T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών  είναι εξίσου σοβαρός και κρίσιμος με τον πρώτο γύρο. Μετά και απ’ αυτόν τον γύρο θα βγουν τα τελικά και πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα από την εκλογική μάχη!
Οι δυνάμεις της Αριστεράς έχουν χρέος να δείξουν την ίδια εγρήγορση, το ίδιο πάθος και την ίδια ενεργητικότητα στο δεύτερο γύρο των εκλογών σήμερα, με αυτά που επέδειξαν στον πρώτο γύρο.
Κι αυτό ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι υποψήφιοι της Αριστεράς που συνεχίζουν τη δεύτερη Κυριακή τον αγώνα.
Eίναι αυτονόητο ότι όπου στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών υπάρχουν υποψήφιοι που στηρίζονται από μια ή περισσότερες δυνάμεις της πολύχρωμης Αριστεράς και τάσσονται ευθέως κατά του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, τότε όλες από κοινού οι αριστερές δυνάμεις, πέρα από διαφορές και διαφορετικότητες, θα πρέπει όχι μόνο να τους στηρίξουν αλλά και να αγωνισθούν σθεναρά χωρίς προκαταλήψεις ,για την επικράτησή τους.
Κάθε άλλη τοποθέτηση, στο όνομα οποιασδήποτε «καθαρότητας»,  είναι βαθύτατα «λαθεμένη»!
Οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να επιδείξουν μεταξύ τους μια χωρίς όρους, πέρα από διαφορές, αλληλεγγύη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, που είναι οι δυνάμεις του δικομματισμού και της κατεστημένης πολιτικής (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ).
Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι απλοί παρατηρητές όπου στο β’ γύρο στους Δήμους και τις Περιφέρειες ανταγωνίζονται υποψήφιοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Χρειάζεται και σ’ αυτές τις περιπτώσεις αγώνας. Μεγάλος αγώνας! Η Αριστερά έχει κι εδώ ευθύνες και καθήκοντα.
Και αυτό το καθήκον των αριστερών δυνάμεων είναι να «μαυρισθούν», με το πλέον πρόσφορο –που κρίνει ο καθένας-  τρόπο, (άκυρο ή λευκό), όσοι υποψήφιοι στηρίζονται από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ ανεξάρτητα από πρόσωπα.
Στις παρούσες εκλογές του β’ γύρου δεν χωράει ως επιλογή των αριστερών δυνάμεων η λεγόμενη «ψήφος κατά συνείδηση», όπου είναι αντίπαλοι υποψήφιοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Είναι αυτονόητο ότι κάθε αριστερός/ή θα ψηφίσει και θα επιλέξει με βάση τη συνείδησή του/της.
Το θέμα, όμως, δεν είναι τι θα κάνει κάθε πολίτης, ο οποίος ασφαλώς θα πράξει, ό,τι πράξει την Κυριακή, με τα δικά του κριτήρια! Το θέμα είναι τι θέση λαμβάνουν και προτείνουν οι δυνάμεις της Αριστεράς στους πολίτες!
Και στη φάση που διανύουμε, στην εποχή της Τρόικας και του ΔΝΤ, δεν είναι δυνατόν από αριστερές δυνάμεις να αφήνεται πολιτικά ανοικτό  για αυτές το ενδεχόμενο να υπάρξει θετική ψήφος προς υποψήφιο που θα έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ ή του ΛΑΟΣ, στο όνομα οποιουδήποτε"μικρότερου κακού" ή στο όνομα της σεβαστής, κατα τ' άλλα, συνείδησης των  πολιτών. Διότι οι αριστερές δυνάμεις ξέρουν καλά ότι η επιλογή υποψηφίων που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ,έχει, μοιραία και ανεξάρτητα από πρόσωπα, ως πολιτική διάσταση τη "νεοαποικιακή" παράδοση της χώρας σε κάθε λογής μνημόνια και την επιστροφή σε ένα κοινωνικό εργασιακό μεσαίωνα, μέσα από την ακύρωση κατακτήσεων που αποκτήθηκαν με αμέτρητες θυσίες. 
Οι αριστερές δυνάμεις δεν μπορούν να επαναπαυθούν στο β’ γύρο!
Καλούνται να δώσουν  αλληλέγγυο αγώνα για την επικράτηση των υποψηφίων που στηρίζονται από αριστερή ή αριστερές δυνάμεις.
Καλούνται, επίσης, να δώσουν πεισματικό αγώνα και για να «μαυρισθούν» και να πάρουν στο β’ γύρο όσο το δυνατόν λιγότερες ψήφους, πολύ λιγότερες και από αυτές του α' γύρου, οι υποψήφιοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένες και αυτονόητες τις ψήφους που πήραν οι υποψήφιοι αυτοί στο β’ γύρο.
Αντίθετα, οφείλουμε να πούμε στους πολίτες ότι κυβέρνηση-ΝΔ-ΛΑΟΣ δεν έβγαλαν κανένα θετικό συμπέρασμα από τα αποτελέσματα του α’ γύρου των εκλογών.
Αντίθετα, η κυβέρνηση προετοιμάζει νέο πακέτο σκληρών μέτρων κατεδάφισης, ενώ ΝΔ και ΛΑΟΣ, με το δικό τους τρόπο, υμνούν και καθαγιάζουν τον πλέον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που μας έφερε ως εδώ.
Επομένως, πρέπει να καλέσουμε όσους πολίτες ψήφισαν υποψήφιους των τριών αυτών κομμάτων στον α’ γύρο, να μην τους ξαναψηφίσουν στο δεύτερο. Αντίθετα, να τους αποδοκιμάσουν και να τους «μαυρίσουν» μαζικά την Κυριακή!
Να στείλουν την Κυριακή του δεύτερου γύρου ένα νέο μήνυμα ακόμα μεγαλύτερης αποδοκιμασίας της κυβέρνησης και του κατεστημένου αντιδραστικού πολιτικού σκηνικού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: