T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

H ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ .. ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ...



ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ –«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»: ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ!


I S K RA 21.11.10

alt ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΑΣΠΙΔΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ!

Η τρόικα, το μνημόνιο, ο άγριος νεοφιλελευθερισμός, οι αυταρχικές επεμβάσεις για τη πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η προώθηση της συναίνεσης για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή νέων μέτρων λεηλασίας και κατεδάφισης απόκτησαν άλλο ένα κόμμα.

Αυτό το νέο κόμμα ιδρύθηκε την Κυριακή 23 Νοέμβρη στο θέατροΜπάντμπιτον από την Ντόρα Μπακογιάννη και ονομάστηκε«Δημοκρατική Συμμαχία»

Δεν μπορεί να προεξοφλήσει κανείς εύκολα την απήχηση ή όχι που θα βρει αυτό το κόμμα αλλά το βέβαιον είναι ότι θα συναντήσει την αμέριστη, σχεδόν φανατική, υποστήριξη του εγχώριου και διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου αλλά και της διαπλοκής!

Ο λόγος είναι απλός: Η «Δημοκρατική Συμμαχία» δεν ιδρύθηκε για να εξυπηρετήσει μόνο τιςπροσωπικές φιλοδοξίες της Ντ. Μπακογιάννη αλλά και για να προωθήσει με τον πλέον επιθετικό και απροσχημάτιστο τρόπο τις πιο μύχιες και πλέον ανομολόγητες επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας!

Ιδιαίτερα η ίδρυση του νέου κόμματος σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία έρχεται να υποβοηθήσει αρκετά το κυβερνητικό κόμμα και τα νέα, προβλεπόμενα και στον προϋπολογισμό του 2011 μέτρα, που επιδιώκει να περάσει στην κοινωνία!

Η «Δημοκρατική Συμμαχία», μετά το ΛΑΟΣ και εν μέρει τη «Δημοκρατική Αριστερά» και τους«Οικολόγους – Πράσινους», θα συμβάλλει τα μέγιστα να διαμορφωθεί γύρω από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου μια «ασπίδα» προστασίας και ανοχής της πολιτικής της, πιέζοντας τη ΝΔ για πιο συναινετική στάση και ελπίζοντας στον περιορισμό του ρόλου της Αριστεράς.

Είναι χαρακτηριστικές προς τούτο οι ακραίες νεοφιλελεύθερες, συντηρητικές και αντεργατικές θέσεις που διατύπωσε η Ντ. Μπακογιάννη στην ομιλίας που εκφώνησε στην ιδρυτική πράξη του νέου κόμματος.

Συγκεκριμένα η Ντ. Μπακογιάννη πρότεινε:

- Τη ριζική μείωση του φορολογικού συντελεστή κερδών των επιχειρήσεων (διανεμομένων και μη) στο 20% (φορολογική ασυλία!)

- Την καθιέρωση με Συνταγματική δέσμευση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών (Απόλυτη ευθυγράμμιση με τις Γερμανικές επιδιώξεις!)

- Την προώθηση δεύτερης ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» (με προφανή στόχο το «τέλος», μάλλον, της κοινωνικής ασφάλισης0

- Τη δραματική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο να φτάσουν τα 2/3 των σημερινών (το άλλο 1/3;)

- Την καθιέρωση μυστικής καθολικής ψηφοφορίας για τις μεγάλες απεργίες (ουσιαστική κατάργηση των απεργιών…!)

- Την κατάργηση της απαλλαγής από την εργασία του θεσμοθετημένου περιορισμένου αριθμού εκλεγμένων συνδικαλιστών (παρεμπόδιση άσκησης ουσιαστικής συνδικαλιστικής δραστηριότητας…)

Η Ντ. Μπακογιάννη και η «Δημοκρατική Συμμαχία» βγαίνουν μπροστά με ένα ακραίο πρόγραμμα,που ούτε οι ίδιο οι τραπεζίτες δεν θα διανοούντο να προτείνουν, φιλοδοξώντας να σύρουν συναινετικά όλο το αστικό πολιτικό σκηνικό (κεντροδεξιό και κεντροαριστερό) σε αυτήν την κατεύθυνση!

ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ; ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΥΣΣΩΜΟΙ, ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: