T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Δ Ε Η !!!


του ΣΤΑΜΑΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Όλη σχεδόν την πρώτη βδομάδα του 2011 ,υπήρξε καταιγισμός δημοσιευμάτων τα οποία και ήθελαν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ τα οποία ανακοινώθηκαν εν δια μέσω της γιορτινής περιόδου των Χριστουγέννων ,να μην περιλαμβάνουν την κλιμακωτή χρέωση η οποία υπήρχε τα τελευταία χρόνια .

Η ίδια η ΔΕΗ με δελτίο τύπου που εξέδωσε την 4η Ιανουαρίου ,διέψευσε αυτήν την είδηση ερχόμενη αντίθετη με τα όσα ο κ. Μανιάτης από πλευράς Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είχε πει .

Το δελτίο τύπου ού τε λίγο ούτε πολύ μοιάζει να αδειάζει τον κ. Μανιάτη λέγοντας τα εξής :

«Σχετικά με αναφορές ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που υποστηρίζουν ότι καταργείται η κλιμακωτή χρέωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, η ΔΕΗ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

• Αναφορικά με τα νέα τιμολόγια, ισχύει στο ακέραιο το Δελτίο Τύπου που έχει εκδώσει η ΔΕΗ στις 28 Δεκεμβρίου 2010.

• Με βάση το Δελτίο αυτό, οι μέσες μεταβολές στο λογαριασμό ηλεκτρισμού ρεύματος με την εφαρμογή του νέου τιμοκαταλόγου, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 13 %, εμφανίζονται στον πίνακα της σελίδας 2.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία και ειδικότερα ως προς τα οικιακά τιμολόγια, η λογική της κλιμάκωσης εξακολουθεί να υφίσταται και έχει ενσωματωθεί σε μία νέα ενιαία τιμή για κάθε κατηγορία.

Τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ συνεχίζουν να είναι κλιμακωτά, ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μεγάλη διαφορά στη μέση χρέωση μεταξύ των καταναλωτών με πολύ χαμηλή κατανάλωση (109,6 €/1.000 kWh) έναντι αυτών με καταναλώσεις άνω των 2.000 kWh (161,5 € /1.000 kWh).»

Και συνέχισε με ένα ακόμη δελτίο τύπου την επομένη (5η Ιανουαρίου) θέλοντας να ενισχύσει προφανώς την θέση της λέγοντας πως :

Καμία απολύτως "κρυφή αύξηση" δεν υπάρχει στα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος πέραν των αυξομειώσεων που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

Αυτό επισημαίνει η ΔΕΗ ΑΕ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, με αφορμή συνεχιζόμενες ανακριβείς αναφορές ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Παράλληλα η ΔΕΗ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:
- Ισχύει στο ακέραιο η ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 28 Δεκεμβρίου 2010 σχετικά με τις αναπροσαρμογές των νέων τιμολογίων.
- Μόλις δημοσιευθούν στο ΦΕΚ οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις η ΔΕΗ θα αναρτήσει τα νέα τιμολόγια ρεύματος και θα δημοσιοποιήσει στο κοινό κατανοητά παραδείγματα για διάφορες κατηγορίες καταναλωτών.
- Η ΔΕΗ ΑΕ ασκεί την τιμολογιακή πολιτική της με αίσθημα υψηλής κοινωνικής ευθύνης.”

Πάντως η ουσία σε ότι αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ και τις πρόσφατες αυξήσεις τους , επιφορτισμένα πλέον και με την αύξηση του ΦΠΑ είναι πλέον δυσβάσταχτα για τα νοικοκυριά που αποσβολωμένα κοιτούν ,μετά την μείωση των μισθών τους ,την κατά κεραύνωση από τις ατελείωτες αυξήσεις σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης ,την ανυπαρξία υγείας και παιδείας που έχουν περιέλθει από τις ισχύουσες αντιλαϊκές πολιτικές (και που για την αυτή ανυπαρξία πληρώνουν αδρά ), να ανακοινώνει η ΔΕΗ Α.Ε. πως ασκεί (όπως λέει) ‘’τιμολογιακή πολιτική με αίσθημα υψηλής κοινωνικής ευθύνης ‘’.

¨Ένας ‘’τζάμπα’’ θόρυβος στην ουσία, που όπως φαίνετε δημιουργήθηκε επιτηδευμένα από κάποιους ,μόνο και μόνο για να ‘’σηκώσει σκόνη’’ και να θολώσει το τοπίο των απαράδεκτων αυτών νέων αυξήσεων επιδίδοντας στην Επιχείρηση δήθεν ‘’κοινωνικό ‘’ προφίλ .

Αυξήσεων πραγματικά απαράδεκτων και ληστρικών μιας επιχείρησης που δεν πρέπει ούτε μια στιγμή να ξεχάσουμε πως είναι απολύτως κερδοφόρα και άρα η λογική τους από την μία είναι το απόλυτο και μεγαλύτερο κέρδος σε βάρος των καταναλωτών από την άλλη το ύψος των ακριβών αυτών τιμολογίων ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην είσοδο Ιδιωτών στην ηλεκτρική ενέργεια (η οποία και ήταν πρόβλημα εάν η ΔΕΗ παρείχε χαμηλά τιμολόγια) ¨Όλα αυτά το μόνο που αποδεικνύουν είναι πως η ΔΕΗ πλέον βαδίζει με τους ‘’βαρύτερους’’ νόμους της αγοράς ,σε ένα πλαίσιο που σε τίποτα δεν θυμίζει ‘’κοινωνική πολιτική’’ ,όσο κι αν η ίδια η ΔΕΗ το ευαγγελίζεται αυτό.

Εξάλλου θα πρέπει κάποια στιγμή η ΔΕΗ της δήθεν ‘’υψηλής κοινωνικής ευθύνης’’ να μας απαντήσει σε δύο – τρία απλά ερωτήματα :

  • Ποια είναι η πολιτική της σε ότι αφορά τους μακροχρόνια άνεργους (και οι οποίοι ολοένα και θα αυξάνονται);
  • Ποια η πολιτική της για τα νοικοκυριά που τα τιμολόγια τους βρίσκονται σε καθυστέρηση πληρωμής;
  • Πόσα είναι αυτά τα νοικοκυριά ;

Aς απαντηθούν αυτά τα ποιο απλά , ας δοθούν απαντήσεις στον λαό ο οποίος δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα και ας μην επιστρατεύουν κάποιους για να τους αναδείξουν ήρωες αντιστασιακούς με πνεύμα φιλολαϊκό και δήθεν αίσθημα υψηλής τιμολογιακής πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης..

Η σκόνη που σηκώθηκε από τα δημοσιεύματα αυτά ,θα έπρεπε να γνωρίζουν, πως δεν είναι ικανή να θολώσει το τοπίο της ανέχειας που βιώνει η ελληνική κοινωνία ,μόνο να μας σκονίσει μπορεί λες και δεν μας έφταναν όλα τα άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: