T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Παραίτηση Μουμπάρακ μετά από επίσημη ανακοίνωση. Παρέδωσε την εξουσία στον Στρατό.


Παραιτήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν, προσθέτοντάς ότι την εξουσία αναλαμβάνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.

"Με δεδομένες τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, ο πρόεδρος Μοχάμεντ Χόσνι Μουμπάρακ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου της δημοκρατίας και ανέθεσε στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο με τη διακυβέρνηση της χώρας", δήλωσε ο Σουλεϊμάν στη σύντομη τηλεοπτική του ανακοίνωση.

Τη στιγμή που ο Αιγύπτιος αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν ανακοίνωσε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε από την προεδρία της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είχαν κατακλύσει την πλατεία Ταρχίρ του Καΐρου και τους γύρω δρόμους και ανέμεναν επί ημέρες την είδηση της αποχώρησής του, άρχισαν τους πανηγυρισμούς, τους χορούς, τα τραγούδια.

Πάνω από ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες και πλακάτ με ειρηνικά συνθήματα ζητωκραύγαζαν "Ο λαός έριξε το καθεστώς", "Νικήσαμε", "Είμαστε ελεύθεροι" σε ένα ξέσπασμα χαράς και ικανοποίησης.

Ο επί 30 χρόνια κυρίαρχος της Αιγύπτου, έχει μετακομίσει προς το παρόν με την οικογένειά του στο θέρετρο Σαρμ-Ελ-Σέιχ και προετοιμάζει τα επόμενα βήματά του.

Ο Μουμπάρακ "άκουσε τη φωνή του λαού", δήλωσε η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Σαρμ ελ-Σέιχ, μετέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και η οικογένειά του. Αναχώρησαν από το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο, ενόσω μαίνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος.

Η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση ανέφερε πως πρόκειται να μεταδοθεί σύντομα σημαντική ανακοίνωση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Το αραβόφωνο ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια προκάλεσε νωρίτερα σύγχυση, μεταδίδοντας αρχικά ότι η οικογένεια του Χόσνι Μουμπάρακ αναχώρησε από την Αίγυπτο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το δίκτυο εν συνεχεία ανασκεύασε, μεταδίδοντας ότι η οικογένεια Μουμπάρακ έφυγε από το Κάιρο και όχι από τη χώρα.

Πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο, και κυβερνητικός αξιωματούχος στο Κάιρο δήλωσε ότι Αιγύπτιος πρόεδρος μετέβη στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ.

Ο Ισραηλινός βουλευτής των Εργατικών Μπέντζαμιν Μπεν Ελιέζερ δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ του εκμυστηρεύθηκε, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν λίγο πριν το διάγγελμα, ότιαναζητά «έναν τρόπο ώστε να αποχωρήσει με τιμή».

«Γνωρίζει ότι έχει τελειώσει, ότι είναι το τέλος του δρόμου. Δεν μου είπε παρά ένα πράγμα λίγο πριν το διάγγελμά του, ότι αναζητά έναν τρόπο να αποχωρήσει» δήλωσε ο Μπεν Ελιέζερ, ο οποίος θεωρείται ως ο ισραηλινός αξιωματούχος που βρίσκεται πιο κοντά στον Μουμπάρακ.

Παρακολουθήστε ζωντανά με το πιο κάτω link.

http://www.youtube.com/aljazeeraenglish?feature=ticker

Δεν υπάρχουν σχόλια: