T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αναστολή κινητοποιήσεων οι Γιατροί του ΙΚΑ-Xιλιάδες γιατροί πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας!

Κανονικά θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΣΥΠ ΙΚΑ, η οποία συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, αλλά ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος.

Στόχος των γιατρών του ΙΚΑ σε συνεργασία και με άλλους ιατρικούς φορείς είναι να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο με προσφυγές στη δικαιοσύνη, αλλά και άλλες μορφές κινητοποιήσεων οι οποίες θα αποφασιστούν τις προσεχείς ημέρες.

Ωστόσο οι γιατροί του ΙΚΑ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις 23 Φεβρουαρίου στην απεργία των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

Στην ίδια απεργιακή κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι νοσοκομειακοί γιατροί, όπως αποφάσισε η ομοσπονδία τους (ΟΕΝΥΓΕ), ενόψει των συνελεύσεων που θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία, προκειμένου να αντιδράσουν με άλλους τρόπους στο νομοσχέδιο, όπως η κατάληψη σε ταμεία νοσοκομείων κατά την διάρκεια των εφημεριών, με στόχο οι πολίτες να μην καταβάλουν χρήματα προκειμένου να εξετάζονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Από την πλευρά τους οι γιατροί του ΙΚΑ αναφέρουν ότι θα διεκδικήσουν δικαστικά την κατοχύρωση του 20λεπτου χρόνου εξέτασης του ασθενή, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασφαλισμένων και να μην υποβαθμίζεται ο ρόλος του γιατρού του ΙΚΑ, ο οποίος -όπως τονίζουν- συκοφαντείται ως απλός συνταγογράφος.

Ιστορικό


Με επικεφαλής το πανό της κατάληψης του υπουργείου υγείας κυριάρχησαν τα συνθήματα «οι γιατροί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν υγεία», «δωρεάν και ιση υγεία στο λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο», «αλί, αλί, αλί και τρισαλί – Λοβέρδε θα φύγεις σαν τον Μπεν – Αλί» Πριν από την πορεία χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα με ομιλητές τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων, αντιπροσώπους και συνδικαλιστές.

Όλοι οι ομιλητές – με πρώτους τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων - τόνισαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο των συνελεύσεων της κατάληψης στη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων και το γεγονός ότι το «Νομοσχέδιο Λοβέρδου» ένωσε όλους τους ιατρικούς και νοσηλευτικούς κλάδους σε ένα δυναμικό κίνημα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Επίσης τόνισαν ότι η σημερινή κινητοποίηση ήταν η αρχή του αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου. Μια σειρά ομιλητές ζήτησαν την παραίτηση του Λοβέρδου. Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Στάθης Τσάκαλος είπε ότι ο Λεβέρδος είναι «ο νεκροθάφτης της υγείας». Ο πρόεδρος των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών Αττικής τόνισε ότι η σημερινή κινητοποίηση ήταν «η μεγαλύτερη από το 1983». Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αθήνας Κώστας Μαραγκάκης είπε ότι το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία με κλείσιμο καταστημάτων «αγγίζει το 100%». Ο Πάνος Παπανικολάου από το κρατικό Νίκαιας τόνισε ότι ο αγώνας είναι «ενάντια στη χούντα κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ». Ο πρόεδρος των καθηγητών (ΟΛΜΕ) Δημήτρης Πεππές χαιρέτισε τη συγκέντρωση όπως και αντιπρόσωποι νοσοκομείων, φοιτητών κ.α.

Στην Ομόνοια η πορεία συναντήθηκε με απεργούς των συγκοινωνιών, ενώ από την αρχή συμμετείχαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, Σωματεία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία, άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις υγειονομικών, εκπρόσωποι από ιατρικούς συλλόγους και ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών εκτός Αθήνας.
Πριν ξεκινήσει η πορεία, ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΣΥ, για να πάψει η προώθηση των αισχρών σχεδίων για εξετάσεις πριν την ειδικότητα, για δημιουργία «επιστημονικών εταιρειών – κολλέγιων» και γενικά για προώθηση των αντιδραστικών μέτρων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Η πορεία, αφού έμεινε αρκετή ώρα μπροστά στη Βουλή, επέστρεψε συγκροτημένα στο υπουργείο υγείας όπου μέχρι τώρα συνεχίζεται στον χώρο της κατάληψης γενική συνέλευση. Στη συνέλευση συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις για τη συνέχιση του αγώνα. Αποφασίστηκε συνέχιση της κατάληψης και νέα γενική συνέλευση αύριο στις 12 το μεσημέρι.
aristerovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: