T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ ΚΑΙ ΠΗΓΑΣΟΣ


Παράνομη κρίθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο η 48ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί για Πέμπτη και Παρασκευή στα εκδοτικά συγκροτήματα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ. Το δικαστήριο έκανε δεκτή προσφυγή των ιδιοκτητών με την οποία στρέφονταν κατά της ΕΣΗΕΑ και των σωματείων Τύπου που θα συμμετείχαν στην 48ωρη απεργία των εργαζομένων. Μετά τη δικαστική απόφαση, η ΕΣΗΕΑ ανέστειλε την απεργία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρει «ότι ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις θα συνεχιστεί και ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων είναι αδιαπραγμάτευτη». Όπως επισημαίνει, θα συγκληθεί η Διασωματειακή Επιτροπή για να εξεταστεί μαζί με τα αδελφά σωματεία των εργαζομένων στον Τύπο η συνέχεια των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Σημειώνεται ότι, κατά της απεργίας στο ΔΟΛ τάχθηκαν 95 δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΑ, στη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ενώ 40 είπαν «ναι». Οι εργαζόμενοι ωστόσο απάντησαν στο ερώτημα για κήρυξη γενικής απεργίας σε όλο τον Τύπο, 112 «ναι» και 22 «όχι».

Έτσι, μετά τις τρεις εφημερίδες του ομίλου Πήγασος Εκδοτική, και το Βήμα είπε όχι στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας, για τους εργαζόμενους στον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη και τον Πήγασο Εκδοτική εξαιτίας των πρόσφατων απολύσεων διοικητικών υπαλλήλων στα δυο συγκροτήματα.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Τεχνικών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ), και λίγο αργότερα και η ΕΣΗΕΑ, ανέστειλε νωρίτερα την 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει για την Παρασκευή στον Όμιλο Τεγόπουλου, καθώς ανακλήθηκαν στην Ελευθεροτυπία 5 απολύσεις από τις 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: