Φίλες και φίλοι,

οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, όλους εμάς που ζούμε στους Δήμους Αμβρακικού, Αρταίων,Βλαχερνών, Ξηροβουνίου και Φιλοθέης, μας βρίσκουν συνδημότες στο νέο διευρυμένο Δήμο Αρταίων. Σ’ ένα Δήμο που δυστυχώς δε γεννιέται στις καλύτερες μέρες για την Αυτοδιοίκηση και το κράτος μας. Και σ’ αυτό φυσικά δε φταίμε όλοι μας, φταίνε οι πολιτικές των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης πουοδήγησαν τη χώρα μας στην οικονομική ασφυξία και τη δημοσιονομική τρομοκρατία που σήμερα βιώνουμε, στη βίαιη εισβολή του Δ.Ν.Τ. και της τρόικας. Μ’ αυτά επιδιώκουν και την απαξίωση της κοινωνικής αντίστασης και της πολιτικής δράσης, προσπαθούν να μας κάνουν να μην έχουμε φωνή. Σ’ αυτό το τοπίο, βλέπουμε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. πρώτα να περιμένουν το χρίσμα και την κομματική πριμοδότηση, να συγκρούονται σκληρά γι’ αυτά και στη συνέχεια, άλλοι αφού τα εξασφαλίσουν και άλλοι επειδή δεν τα εξασφάλισαν, να προσπαθούν «κουτοπόνηρα» να χαρακτηρισθούν «ανεξάρτητοι» και «άνθρωποι της αυτοδιοίκησης».

Δεν μπορούν να μας πείσουν, γιατί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μέσα από τους κομματικούς τους σωλήνεςδιαχειρίστηκαν θέσεις ευθύνης τα τελευταία χρόνια. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που, στο βαθμό που τους αναλογεί,απέδειξαν την ανικανότητά τους να αποτρέψουν τη σημερινή κατάσταση. Και σήμερα υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και προσπαθούν να «κλέψουν» την ψήφο της τοπικής κοινωνίας, φορώντας το μανδύα του «αυτοδιοικητικού» και «ανεξάρτητου».

Στις εκλογές του Νοεμβρίου ανακοίνωσαν πως θα μετάσχουν αρκετοί συνδυασμοί. Δείχνουν να είναιεκλογικές συμπορεύσεις που θα διαλυθούν την επομένη των εκλογών, συνδυασμοί χωρίς χθες και αύριο. Εμείς, η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», είμαστε η μόνη παράταξη που υπάρχει και δουλεύει τέσσερα χρόνια τώρα, είμαστε η μόνη υπαρκτή αυτοδιοικητική συνέχεια για το Δήμο Αρταίων με τη νέα δομή, είμαστε υπαρκτή αυτοδιοικητική δύναμη με γνώση, εμπειρία και όραμα για το νέο «Kαλλικράτειο» Δήμο Αρταίων.Δεν είμαστε ούτε «επαγγελματίες» πολιτικοί, ούτε «επαγγελματίες» συνδικαλιστές. Είμαστε όμως ανήσυχοι πολίτες που πιστεύουν στη δύναμη της αυτοδιοίκησης και της συμμετοχής. Γι’ αυτό και σήμερα ηδράση της παράταξής μας συναντιέται με τη θέληση για κοινή δράση και ουσιαστική δουλειάαυτοδιοικητικών προσώπων και ενεργών πολιτών από τους Δήμους Αμβρακικού, Βλαχερνών, Ξηροβουνίου, Φιλοθέης. Μέσα απ’ αυτή τη δυναμική και δημιουργική συνάντηση χτίζουμε σε γερά θεμέλια τη γέφυρα της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, της συνοχής και της αναπτυξιακής προοπτικής του «Καλλικράτειου» Δήμου Αρταίων. Έχουμε ως εφόδια τον Αμβρακικό, τον Άραχθο, τονΚάμπο της Άρτας, το Ξηροβούνι, τα Μνημεία και την Ιστορία του τόπου μας. Έχουμε ως όπλα τουςανθρώπους του μόχθου, τους ανθρώπους της διεκδίκησης και των μεγάλων στόχων. Τους πολλούς καθημερινούς ανθρώπους που ζουν με αξίες και υπερασπίζονται αρχές. Τους ίσιους ανθρώπους που σε κοιτούν στα μάτια και μιλάνε καθαρά.

Έτσι συγκροτούμε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο από ουσιαστικά προοδευτικούς ανθρώπους που αγωνιούν για το αύριο του τόπου μας και των ανθρώπων του και οι οποίοι, άσχετα με την προσωπική τους κομματική τοποθέτηση, συντάσσονται στον αγώνα που όλοι μαζί κάνουμε για το Δήμο Αρταίων. Το ίδιο κάναμε και τέσσερα χρόνια πριν. Οι υποψήφιοι της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» στις τελευταίες εκλογές προέρχονταν, κατά 22% από το χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατά 19% από το χώρο της Ν.Δ., κατά 37% από το χώρο τουΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το 22% των υποψηφίων μας ήταν ανένταχτοι. Οι θέσεις μας και οι άνθρωποί μας ήταν αυτά που οδήγησαν το 24% των πολιτών της Άρτας να συνταχθούν στο πλευρό μας και να μας καταθέσουν την εμπιστοσύνη τους στην κάλπη. Αυτό μας έδωσε την ορμή να διεκδικήσουμε ως η μοναδική πραγματικά αυτοδιοικητική, διαφανής και άρα αξιόπιστη λύση τη Δημαρχία του νέου «Καλλικράτειου» Δήμου στιςεκλογές της 7ης και της 14ης του Νοέμβρη του 2010.

Φίλες και φίλοι,

έχω συναντηθεί σε εύκολες και δύσκολες στιγμές της ζωής μας με όλους σας. Ζούμε χρόνια σ’ αυτό τον τόπο και γνωριζόμαστε με τα μικρά μας ονόματα. Σας ζητώ να κοιτάξετε γύρω σας, να αναλογιστείτε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, να θυμηθείτε τις μεθόδους, που χρησιμοποίησαν για ναυφαρπάξουν την ψήφο σας και να μην τους επιτρέψετε να το ξανακάνουν.

Ως υποψήφια Δήμαρχος, με όλες μου τις δυνάμεις, διεκδικώ να ανατραπεί επιτέλους το επικίνδυνα αδιέξοδο κομματικό μοντέλο στον Δήμο μας, να συμβάλλω στη δραστηριοποίηση κι άλλων πολιτών καιόλοι μαζί να κάνουμε τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» μια μεγάλη δημοτική και κοινωνική πλειοψηφία. Κι αυτό θα γίνει γιατί εμείς δεν κουβαλάμε βαρίδια, δε χρωστάμε χάρη σε κανέναν, έχουμε το κοινωνικό χρίσμα και οφείλουμε να το επιστρέψουμε μόνο στην κοινωνία.


Όλγα Γεροβασίλη – Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Αρταίων