T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ !!!




ΧΗΜΙΚΑ ΝΕΦΗ «ΘΑΝΑΤΟΥ» ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Η απροκάλυπτη και ωμή βία των αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές τις τελευταίες δύο μέρες ξεπέρασε κάθε όριο σκληρότητας και απανθρωπιάς.

Όμως, αυτό που φανερώνει - ίσως περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο - ότι η εν λόγω βία δεν είναι, κυρίως, απόρροια της συμπεριφοράς κάποιων «θερμοκέφαλων» αστυνομικών αλλά αποτελεί κορυφαία πολιτική επιλογή της κυβέρνησης – προκειμένου να καταστείλει με πρωτοφανή βαναυσότητα όσους αντιστέκονται στο μνημόνιο και στις καταστροφικές για τον τόπο επιπτώσεις του - είναι η χρήση θανάσιμα επικίνδυνων χημικών αερίων ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα του 2010 χρησιμοποιούνται εκτεταμένα από τις αστυνομικές δυνάμεις χημικά αέρια (όπως τη δακρυγόνο ουσία C.S), τα οποία είναι απαγορευμένα εν καιρώ πολέμου από διεθνείς συμβάσεις! Ειδικότερα στο Πρωτόκολλο της Γενεύης του 1925, στην 2603/16-12-1969 απόφαση του ΟΗΕ και στη σύμβαση του Παρισιού του 1993 (η οποία επικυρώθηκε από την Ελλάδα με το νόμο 2254/94) υπάρχουν ρητές διατάξεις που απαγορεύουν τη χρήση των συγκεκριμένων χημικών αερίων εν καιρώπολέμου, μιας και ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Παρ’ όλ’ αυτά η ΕΛ.ΑΣ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αφειδώς παρόμοια χημικά, ακόμα και μετά την παρέλευση τηςημερομηνίας λήξης τους!

Στις συχνές παρεμβάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα οι αρμόδιοι υπουργοί προσπαθούσαν να «καθησυχάσουν»: «Σας γνωρίζουμε ότι τα δακρυγόνα που χρησιμοποιούνται από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, περιέχουν τη δακρυγόνο ουσία C.S., σε ελάχιστη συγκέντρωση, πολύ κάτω του 56,3 mg/m3, η οποία δεν προκαλεί θανάτους ή μόνιμες βλάβες στην υγεία, παρά μόνο πρόσκαιρο ερεθισμό των βλεννογόνων (...)». 10 Απριλίου 2003, απάντηση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Ευάγγελου Μαλέσιου, σε ερώτηση του Π. Λαφαζάνη. (Σ.σ. Την περίοδο εκείνη υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.)

Σε άλλες περιπτώσεις οι κυβερνώντες δεσμεύονταν για την απαγόρευση των δακρυγόνων: «Εξετάζουμε –και μάλιστα υπάρχει μια επιτροπή- την κατάργηση της ρίψης δακρυγόνων και χημικών, είναι μια υπόθεση, η οποία πρέπει να τελειώνει, η οποία βλάπτει τη δημόσια υγεία, καταστρέφει το περιβάλλον των πόλεων…..Θα καταργήσουμε λοιπόν τα δακρυγόνα» 9-12-2009 Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αλλά και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δεσμευτεί για τηνκατάργησή τους: «Δεν μπορούμε να σας δώσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία κατάργησης της χρήσης χημικών στις διαδηλώσεις αλλά αυτό θα γίνει σύντομα στους επόμενους μήνες» 15-3-2010, Σπύρος Βούγιας.

Παρ' όλα αυτά, η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί να τα χρησιμοποιεί αφειδώς, μιας και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαχρονικά «δεν έχει περιέλθει πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους σχετικά με την επικινδυνότητα των δακρυγόνων και καπνογόνων που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία». Το συστατικό πάντως, που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα όργανα της τάξης είναι, όπως προαναφέραμε, το CS (ορθοχλωροβενζαμαλονονιτρίλη), μια ουσία, που σύμφωνα με πνευμονολόγους και ογκολόγους αλλά και διεθνούς κύρους πανεπιστήμια μπορεί να προκαλέσει από φλεγμονή και βλάβες στα νεφρά μέχρι χημική πνευμονίτιδα, οίδημα και καρκινογενέσεις!

Αυτά όμως δεν φαίνεται να πτοούν την τροϊκανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία δείχνει αποφασισμένη να αποσπάσει τη «συναίνεση» του λαού στην αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική της με όλα τα μέσα: κλομπ, χημικά αέρια απαγορευμένα εν καιρώ πολέμου, διώξεις ανηλίκων με βάση τον «κουκουλονόμο» (τον οποίο επίσης είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει), αναίτιους και βάρβαρους ξυλοδαρμούς νεολαίων….

Δεν υπάρχουν σχόλια: