T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

''MAZI TA ΦΑΓΑΜΕ''...ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ;

Ερωτηματικά με πολιτικές προεκτάσεις προκαλεί η πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη σε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, ότι “τα οικονομικά του δήμου δεν είναι σε κακή κατάσταση” και ότι “οι οφειλές του Δήμου είναι μόνο 50 εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να καταβληθούν άμεσα προς τους προμηθευτές”, μη υπολογίζοντας προφανώς και τις οφειλές των «δημοσυντήρητων» δημοτικών οργανισμών.
Μια τέτοια δήλωση δίνει ουσιαστικά άφεση αμαρτιών για την οικονομική διάλυση του Δήμου στη διάρκεια της θητείας Κακλαμάνη (τα δάνεια και υποχρεώσεις από 180 εκατ. Ευρώ που παρέλαβε ξεπέρασαν τα 350 εκατ. ευρώ), αλλά και των όποιων οικονομικών ατασθαλιών υπήρξαν.
Η νέα δημοτική αρχή καλείται να απαντήσει που επενδύθηκαν τα 50 εκατ. Ευρώ του δανείου της ευρωπαϊκής τράπεζας από την διοίκηση Κακλαμάνη. Που βρίσκονται τα 15 εκατ. Ευρώ της προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Υγείας. Πόσα χρήματα οφείλονται στους εργαζόμενους. Πόσα οφείλουν οι Ανώνυμες Εταιρείες με πρώτη και καλύτερη την “Διπλή Ανάπλαση ΑΕ”.
Πρέπει να μας πει αν θα ελεγχθούν οι συμβάσεις, οι προμήθειες, και η όλη οικονομική διαχείριση του Δήμου, των οργανισμών καθώς και των ΑΕ όπως 9,84, Τεχνόπολις, ΔΑΕΜ. Τέλος θα πρέπει να δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία για το πόσο ζημιώθηκε ο Δήμος από την αναπτυξιακή πολιτική των κυλικείων που εφάρμοσε η προηγούμενη διοίκηση.
Η οικονομική διαχείριση είναι κρίσιμος παράγοντας στο έργο του Δήμου και ως εκ τούτου πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος, από σήμερα και στο εξής, αλλά και αναδρομικά. Από την πλευρά μας σαν Ανοιχτή Πόλη, θα βρεθούμε στα όργανα του Δήμου απέναντι σε κάθε είδους προσπάθεια συγκάλυψης και συμψηφισμών των σαφέστατων πολιτικών ευθυνών που υπάρχουν για τη σημερινή κακή κατάσταση των οικονομικών του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: