πολιτική που αδιαφορεί για δικαιώματα και κατακτήσεις, που υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής των πολιτών για να “τσαλακώσουμε” την αλαζονεία κάποιων...για να αναδείξουμε μια δημοτική αρχή που θα είναι δίπλα στο δημότη και που τον θέλει με γνώμη και άποψη, συμμετοχική διάθεση και δημόσια δράση για να αναδείξουμε μια δημοτική αρχή που διαθέτει ένα εναλλακτικό όραμα για την Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα για να χτίσουμε ένα Δήμο ζωντανό, σύγχρονο, ενιαίο και λειτουργικό, δήμο της συμμετοχής και της αλληλεγγύης, δηλαδή Δήμο για όλους

Ένα Δήμο, που θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Λέμε ΟΧΙ στην αποχή, η αποχή τους ΣΥΜΦΕΡΕΙ Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί είναι ψέμα το οτι “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”.


Όπου οι πολίτες κινήθηκαν συλλογικά πέτυχαν πολλά. Γιατί αν βουλιάξουμε στο “δεν γίνεται τίποτα” τότε μένουμε στην γκρίνια και τη μιζέρια και χάνουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε συλλογικά ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί αν απέχουμε από τις κάλπες ή ακυρώσουμε τη ψήφο μας, είναι σαν να τους δίνουμε συγχωροχάρτι. Γιατί η αποχή τους συμφέρει. “Ποντάρουν” στην αποστροφή που προκαλεί το πολιτικό σύστημα στους πολίτες, ώστε να μείνουμε αμέτοχοι και να μην τους τιμωρήσουμε με την ψήφο μας. . Λέμε ΟΧΙ στους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών Γιατί είναι μέρος του πολιτικού συστήματος που έφερε στη χώρα την κρίση και την κοινωνία στη σημερινή δυστυχία. Γιατί ανήκουν στις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν και ευθυγραμμίζπνται με τον αντιδημοκρατικό «Καλλικράτη»


Γιατί υποστηρίζουν το Μνημόνιο που επιβάλλει φτώχεια, ανεργία, κόψιμο μισθών, απολύσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας Γιατί θέλουν ένα Δήμο-εταιρία που θα λειτουργεί σαν φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Λέμε ΝΑΙ στην ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιατί ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ τα κινήματα των πολιτών, τους αγώνες για το περιβάλλον και την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, τις κινητοποιήσεις της νεολαίας. Γιατί αντιπαλεύει τη μετάλλαξη της Αυτοδιοίκησης μέσω του Καλλικράτη και δεν αποδέχεται την κλοπή των πόρων των δήμων από την κυβέρνηση και το μνημόνιο. Γιατί η νέα δημοτική αρχή πρέπει να είναι δίπλα στους δημότες με μέτρα αλληλεγγύης και ανακούφισης των ανέργων, των απολυμένων, των φτωχών στρωμάτων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.Γατί δεν αποτελείται από επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά από ανιδιοτελείς ανθρώπους, νέους και παλιούς αγωνιστές. Οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη είναι η στιγμή της επιβεβαίωσης και κατοχύρωσης της προσωπικής μας αξιοπρέπειας...


Οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη είναι η ώρα για ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Δεν υπάρχουν καλά προγράμματα αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την εφαρμογή τους. Και οι εγγυήσεις είναι οι άνθρωποι. Γι’ αυτό ο εκλογικός κατάλογος υποψηφίων είναι ένα πρόγραμμα.Πολλά χρόνια τώρα,. έμαθα να παλεύω και να λύνω προβλήματα, κρίσιμα προβλήματα, σε στιγμές που δε χωράει ούτε «ίσως» ούτε «άστο και θα δούμε». Έμαθα να αντιμετωπίζω καθημερινά το πρόβλημα και να αγωνίζομαι μέχρι να λυθεί.Κι’ αυτό θα κάνω και από τη θέση της Συμβούλου στο Δήμο.


Είναι η ώρα να αντικρίσουμε κατάματα όλα αυτά που θέλουμε ν΄ αλλάξουμε. Απευθύνομαι ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους.Και σας καλώ να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας. Δεν έχετε να περιμένετε τίποτα και από κανένα. Κανείς δεν μπορεί να σας κοροϊδέψει πια. Μην αφήσετε σε αυτή την συγκυρία άλλοι να αποφασίσουν για εσάς χωρίς εσάς. Μην αδιαφορήσετε. Μην μπείτε στη λογική ότι είναι όλοι το ίδιο.Απευθύνομαι σε όσους σκέφτεστε την αποχή. Η αποχή τους βολεύει, τους συμφέρει, τη θέλουν. Γιατί θέλουν να ξορκίσουν την τιμωρία. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη λοιπόν.


Να συναντηθούμε στην κάλπη για να τους αποδείξουμε, ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι και αδιέξοδα, ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος, ο δρόμος που οδηγεί στηΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και στον Δήμαρχο Θανάση ΜΑΛΛΙΟ έναν καταξιωμένο και έμπειρο αγωνιστή επιστήμονα που αποτελεί την μοναδική λύση για να αγωνιστεί για μία ανθρώπινη πόλη μακριά από τις λογικές της καριέρας και της ρεμούλας.


Θα διεκδικεί πόρους από μια κυβέρνηση που θα κλείνει την κάνουλα για να πιάσει τους οικονομικούς στόχους των επιτηρητών της ή θα είναι ο κυβερνητικός τοποτηρητής στο Δήμο της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας; Εγγύηση λοιπόν για ένα Δήμο ζωντανό, σύγχρονο, ενιαίο και λειτουργικό, ένα Δήμο, που θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλής τον Θανάση ΜΑΛΛΙΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια: