T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ !!!


ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ!

Την άμεση παύση των εργασιών για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο Κερατέας πέτυχαν οιαγωνιζόμενοι κάτοικοι της Κερατέας! Σύμφωνα με την χθεσινή (29/12) σχετική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Ειρηνοδικείου Λαυρίου καμία εργασία δεν μπορεί να συντελεσθεί μέχρι να:

1. να συντελεσθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση της εκτάσεως για την εκτέλεση της Α΄ φάσης του Χ.Υ.Τ.Α. Κερατέας

2. να εκπονηθούν οι μελέτες που προβλέπονται από την εργολαβική σύμβαση, βάσει της οποίας κατέστησαν οι καθ'ων ανάδοχοι αυτού του έργου

3. να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη υπάρξεως αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο αυτό και

4. να εκδοθούν οι σχετικές πολεοδομικές άδειες για την εκτέλεση των εργασιών της εργολαβίας.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα το ίδιο Δικαστήριο, είχε διατάξει την προσωρινή αναστολή των εργασιών προκειμένου να συσκεφθεί και να αποφασίσει σχετικά.

Στο μεταξύ η Κυβέρνηση εμμένει στη θέση της να συνεχίσει την παράνομη και περιβαλλοντοκτόνα επιλογή της κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Η σχετική συνάντηση που πραγματοποίησαν χτες ο απερχόμενος (Σ. Ιατρού) και ο νέος (Σ. Λεβαντής) Δήμαρχος της περιοχής με τον Υπουργό Εσωτερικών Ι .Ραγκούση, την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, την υφυπουργό Εσωτερικών κα Τζάκρη και τον Περιφερειάρχη κ. Λιακόπουλο, είχε ένα αποτέλεσμα: τη διαπίστωση χαοτικής και αγεφύρωτης διαφωνίας μεταξύ τους...


Αποφασισμένοι είναι οι κάτοικοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους...


Οι κάτοικοι εμφανίζονται, όπως είναι φυσικό, διακαιωμένοι από την απόφαση, καθώς αποδεικνύεται περίτραν, πως επι πολλές ημέρες υπερασπίστηκαν τη νομιμότητα κόντρα στην κρατική αυθιαιρεσία.Εμφανίζονται έτοιμοι νααγωνιστούν μέχρι τέλους και ζητούν την άμεση αποχώρηση, ΜΑΤ, εργολάβων, συνεργείων κλπ από τον τόπο τους.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως μέχρι χτες το βράδυ και παρά το γεγονός ότι η απόφαση του Ειρηνοδικείου είχε κοινοποιηθεί στον επικεφαλής αξιωματικό των ΜΑΤ, οι δυνάμεις καταστολής εξακολουθούσαν να βρίσκονται στη περιοχή προκαλώντας και αποκόπτοντας κάθε πρόσβαση στις περιουσίες των κατοίκων...


Υπάρχει και άλλος δρόμος για τα σκουπίδια!

Κυβέρνησεις και ΜΜΕ προσπαθούν εδώ και χρόνια να πείσουν την κοινωνία, πως η μοναδική λύση για τα σκουπίδια είναι να βρεθούν δύο - τρεις περιοχές όπου διαμένουν φτωχοί άνθρωποι, προκειμένου να κατασκευαστούν ΧΥΤΑ. Πρόκειται για έναν πρωτοφανή εμπαιγμό, που εξυπηρετεί μόνο τα πελατειακά συμφέροντα του δικομματισμού και τους κάθε λογής "εθνικούς" εργολάβους.

Λύσεις υπάρχουν. Τα ολοκληρωμένα συστήματα διαλογής - ανακύκλωσης των ανόργανων και αξιοποίησης των οργανικών απορριμμάτων, αποτελούν κοινό τόπο σε άλλες χώρες εδώ και πολλά χρόνια. Τα υπολείμματα των διαδικασιών αυτών, κάνουν δυνατή την κατασκευή ΧΥΤΥ, δηλαδή Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, τα οποία αποτελούν ελάχιστο κίνδυνο για το περιβάλλον.

Οι λύσεις αυτές μπορούν να προχωρήσουν και θα προχωρήσουν μέσω της αγωνιστικής κινητοποίησης των κοινωνικών κινημάτων και των ριζοσπαστικών κομματιών της τοπικής αυτοδιοίκησης!


Δεν υπάρχουν σχόλια: