T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ....


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 6/1/2011

Η Γραμματεία της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο Ε. Κ. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επιχείρηση ΕΚΔΟΤΙΚΗ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ (συμφερόντων ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ) με έδρα την Βιομηχανική περιοχή του Ν. Κιλκίς, για την επιχειρούμενη υπογραφή επιχειρησιακής Σ. Σ .εργασίας με μειώσεις μισθών και ημερομισθίων.

Συγκεκριμένα η εταιρία στις 4/1/2011 απέστειλε αίτημα στην αντίστοιχη κλαδική ομοσπονδία για συνάντηση στις 7/1/2011 με αίτημα την σύναψη επιχειρησιακής Σ. Σ. εργασίας με μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, επικαλούμενη την οικονομική κρίση , ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ν.3899/2010 που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Μετά και την υπογραφή της σύμβασης ντροπής στη ΝΕΟΓΑΛ αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ο βασικός στόχος των κυβερνητικών επιλογών και ότι ο νόμος 3899/2010 ουσιαστικά καταργεί κάθε θεσμική ρύθμιση στον τομέα των Σ. Σ. εργασίας , διαλύει τα συνδικάτα και αποθεώνει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να αυξηθούν σημαντικά τα κέρδη του κεφαλαίου σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει σε όλο το μεγαλείο της, ότι η επίθεση του ΣΕΒ και του κεφαλαίου ενάντια στη μισθωτή εργασία , η οποία γίνεται με τις πλάτες της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ η χώρα μας , θα γενικευτεί.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί τη ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού Τομέα , να πάρουν άμεσα μέτρα και για να μην υπογραφεί καμία τέτοιου είδους σύμβαση αλλά και για να ακυρωθεί ο νόμος 3899/2010.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά , επιβάλλεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς , για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: