T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ-ΣΦΑΓΕΙΟ 85 ΔΙΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ!

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ-ΣΦΑΓΕΙΟ 85 ΔΙΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ!

altΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ! ΕΜΕΙΣ;

Ολοκληρώθηκαν σε επίπεδο υπουργών οιδιαπραγματεύσεις ΕΕ-ΔΝΤ και Ιρλανδίαςγια το πακέτο ''στήριξης'' (στην ουσία πακέτο ''σφαγείο'') ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ και, όπως όλα δείχνουν, το ζήτημα θα έχει κλείσει με την έγκριση του δανείου από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Όπως είχε γίνει γνωστό από πηγές στις Βρυξέλλες, η Ιρλανδία και οι τεχνοκράτες της ΕΕ είχαν φτάσει σε καταρχήν συμφωνία για τις βασικές γραμμές του σχεδίου, το οποίο προορίζεται για τη διάσωση του τραπεζικού τομέα που απειλεί να συμπαρασύρει και την οικονομία της χώρας.

Στις 14:00 συνήλθε εσπευσμένα στις Βρυξέλλες το Eurogroup για να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και να εγκρίνει το σχέδιο ενώ προγραμματιζόταν και η συνεδρίαση του Ecofin. Περισσότερες από δέκα χώρες ανέφεραν ότι θα καταβάλουν τη συνεισφορά τους στο μηχανισμό, μεταξύ τους ηΒρετανία, η Σουηδία και η Δανία, κατά το Associated Press.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Ιρλανδίας επιβεβαίωνε ότι η συμφωνία θα έκλεινε την Κυριακή και ότι μέσα στην ημέρα θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για την εγκρίνει.

Πάντως η κυβέρνηση προσπάθησε να διαψεύσει την πληροφορία που μετέδωσε ο Τύπος για επιτόκιο δανεισμού ύψους 6,7% για εννέα έτη. Ο υπουργός Επικοινωνιών Ίμον Ράιαν υπογράμμισε πάντως ότι το ύψος του επιτοκίου που αναφέρθηκε είναι ανακριβές και ότι αυτό «κατατρόμαξε τους πολίτες». Πρόσθεσε πάντως ότι θα κινηθεί κοντά στο 5,2% με το οποίο δανείστηκε η Ελλάδα.

Ενώ συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις, το Σάββατο με πρωτοβουλία των συνδικάτων εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο διάσωσης που θεωρούν καταστροφικό για τη χώρα. Ζήτησαν να κηρύξει η χώρα πτώχευση έναντι των πιστωτών της. Όπως υπογράμμισε ένας από τους οργανωτές της διαδήλωσης ο πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν δεν έχει εντολή να διαπραγματευτεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ.


ΠΗΓΗ I S K R A

Δεν υπάρχουν σχόλια: