T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !!!!


ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΥΣΤΕΡΙΑΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ!
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ Η ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗΣ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΑΧΥΝΣΗΣ!

Με δυσανεξία αλλά (εδώ που έχουμε φτάσει!) όχι με έκπληξη παρακολουθούμε νακλιμακώνεται ώρα με την ώρα μια επίθεση σε βάρος των 250 μεταναστών απεργών πείνας, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο παραμονής στη Νομική Σχολή Αθήνας, που ξεφεύγει από κάθε όριο λογικής και θεμιτής διαφωνίας και λαμβάνει μορφή υστερικής αντίδρασης!


Όλα ξεκίνησαν χτες Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, όταν η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, προέβη αβασάνιστα στη γρήγορη απόφαση να κλείσει τη Σχολή μέχρι και την Παρασκευή, εξαιτίας της παρουσίας των 250 περίπου απεργών πείνας, την οποία μάλιστα στήριξε σεακραία και αβάσιμα επιχειρήματα, χωρίς να μπει στον κόπο να τα διατυπώσει επισήμως και να έρθει σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με τους μετανάστες για προσφορότερες συνθετικές διεξόδους και λύσεις.

Η παραπάνω απόφαση, εκ των πραγμάτων και δεν θέλουμε να πιστέψουμε από πρόθεση, έριξε «λάδι στη φωτιά» και αντί να λειτουργήσει κατευναστικά, πυροδότησε πολιτικές και παραταξιακές εμπρηστικές τοποθετήσεις.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής, καταδίκασε την άστοχη, αν όχι και εμπρηστική, απόφαση της Κοσμητείας με υπογραφές όχι μόνο των αριστερών σχημάτων (ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ) αλλά και των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Παρόλα αυτά, λίγες ώρες μετά, τόσο η ΔΑΠ όσο και η ΠΑΣΠ, έκαναν, κατά περίεργο τρόπο, που προκαλεί ερωτηματικά, στροφή 180 μοιρών και από την αποδοκιμασία της απόφασης της Κοσμητείας, πέρασαν στην καταδίκη των μεταναστών για "κατάληψη" της Νομικής Σχολής(!) και στην ανακάλυψη «πολιτικών υποκινητών» της υπόθεσης!


Σύμφωνα, όμως με τους μετανάστες και τους αλληλέγγυους σε αυτούς, η παρουσία των μεταναστών δεν συνιστά κάποια «κατάληψη» της Σχολής, καθώς οι μετανάστες, διαμένουν στο υπό ανακαίνιση παλαιό κτήριο, όπου δεν λαμβάνει χώρα οποιαδήποτε ακαδημαϊκή λειτουργία, ενώ παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση από εθελοντές ιατρούς.


Τη σκυτάλη της παραποίησης και αλλοίωσης δεδομένων αλλά και προθέσεων και συμπεριφορών, έλαβαν στη συνέχεια τα περισσότερα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τα οποία, αντί να καταγράψουν την ειδησεογραφία και τις εκ των πραγμάτων διαφορετικές και διιστάμενες απόψεις, επιδόθηκαν και επιδίδονται σε μια μονόπλευρη σε βάρος των μεταναστών κινδυνολογία και σε ένα κυνηγητό μαγισσών και πολιτικών υποκινητών, οι οποίοι περίπου, χρησιμοποιούν, ως ενεργούμενα τους μετανάστες, που κατά τα άλλα πανευτυχείς δεν έχουν κανένα πρόβλημα!


Σε αυτό το κινδυνολογικό, χωρίς επιχειρήματα, φοβικό και συντηρητικό μήκος κύματος, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, κινήθηκαν οι αντιδράσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, από τη ΝΔ ως το ΛΑΟΣ. Η Ίσκρα, παραθέτει στη συνέχεια προς κρίση των αναγνωστών της τις δηλώσεις τους.


Είναι φυσικό, ίσως, από αρκετούς καλοπροαίρετους πολίτες να υπάρχουν ερωτήματα ή και διαφωνίες για τον τρόπο κινητοποίησης των μεταναστών και ιδιαίτερα για την επιλογή τους να καταφύγουν στη Νομική Σχολή Αθηνών, προκειμένου να αναδείξουν ειρηνικά και χωρίς καμία παρεμπόδιση της Πανεπιστημιακής λειτουργίας, τα αιτήματά του.


Αντί, όμως, με αυτές τις απόψεις να «επιτραπεί» να αναπτυχθεί ένας διάλογος ή και μια ουσιαστική αντιπαράθεση, από την οποία να προέκυπταν θετικά συμπεράσματα, ίσως και λύσεις, απέναντι σε αιτήματα απελπισμένων ανθρώπων, που επιλέγουν, κατά ορισμένους ακραίες μορφές πάλης, με στόχο την επιβίωσή τους, το κλίμα συνειδητά αποπροσανατολίζεται Ένα στείρο μπλοκ καταστημένων δυνάμεων το μετατοπίζει τεχνητά σε μια στείρα κινδυνολογία και τρομοφοβία, που μόνο στόχο έχει να καταργήσει το Πανεπιστημιακό Άσυλο και να τροφοδοτήσει τα πιο ακραία και πιο επικίνδυνα συντηρητικά και αυταρχικά αντανακλαστικά!

Παραθέτουμε παρακάτω σε πρώτη φάση τις ανακοινώσεις του ΣΥΝ, του ΚΚΕ, και των Οικολόγων Πρασίνων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την απεργία πείνας των μεταναστών

Με αφορμή την απεργία πείνας εκατοντάδων μεταναστών σε πανεπιστημιακό χώρο για τη διεκδίκηση νομιμοποίησής τους, έχει ξεκινήσει μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια στοχοποίησης των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ταχτεί αλληλέγγυες στα δίκαια αιτήματά τους, με προφανή στόχο να ξεφύγει η συζήτηση από την ουσία της.

Η απόφαση των μεταναστών να πραγματοποιήσουν απεργία πείνας σε χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, που δεν παρακωλύει την πανεπιστημιακή διαδικασία, έγινε κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών της Νομικής σχολής, την οποία ψήφισαν και οι φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς μεσολάβησε ώστε λίγες ώρες αργότερα οι εν λόγω παρατάξεις, να αλλάξουν στάση.

Σε κάθε περίπτωση, το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι ο χώρος που επιλέγουν, αλλά η κραυγή απόγνωσης εκατοντάδων συνανθρώπων μας οι οποίοι αναγκάζονται με οριακό τρόπο να διεκδικήσουν το αυτονόητο: να τους αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους, καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται στη χώρα μας επί πολλά χρόνια, χωρίς χαρτιά.

Ας μην ψάχνουν, λοιπόν, η υπουργός παιδείας, καθώς και όσοι έσπευσαν κατά τη συνήθη πρακτική τους σε κυνήγι μαγισσών, για υποκινητές.

Η ενεργοποίηση των πιο συντηρητικών αντανακλαστικών της ελληνικής κοινωνίας, οι πιέσεις για αστυνομική παρέμβαση και καταστολή, δεν δίνουν διέξοδο σε ένα γενικευμένο πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών.

To Γραφείο Τύπου


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την παρουσία μεταναστών στην Νομική Σχολή

25/01/11

Αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση παλιό κτήριο της Νομικής, με αυτή την ενέργεια δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών - προσφύγων, αλλά τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται.

Ταυτόχρονα προσφέρουν υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Συμβάλλουν στον παραπέρα εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων εφόσον καλύπτουν τις επιλογές και τις ενέργειές τους με δήθεν συλλογικές διεργασίες και αποφάσεις.

Η απόφαση της πρυτανείας, να παύσει τη λειτουργία όλων των τμημάτων της Νομικής, δεν συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος, στοχοποιεί τα θύματα που είναι οι μετανάστες, ειδικά με το να εγκαλεί την κυβέρνηση μόνο για το θέμα περιφρούρησης του κτηρίου.

Οι μετανάστες - πρόσφυγες που βρίσκονται στο κτήριο της Νομικής και συνολικά στην Ελλάδα κάτω από άθλιες συνθήκες είναι σε τραγικό αδιέξοδο. Είναι θύματα στυγνής εκμετάλλευσης και όμηροι ενός απάνθρωπου νομικού καθεστώτος που έχουν διαμορφώσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις. Οι περισσότεροι είναι άνεργοι ή εργάτες γης, μαύρης εργασίας που δεν μπορούν να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους. Άλλοι, θύματα πολέμου και διώξεων δικαιούνται άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και πρέπει να δώσει λύση αρχίζοντας από την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το ΚΚΕ καλεί τις φοιτήτριες και τους φοιτητές με συλλογικές διαδικασίες να διεκδικήσουν την άμεση επίλυση του προβλήματος, να απορρίψουν την κατάσταση εκφυλισμού των συλλόγων τους, να προστατεύσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την υπονόμευση και την κατάργηση του.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τα κηρύγματα μίσους των δυνάμεων που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης, τις ευθύνες και τις επιδιώξεις της ΕΕ. Αυτοί, εκτός άλλων, εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα όσων τους εκμεταλλεύονται και επιθυμούν να είναι όμηροι σε καθεστώς παρανομίας και διώξεων.

Απεργία πείνας μεταναστών: ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ 2ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ


Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν τα ανθρώπινα δικαιώματα απαραίτητη αφετηρία κάθε μεταναστευτικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζουν συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταναστών για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματα τους, να αναλάβει τις υποχρεώσεις της για ομαλή ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία και το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων.

Η πανελλαδική απεργία πείνας 300 μεταναστών από διάφορες περιοχές της χώρας που ξεκινά σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που ζουν στη χώρα μας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνθρωποι διωγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και τις δικτατορίες εγκαταλείπουν τη χώρα τους αναζητώντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Η οικονομική κρίση οδηγεί καθημερινά πολλούς συμπολίτες μας στην εξαθλίωση. Ιδίως οι μετανάστριες και οι μετανάστες αντιμετωπίζουν καθημερινά τραγικές συνθήκες, στερούμενοι βασικά είδη πρώτης ανάγκης αλλά και στοιχειώδη εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα τα οποία απολαμβάνουν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες που κατοικούν στη χώρα μας.

Είναι απαράδεκτο να κατηγορούνται οι μετανάστριες και οι μετανάστες .ότι ευθύνονται για τις συνέπειες της κρίσης, τη στιγμή που αυτοί και αυτές πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα.

Στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας!

Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων

Και κλείνουμε με την παράθεση των δηλώσεων από ένα συντηρητικό, επικύνδυνο και αυταρχικό μπλοκ το οποίο συνθέτουν η Κυβέρνηση και σημαντική μερίδα της Αντιπολίτευσης!


Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, για την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών

Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι που βρίσκονται στη Νομική δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία. Οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν. Είναι εξοργιστικό ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία, για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες.

Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής. Οι πρυτανικές αρχές οφείλουν ως έχουν, εκ του νόμου, να πάρουν την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν με τη συνδρομή όλων των οργάνων της πολιτείας, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.


Δήλωση Υπουργού προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή σχετικά με την κατάληψη χώρων της Νομικής Σχολής Αθηνών


«Η προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Πανεπιστημιακών Αρχών και αφορά στα υποκείμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διδάσκοντες και διδασκόμενους.

Αυτή είναι η ουσία και το περιεχόμενο του Πανεπιστημιακού Ασύλου για τη διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της γνώσης στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Το Πανεπιστημιακό Άσυλο ισχύει και κατοχυρώνεται με νόμο του κράτους ως κατάκτηση του δημοκρατικού φοιτητικού κινήματος μετά την μεταπολίτευση με την ολόθερμη υποστήριξη του προοδευτικού, πνευματικού και πολιτικού κόσμου.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να υπενθυμίσω προς όλους ότι το Πανεπιστημιακό Άσυλο δεν προσφέρεται, ούτε ως άλλοθι θεσμικής δυσλειτουργίας και διοικητικής ανικανότητας, ούτε ως πεδίον επιδίωξης πολιτικών σκοπιμοτήτων και αλλότριων εξωπανεπιστημιακών στόχων.

Οι αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν την αποκλειστική ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την ασφάλεια των χώρων και των εγκαταστάσεων, όπως έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

Ως εκ τούτου, οι Πανεπιστημιακές Αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Νομική Σχολή Αθηνών.

Όπως έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να εκτιμήσουν τις δυνατότητες της Πανεπιστημιακή κοινότητας και με απόφαση των αρμοδίων οργάνων να ζητήσουν τη συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους .

Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται σήμερα στη δημόσια συζήτηση, είναι μια προσπάθεια απόσεισης ευθυνών, αποπροσανατολισμού της Κοινής Γνώμης και συμβάλλουν αντικειμενικά στην επιδίωξη των στόχων της κινητοποίησης που διοργάνωσε η Κίνηση «Φόρουμ των Μεταναστών» επιδιώκοντας την άμεση νομιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αυτό εξάλλου δήλωσαν χθες κατά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Φόρουμ και των ίδιων των μεταναστών με την αρμόδια Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης κ. Άννα Νταλάρα και το Γενικό Γραμματέα Μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών κ. Ανδρέα Τάκη. Όπως, όμως τους τόνισαν, τόσο η κ. Νταλάρα, όσο και ο κ. Τάκης, κάτι τέτοιο αντίκειται στις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη διαχείριση της κατάστασης μέσα στο πλαίσιο των νόμων του Κράτους.

Η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία, το καθένα στο χώρο ευθύνης του, είναι έτοιμα να συνεργαστούν για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ


Κατόπιν της χθεσινής αυθαίρετης ενέργειας ομάδας αλλοδαπών, στερουμένων κάθε νόμιμου τίτλου παραμονής, να καταλάβει χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών με την υποστήριξη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων με το ακραίο αίτημα της γενικής νομιμοποίησης των ιδίων καθώς και όλων των μεταναστών που παραμένουν παράνομα στη χώρα, το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επιθυμεί να καταστήσει απόλυτα σαφές και προς πάσα κατεύθυνση ότι:

Όπως ακριβώς είχε αναφέρει στο ελληνικό κοινοβούλιο ήδη από τον Μάρτιο του 2010 ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Αναμφισβήτητη απόδειξη της υλοποίησης της δέσμευσης αυτής αποτελεί το γεγονός ότι σήμερα, δεκαπέντε μήνες μετά την έναρξη της θητείας της κυβέρνησης δεν έχει διενεργηθεί καμία μεμονωμένη ή μαζική νομιμοποίηση, ούτε και πρόκειται να διενεργηθεί στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι οι τελευταίες τέτοιες νομιμοποιήσεις διενεργήθηκαν το 2005 και το 2007 από τη προηγούμενη κυβέρνηση, προσφέροντας μαζικά και αδιακρίτως νόμιμους τίτλους σε 150.000 περίπου αλλοδαπούς που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Υπογραμμίζεται δε για άλλη μια φορά ότι οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών» δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο ανταποκρινόμενο πλήρως στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους δικαίου. Άλλωστε όπως είναι πλέον γνωστό οι διατάξεις αυτές αφορούν και εφαρμόζονται αποκλειστικά σε νόμιμα διαμένοντες μετανάστες και όχι σε αλλοδαπούς που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα, όπως όσοι έχουν καταλάβει τους χώρους της Νομικής Σχολής.

Η κυβέρνηση θα παραμείνει αταλάντευτη στην πολιτική της υπεύθυνης κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών από τη μια αλλά και της αποφασιστικής αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου μεταναστών από την άλλη.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, με αφορμή την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από λαθρομετανάστες και προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Η πρωτοφανής αδράνεια και η παροιμιώδης σιωπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο ζήτημα της κατάληψης από εκατοντάδες παράνομους μετανάστες του κτιρίου της Νομικής Σχολής, στο κέντρο της Αθήνας, δεν γεννά απλώς ερωτηματικά, αλλά προκαλεί εύλογη ανησυχία για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο και την τάξη και να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών.

Όλοι γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί, αλλά ο αρμόδιος υπουργός δεν έπραξε τίποτα για να το αποτρέψει.

Είτε ήταν ο μόνος που δεν γνώριζε είτε γνώριζε και απλώς αδιαφόρησε, το συμπέρασμα είναι ένα και το αυτό: αποδεικνύεται σίγουρα ανεπαρκής και μπορεί να καταλήξει επικίνδυνος. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, που επικοινώνησε μαζί του, δηλώνει σήμερα ότι το κράτος δεν κάνει τη δουλειά του. Αλήθεια, ο κ. Πρωθυπουργός τί έχει να πει γι' αυτό; Χθες κατέθεσα για το ίδιο θέμα ερώτηση προς τον κύριο Υπουργό. Σήμερα επανέρχομαι με νέα επίκαιρη ερώτηση. Ελπίζω σύντομα να λάβουμε όλοι μία πειστική απάντηση».

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την κατάληψη της Νομικής

Έχουμε μία εισβολή μέσα στο πανεπιστήμιο. Οι εισβολείς-μετανάστες έκαναν επίδειξη ισχύος και δυνάμεων. Ας δείξει επιτέλους σοβαρότητα η κυβέρνηση. Να βρει τον τρόπο να τους πετάξει έξω σήμερα. Ας βρει τη διαδικασία.

Το καθεστώς που ισχύει για το Πανεπιστημιακό Άσυλο στην Ελλάδα, δεν ισχύει πουθενά αλλού στον κόσμο. Αυτό είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Πρέπει επιτέλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πρυτανικές αρχές. Πρέπει να δείξουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε "ξέφραγο αμπέλι" σαν χώρα. Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι είμαστε μία οργανωμένη χώρα. Δεν μπορεί να είμαστε η "χώρα της ταλαιπωρίας". Να τολμήσουμε να βρούμε τρόπο για να τους διώξουμε. Δεν αντέχει η χώρα μας το βάρος 2 εκατ. μεταναστών. Ας είμαστε ρεαλιστές. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Το συνειδητοποιούν αυτό τώρα πλέον όλοι οι Έλληνες. Δεν έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία Δουβλίνο II. Όταν ισχυριζόμουν και μίλαγα για αυτά τα θέματα με έλεγαν "φασίστα και ρατσιστή". Τώρα όλοι τους υιοθετούν τις θέσεις μας. Στέλνουμε το λάθος μήνυμα. Δείχνουμε με τις πράξεις μας και την ατολμία μας, ότι είμαστε η χώρα όπου ο κάθε απελπισμένος βρίσκει άσυλο. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να συζητήσουμε με τον ΟΗΕ για να αποφασίσουμε τι μέτρα θα λάβουμε. Αργήσαμε να κτίσουμε τον φράκτη. Έπρεπε να τον είχαμε φτιάξει πριν 20 χρόνια. Καθυστερήσαμε πολύ. Το αναγνωρίζουν τώρα σχεδόν όλα τα κόμματα.

Η λύση που προτείνουμε είναι η ποσόστωση. Απλά και ξεκάθαρα.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ»

Δεύτερη Ερώτηση για το θέμα της κατάληψης από 220 λαθρομετανάστες του Κτηρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αθ. Πλεύρης και Αδ. Γεωργιάδης.

Η Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κοινοποιείται προς την Εισαγγελία Αρείου Πάγου.

Οι ερωτώντες Βουλευτές χαρακτηρίζουν ως αυτόφωρο κακούργημα την κατάληψη του κτηρίου, ζητούν δε την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών, από τη στιγμή που διαπράττεται κακούργημα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Κοιν: Εισαγγελία Αρείου Πάγου

ΘΕΜΑ: Αυτόφωρο κακούργημα στην Νομική Σχολή Αθηνών

Τα ξημερώματα της Κυριακής 23.01.2011 κατελήφθη η Νομική Σχολή της Αθήνας από 220 λαθρομετανάστες, οι οποίοι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αφού ταξίδεψαν από τη Κρήτη με τη βοήθεια ΜΚΟ εν συνεχεία μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια της νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΜΚΟ εντός του χώρου του Πανεπιστημίου.

Εάν ισχύουν τα αναφερόμενα δημοσιεύματα, τα οποία δεν έχουν διαψευσθεί, τότε διαπράττεται προώθηση από τα σημεία εισόδου της χώρας υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος εντός της Ελληνικής επικράτειας και τους παρέχεται διευκόλυνση για τη μεταφορά τους και την προώθησή τους καθώς και τους εξασφαλίζεται κατάλυμα. Σημειωτέον ήδη με ανακοίνωση του οι Πρυτανικές Αρχές διευκρίνισαν ότι ουδέποτε έδωσαν άδεια για αυτήν την παράνομη πράξη στις φοιτητικές νεολαίες που το ζήτησαν και μάλιστα ενημέρωσαν τις Αρχές για την πρόθεση τους.

Επειδή το άρθρο 88 παρ. 1 του Ν. 3386/05 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 48 παρ. 4 του Ν. 3772/09 ορίζει: «Πλοίαρχοι ή κυβερνήτες πλοίου πλωτού μέσου ή αεροπλάνου και οδηγοί κάθε είδους μεταφορικού μέσου που μεταφέρουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος ή στους οποίους έχει απαγορευθεί η είσοδος για οποιαδήποτε αιτία, καθώς και αυτοί που τους προωθούν από τα σημεία εισόδου, τα εξωτερικά ή εσωτερικά σύνορα, στην Ελληνική επικράτεια και αντίστροφα προς το έδαφος κράτους - μέλους της Ε.Ε. ή τρίτης χώρας ή διευκολύνουν τη μεταφορά ή προώθησή τους ή εξασφαλίζουν γι' αυτούς κατάλυμα για απόκρυψη τιμωρούνται: ...».

Επειδή οι ποινές του ανωτέρω άρθρου ξεκινούν τουλάχιστον από κάθειρξη μέχρι 10 ετών (παρ. α)

Επειδή σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο υπήρξε μεταφορά από τα σημεία εισόδου της χώρας στην Ελληνική επικράτεια και παροχή καταλύματος με σκοπό την απόκρυψη

Επειδή αυτή τη στιγμή διαπράττεται εντός την Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αυτόφωρο κακούργημα καθώς παρέχεται σε λαθρομετανάστες κατάλυμα με σκοπό την απόκρυψή τους, ενώ ήδη έχουν διευκολυνθεί να μεταφερθούν από τα σημεία εισόδου εντός της ελληνικής επικράτειας και άρα δεν χρειάζεται άδεια για την άρση του ασύλου.

Επειδή η εξακρίβωση των δραστών μπορεί να λάβει χώρα ευκόλως από τη στιγμή που ήδη αναφέρονται κομματικές νεολαίες και ΜΚΟ που οργάνωσαν αυτήν όλη τη μεταφορά εντός της Ελληνικής επικράτειας,

Συνεπώς ερωτάστε

Α) Για ποιο λόγο δεν επεμβαίνει η αστυνομία χωρίς άδεια των Πρυτανικών Αρχών από τη στιγμή που διαπράττεται αυτόφωρο κακούργημα

Β) Για ποιο λόγο δεν έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση του ανωτέρω εγκλήματος.

Αθήνα 25.01.2011

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α' Αθηνών

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β' Αθηνών

Τέλος με λύπη και έκπληξη διαπιστώνουμε πως σε παρεμφερές, (με το κατεστημένο συντηρητικό μπλοκ,) μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστέρας:

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την εγκατάσταση μεταναστών στη Νομική Σχολή Αθηνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας δεν μπορεί να αντικαθίσταται ή και να υποκαθίσταται από επιλογές μεμονωμένων ομάδων ή προσώπων, όπως συνέβη στη Νομική Σχολή σήμερα από καταληψίες μετανάστες και στενόμυαλους «συμπαραστάτες» τους και χθες στον Άγιο Παντελεήμονα από αυτόκλητους ακροδεξιούς «σωτήρες».

Η εγκατάσταση των μεταναστών στο κτίριο της Νομικής Σχολής είναι μια εντελώς αδιέξοδη και ανώφελη ενέργεια, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να εγείρει συντηρητικά ανακλαστικά και να επαναφέρει με αρνητικό τρόπο το θέμα του ασύλου.

Το πανεπιστημιακό άσυλο από θεσμός που εγγυάται την ανάπτυξη της γνώσης και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, μετατρέπεται σε χώρο υποτιθέμενης προστασίας οποιασδήποτε κοινωνικής ή πολιτικής ομάδας επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί ή να διεκδικήσει κάποιο αίτημα.

Καλούμε τα κόμματα, τις πολιτικές νεολαίες και τις φοιτητικές παρατάξεις να επιδείξουν τη σοβαρότητα που απαιτεί το μείζον ζήτημα της μετανάστευσης και να αποφεύγουν κινήσεις εντυπωσιασμού που οδηγούν σε περιθωριοποίηση τα μεταναστευτικά αιτήματα και σε απαξίωση την έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου.


ISKRA 25.1.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: