T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

TSIMBLA KINEZIKI KOLPO COSCO !!!!


ΚΙΝΑ: «FAST TRACK» ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ




altΟ ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΙΡΑΤΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΣΤΟ «ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ»

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Ζιαμπάο καταφθάνει με «απειράριθμη» αντιπροσωπεία το Σάββατο μεσημέριστην Αθήνα.
Πριν την άφιξη του κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα, κατά παράδοξο τρόπο, ηαναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας κ. Φου Γινγκ, επεμβαίνοντας στα εσωτερικά μας, εξεθείασε τις οικονομικές επιλογές λεηλασίας της κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου με την παρέμβαση της τρόικας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε θετική στάση ως προς τα μέτρα που έλαβαν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ και έχουμε επισημάνει τα μέτρα που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός της Κίνας κ. Γουέν Ζιμπάο, που θα υπογράψει στην Αθήνα σειρά από συμφωνίες, συνδέει την επίσκεψή του με αιτήματα για ένα πακέτο επενδύσεων εμπορικού, ναυτιλιακού, τουριστικού και κατασκευαστικού χαρακτήρα.
Αυτές οι επενδύσεις που διεκδικεί η Κίνα έχουν ειδικά χαρακτηριστικά λεηλασίας στρατηγικών τομέων της οικονομίας με μονοπωλιακό ρόλο. Ταυτόχρονα, η Κίνα διεκδικεί να πραγματοποιηθούν αυτές οι επενδύσεις με το νομοσχέδιο «fast track» για τις μεγάλες επενδύσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Ως γνωστόν, με το νομοσχέδιο «fast track», που σημαίνει «κόβω δρόμο», κόβεται δρόμοςγια τις επενδύσεις που υπάγονται σε αυτόν το σχεδιασμό, προκειμένου να παρακάμπτονται ενοχλητικές περιβαλλοντικές και χωροταξικές ρυθμίσεις ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ από την άλλη εξασφαλίζεται ειδική φορολογική ασυλία δεκαετιών για τους επενδυτές.

altΠρώτος στόχος της Κίνας σε αυτή την κατεύθυνση, ο οποίος συναντά την ευμενή αποδοχή της κυβέρνησης είναι η ανάληψη από τη γνωστή COSCO του στρατηγικού εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο και ταυτόχρονα η άλωση και προώθηση νέων δραστηριοτήτων κρουαζιέρας και ξενοδοχείου στο λιμάνι του Πειραιά.

Υπογραμμίζουμε ότι η COSCO με μιανεοαποικιακή συμφωνία ανέλαβε πρόσφατα το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά. Ο σταθμός έκτοτε όχι μόνο βαδίζει οικονομικά από το κακό στο χειρότερο, αλλά και στο πλαίσιό του ηCOSCO έχει διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, χωρίς να πληρώνει στους εργαζόμενους με ειδικό τρόπο τα Σαββατοκύριακα και τις υπερωρίες, ενώ διατηρεί αμοιβές κάτω από τη Συλλογική Σύμβαση και ακόμα χειρότερα δεν επιτρέπει τη δημιουργία Σωματείου στο χώρο, επιβάλλοντας στους εργαζόμενους να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις!

Ο κ. Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις του αναφέρθηκε με τα πιο θερμά λόγια στην επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού, ως ένδειξη της στρατηγικής σχέσης που αναπτύσσουν οι δύο χώρες και αναφέρθηκε εκτενώς στο "ψητό" που είναι ο νόμος "fast track", ο οποίος διασφαλίζει, όπως είπε, ένα "φιλικό" επενδυτικό περιβάλλον.

Η επίσκεψη του κ. Γουέν Ζιμπάο ακολουθεί ανάλογα αμοιβαίες επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Αραβικά Εμιράτα και πρόσφατα το Ισραήλ, με χαρακτηριστική την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού του, κ. Νετανιάχου στην Αθήνα.

altΑυτές οι επισκέψεις και συναντήσεις είχαν ως πρώτο αποτέλεσαμα το νέο απαράδεκτο μνημόνιο με το Καταρ (!) για τηντσιμεντοποίηση του Ελληνικού και τη μεταβίβαση στην Abu Dhabi Mar των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με την εκποίηση των υποδομών, πράγμα που σημαίνει υποβάθμιση των Ναυπηγείων και μαζικές απολύσεις των εργαζομένων, ενώ ημικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδας-Ισραήλ θα έχει ως συνέπεια, κατά τον κ. Παμπούκη, την έλευση Ισραηλινών κεφαλαίων "fast track" στη χώρα μας, ως συμπλήρωμα τηςπολιτικοστρατιωτικής δορυφοροποίησης της Αθήνας στο Τελ Αβίβ.

Η Ελλάδα του κ. Γ. Παπανδρέου στην εποχή της τρόικας μετατρέπεται σε "νεοαποικια" και "μπανανία" που προσφέρει"γη και ύδωρ" για επενδύσεις παράδοσης και λεηλασίας του εθνικού πλούτου αλλά και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αναγκαία σύγχρονη τεχνολογική και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου!

Ι S K R A 3.10.10

Δεν υπάρχουν σχόλια: