T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ENGLAND: Φοιτητική επανάσταση λόγω τριπλασιασμού των διδάκτρων από τον Κάμερον

Τη δική τους επανάσταση πραγματοποίησαν οι φοιτητές στη Μεγάλη Βρετανία, με αφορμή την απόφαση του φιλελεύθερου πρωθυπουργού της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, να τριπλασιάσει τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια για τους βρετανούς και τους ευρωπαίους φοιτητές.
Θερμόαιμοι διαδηλωτές, αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο μεγάλης διαδήλωσης και εισέβαλαν στην έδρα του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο, σπάζοντας τα τζάμια στο χώρο υποδοχής. Εκεί κατέστρεψαν έπιπλα και κάµερες ασφαλείας, ενώ έγραψαν συνθήµατα στους τοίχους επαναλαµβάνοντας πολλές φορές το σύνθηµα “έξω οι Τόρις”.
“Καταστρέφουµε το κτίριο ακριβώς όπως αυτοί καταστρέφουν τις πιθανότητες που έχουµε να σπουδάσουµε”, δήλωσε ο Κόριν Πάρκιν, ένας 20χρονος που σπουδάζει στο πανεπιστήµιο του Λονδίνου.
Κατά τα άλλη, η διαδήλωση των φοιτητών ήταν ειρηνική και δυναμική, με 50.000 ανθρώπους να δίνουν το παρών, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές κατά 40% στην κρατική χρηµατοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης και στην απόφαση της κυβέρνησης να τριπλασιάσει τα δίδακτρα στα πανεπιστήµια.
zoomnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: