T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ» ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ!







ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

7 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

Συνεχίστηκαν και την Τρίτη (8.02) οι κινητοποιήσεις των αγροτών, παρά την αστυνομική καταστολή και αυθαιρεσία!


Τη Δευτέρα (07.02) στον Προμαχώνα, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν επτά αγρότες, που κατάφεραν να σπάσουν το μπλόκο, που είχε στηθεί στο δρόμο που οδηγεί προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Οι αγρότες, παρέκαμψαν ουσιαστικά το μπλόκο, μέσα από χωράφια και παραδρόμους, με σκοπό να συμμετάσχουν από κοινού με τους εργάτες της ΕΝΚΛΩ, στον αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού.

Οι επτά αγρότες, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην εισαγγελία Σερρών στο πλαίσιο της αυτόφωρης(!) διαδικασίας, στα πλαίσια της γενικότερης τάσης ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων! 'Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί πενήντα περίπου συνάδελφοι τους οι οποίοι συγκρούστηκαν μάλιστα με τις αστυνομικές δυνάμεις!


Χουντικές εμπνεύσεως αποφάσεις από την Αστυνομία Σερρών!


Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών, προέβη στην πρωτοφανή απόφαση να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις επί του οδικού δικτύου του νομού Σερρών, που οδηγεί στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα! Τη χουντικής εμπνεύσεως αστυνομική απόφαση παραθέτουμε στο τέλος του ρεπορτάζ.


Παρόλα αυτά, οι εργαζομένοι της ΕΝ.ΚΛΩ., αλλά και οι αγρότες αψήφησαν την απαράδεκτη απόφαση! Οι μεν εργαζόμενοι απέκλεισαν ξανά από το πρωϊ της Τρίτης το μεθοριακό σταθμό ενώ οι αγρότες έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στην εθνικό οδό Σερρών - Προμαχώνα, πριν από τη γέφυρα Πετριτσίου, απέναντι από τις διμοιρίες της αστυνομίας.


Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα!


Εν τω μεταξύ οι αγρότες, βρίσκονται σε πανελλαδικό ξεσηκωμό!


Στη Θεσσαλία, μάλιστα, τα τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στον κόμβο της Γυρτώνης, ανοίγοντας τα διόδια Μακρυχωρίου!


Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί στα Μάλγαρα, της Ημαθίας στον κόμβο της Κουλούρας και της Πέλλας στην είσοδο των Γιαννιτσών.


Τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, συνίστανται στη δυνατότητα προμήθειας αφορολόγητου πετρελαίου για όλα τα αγροτικά μηχανήματα (τη στιγμή που οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου φτάνουν τα $ 100/βαρέλι), στην άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημίες που έχουν υποστεί, στην ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων, στην ολοκλήρωση του μητρώου αγροτών -κυρίως στη Θεσσαλία- την ολοκλήρωση του μητρώου αγροτών και τη διενέργεια ελέγχων για να αποτραπούν οι παράνομες μαζικές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών.

Για το θέμα της καταστολής των κινητοποιήσεων στον Προμαχώνα κατέθεσαν ερώτηση οι Βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Ηρώ Διώτη:

ΕΡΩΤΗΣΗ

9.2.2011

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Προστασίας του Πολίτη

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Καταστολή κινητοποιήσεων στον Προμαχώνα

Ένα ακόμα δείγμα της κυβερνητικής πολιτικής και του τρόπου που αντιμετωπίζει τους αγανακτισμένους πολίτες της χώρας αποτελεί και η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για άμεση καταστολή των κινητοποιήσεων των αγροτών που οδήγησε στη σύλληψη έξι αγροτών, οι οποίοι απλώς αγνόησαν τις συστάσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν φοβήθηκαν τις κλούβες των ΜΑT, προκειμένου να φτάσουν στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Η καταστολή εφαρμόστηκε με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η παρουσία αγροτικών μηχανημάτων στο δρόμο προς Προμαχώνα, ενώ, μετά τα επεισόδια με την Αστυνομία παρατάθηκε με νέα απόφαση η απαγόρευση, η οποία μάλιστα «εμπλουτίστηκε» με ολόκληρο το οδικό δίκτυο της περιοχής, καθιστώντας την μέχρι νεωτέρας απαγορευμένη ζώνη.

Φαινόμενα καταστολής και αστυνομοκρατίας είναι αναμενόμενο να εξαγριώνουν τους αγρότες και σε άλλες περιοχές, οι οποίοι δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες αγρότες. Είναι άλλωστε αναμενόμενο να μετέρχονται κάθε πρόσφορο μέσο για την ανάδειξη και δημοσιοποίηση των αιτημάτων τους και να απαντούν στις δηλώσεις του ΥΠΑΑΤ που προσχηματικά δηλώνει είτε ότι «το Υπουργείο είναι ανοιχτό» είτε ότι «οι κινητοποιήσεις τέτοιου τύπου δεν οδηγούν πουθενά και είναι άδικες». Είναι όμως γνωστό, ιδιαίτερα στους αγρότες, ότι οι κινητοποιήσεις ακολούθησαν μετά την αποτυχία της συνάντησης των εκπροσώπων των αγροτών με τον κ Υπουργό, ο οποίος απέρριψε τα αιτήματά τους, και άρα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Προτίθενται να άρουν τις απαγορεύσεις συνάθροισης και πορείας στους δρόμους της περιοχής;
  • Θα συζητήσουν άμεσα με τους εκπροσώπους των αγροτών για αιτήματά τους;

Οι ερωτώσες βουλευτές

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Ηρώ Διώτη


iskra.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: