T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΛΑΪΚΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!


ΤΑ ΜΑΤ ΕΠΝΙΞΑΝ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΑΘΡΟΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ!
ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Πολύ μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των εργαζομένων αλλά και του εμπορικού κόσμου, στη σημερινή απεργία, η οποία σε πάρα πολλούς εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα πήρε καθολικές διαστάσεις.

Την ίδια ώρα πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή του λαού στα συλλαλητήρια και τις πορείες που διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, έγκυροι παρατηρητές τόνιζαν ότι το συλλαλητήριο και η πορεία ξεπέρασαν σε συμμετοχή κάθε προηγούμενο των τελευταίων δεκαετιών!

Για άλλη μια φορά τραγική και ιδιαίτερα προκλητική ήταν η στάση της Αστυνομίας, η οποία, προφανώς με κυβερνητικές υποδείξεις, έκανε κάθε τι για να αποδιαρθρώσει και να διαλύσει το γιγάντιο ειρηνικό ενωτικό αγωνιστικό λαϊκό ποτάμι.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, σχεδόν, απρόκλητα ή χρησιμοποιώντας ως αφορμή και διάτρητο άλλοθι τη δράση ομάδων του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού» χώρου, πραγματοποίησαν σωρεία επιθέσεων αδιακρίτως στο σώμα της πορείας,ρίχνοντας βροχή από χημικά κάθε μορφής και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης!

Παρά τις προκλητικές επιθέσεις, η πορεία δεν διελύθη, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε, ενάντια στις βαρβαρότητες, κανονικά. Μέχρι αυτή την ώρα πολύς κόσμος συνεχίζει να παραμένει και να διαδηλώνει στο Σύνταγμα!

Στο μεταξύ υπάρχουν αρκετοί διαδηλωτές τραυματισμένοι, χωρίς να είναι γνωστός ακόμα ο ακριβής αριθμός τους, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί αθρόες, στο σωρό, προσαγωγές και συλλήψεις από τις αστυνομικές δυνάμεις.

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Οι σημερινές μεγαλειώδεις απεργιακές και λαϊκές κινητοποιήσεις τείνουν να διαμορφώσουν νέα πολιτική εικόνα και ίσως νέες πολιτικές εξελίξεις, ενώ φέρνουν με επιτακτικότητα στο προσκήνιομεγάλες και ιστορικές προκλήσεις ενώπιον των δυνάμεων της Αριστεράς.

Το πρώτο πράγμα το οποίο γίνεται κάτι παραπάνω από σαφές είναι ότι τα αλλεπάλληλα μνημόνια,παρά την κοινωνική λεηλασία που έχουν επιβάλλει, αδυνατούν να συγκρατήσουν τον κατήφορο των κοινωνικών και οικονομικών εξελίξεων, με αποτέλεσμα ο τόπος να έχει ήδη τεθεί σε τροχιά χρεοκοπίας και να έχει βουτήξει σε μια ανεπανάληπτη καταστροφή.

Ήδη η κυβέρνηση μπροστά στο πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα, προχωράει στην ουσιαστική έκδοση δεύτερου, δίπλα στο ευρώ, υποτιμημένου νομίσματος, με την αθρόα έκδοση ομολόγων, προκειμένου μέσω αυτών να αποπληρώνει το δημόσιο τιςυποχρεώσεις του! (Για περισσότερα επ’ αυτού, πατήστε εδώ)

Το δεύτερο είναι ότι οι καταστροφικές κυβερνητικές επιλογές, οι οποίες στην ουσία είναι συνολικές επιλογές του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, έχουν αρχίσει να χάνουν και την ελάχιστη λαϊκή νομιμοποιητική τους βάση και να συναντούν όχι μόνο την καθολική άρνηση και αποδοκιμασίααλλά, όλο και περισσότερο, την οργή του λαού, πέραν από πολιτικά σύνορα. Για την κυβέρνηση και ίσως ευρύτερα για το κατεστημένο πολιτικό τόξο, έχει αρχίσει μια ραγδαία και επιταχυνόμενη αντίστροφη μέτρηση!

Το τρίτο είναι ότι ο ελληνικός λαός γυρίζοντας όλο και περισσότερο οργισμένα την πλάτη στηνκυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο, αναζητά εναγωνίως εναλλακτικές λύσεις απέναντι στη σημερινή απελπιστική κατάσταση και έχει όσο ποτέ, ίσως, ανοικτά τα αυτιά του σε ριζοσπαστικές αναλύσεις και σε ριζοσπαστικές εναλλακτικές προτάσεις, αρκεί να είναι τεκμηριωμένες, να διαθέτουν συνεκτικότητα και να πείθουν ότι, έστω μέσα από δυσκολίες, μπορούν να ανοίξουν κάποιες καινούργιες προοπτικές για τη χώρα!

Το τέταρτο είναι ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς, οι μόνες που μπορούν αυτή την ώρα να συμβάλλουν σε μια θετική διέξοδο από την άβυσσο που έχει εισέλθει η χώρα, για να το καταφέρουν χρειάζεται ναεπαναπροσανατολίσουν εδώ και τώρα, γιατί αύριο ίσως είναι αργά, την πορεία πλεύσης τους!

Είναι για παράδειγμα αδιανόητο, σε αυτήν ιδιαίτερα την ιστορική και απόλυτα κρίσιμη συγκυρία, οιδυνάμεις του ΠΑΜΕ να πραγματοποιούν ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση και να διεξάγουν,άρον-άρον, ξεχωριστή πορεία, μόνο και μόνο, ίσως, για να μη συναντηθούν με το άλλο λαϊκό ποτάμι!

Είναι, επίσης, απαράδεκτο αν όχι και παράλογο, οι άλλες, πέραν του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, δυνάμεις τηςπολιτικής και συνδικαλιστικής ριζοσπαστικής Αριστεράς να μην μπορούν να συνεννοηθούν και να συντονισθούν ακόμα και για το που θα πάει η πορεία και για το τι θα κάνουν ή δεν θα κάνουν στο Σύνταγμα! Και το κυριότερο, δεν είναι δείγμα υπευθυνότητας να μην μπορούν οι δυνάμεις αυτές της Αριστεράς να περιφρουρήσουν και να περιφρουρήσουν αποφασιστικά, την κινητοποίησή τους απέναντι σε οποιεσδήποτε αθέμιτες πρακτικές του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού χώρου» ή ακόμα χειρότερα από τυχοδιωκτικές δράσεις «προβοκατόρων»!

Επιτέλους, έχει έρθει η ώρα να σταματήσουν στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς οι άγονοι ανταγωνισμοί, οι ηγεμονισμοί και οι αλαζονείες, οι πλειστηριασμοί αγωνιστικών προτάσεων, οικομματικές περιχαρακώσεις, οι προσωποποιημένες και αποκλειστικά επικοινωνιακές τακτικές, οιτεχνητοί διαχωρισμοί, οι εύκολοι αφορισμοί, οι εύκολοι αποκλεισμοί, οι αναίτιες διαιρέσεις και ο αγώνας διατήρησης κεκτημένων κομματικών φέουδων και κομματικών μικροεξουσιών! Όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα, που αναπαράγονται διευρυνόμενα μέσα στην κρίση και τις δυσκολίες,οφείλουν και μπορούν να γίνουν οριστικά παρελθόν!

Αυτή την ώρα αποκτά αξία ύπαρξης και αντεπίθεσης για την Αριστερά και σημασία, σχεδόν,επιβίωσης και ύπαρξης για τη χώρα, να πρυτανεύσει ένα άλλο κλίμα στοιχειώδους αλληλεγγύης και συνεννόησης, αν όχι κοινής δράσης και συμπαράταξης ανάμεσα σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς στον τόπο.

Μια αλληλεγγύη, συνεννόηση, κοινή δράση και συμπαράταξη της Αριστεράς σήμερα, η οποία θα έφτανε να εκφραστεί και στη διαμόρφωση μια κοινής υπεύθυνης, αξιόπιστης και ριζοσπαστικής εναλλακτικής προγραμματικής πρότασης, θα μπορούσε σήμερα να αλλάξει, αν όχι να ανατρέψει, όλα τα σημερινά δεδομένα.

Θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα αυτού του τόπου και να ανοίξει νέους, δύσκολους αλλά ελπιδοφόρους και αναγεννητικούς στην προοπτική, δρόμους για τον ελληνικό λαό και πρώτα απ’ όλα για τη νεολαία!


*Δείτε εδώ εκτενές φωτορεπορτάζ από τις συγκρούσεις και την αστυνομική καταστολή στο κέντρο της Αθήνας,

** Ζωντανή μετάδοση από το Σύνταγμα εδω

***Πατήστε εδώ για ενημέρωση από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Φωτογραφίες απο Αθήνα:


Χημικά από Βραζιλία! Ευτυχώς, τουλάχιστον, δεν είναι ληγμένα!

i s k r a 23.2.11

Δεν υπάρχουν σχόλια: