T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ : AΠΕΡΓΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ 1η ΑΠΡΙΛΗ!


Σε απεργιακά μέτρα  διαρκείας προχώρησε  την 1η Απριλίου η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ κάτω από το βάρος της πλήρους διάλυσης  της επιχείρησης που έχει επιφέρει η απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης Γ . Παπανδρέου  και οι αποφάσεις της ΕΕ.
Ο άλλοτε ενεργειακός  Κολοσσός της ΔΕΗ ,της δημόσιας επιχείρησης του ελληνικού λαού ,τινάζεται στον ‘’αέρα’’ κυριολεκτικά ,μιας και μετά τον διαμελισμό της σε τρία κομμάτια (μητρική-διανομή-μεταφορά) ,όσο και αν με ηρωικό τρόπο οι εργαζόμενοι στηρίζουν τη λειτουργία της ,οι τεράστιες  ελλείψεις προσωπικού αποδεικνύουν ακόμη μια πτυχή στο θέμα ‘’ΔΕΗ’’  αφού γίνεται ευκολότερη η είσοδος εργολάβων (πολλές φορές κακών-κάκιστων υπηρεσιών),αλλά  και που κάτω από την ‘’μπότα ‘’ κυβέρνησης –ΔΝΤ-ΕΕ κινδυνεύει άμεσα  το ιδιοκτησιακό καθεστώς,  με στοχεύσεις εκποίησης κερδοφόρων δραστηριοτήτων, καθώς επίσης και αλλοίωση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ.
Η Ε.ΤΕ. / Δ.Ε.Η σε δελτίο τύπου της σχετικά με το θέμα αναφέρει :
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 31/3/2011
                          Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ 
Έχουμε ευκρινώς περιγράψει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας και τις συνέπειες που αυτά προκαλούν στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ, τιμώντας τον κλαδικό της ρόλο, διεξάγει επί σειρά ετών ένα σημαντικό πρόγραμμα δράσης προκειμένου να αναδειχθούν τα κλαδικά αιτήματα των τεχνικών,  το τεράστιο έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού και η φθίνουσα πορεία της ΔΕΗ.
Σταθερά εδώ και 34 χρόνια αποτελεί τον προπομπό της Ομοσπονδίας στην προσπάθεια να αποτραπούν τα σχέδια εμπορευματοποίησης του ενεργειακού πλούτου και οι παρελκυστικές πρακτικές σε βάρος του δεινοπαθούντος καταναλωτικού κοινού.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ.
Σήμερα,τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την κρίση και τις ευλογίες διεθνών οικονομικών οίκων, μεταβάλλουν εκ νέου τα δεδομένα και δρομολογούν σοβαρές και επώδυνες εξελίξεις στην Επιχείρηση.
Εξελίξεις που σχετίζονται με τη δομή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, την εκποίηση κερδοφόρων δραστηριοτήτων, καθώς επίσης και την αλλοίωση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ.
Εξελίξεις που σχετίζονται με θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, την συμπίεση των λειτουργικών δαπανών, την μείωση του αριθμού του τακτικού προσωπικού, την ανάθεση δραστηριοτήτων σε εργολάβους.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Γνωρίζουμε καλά ότι αν δεν αντιδράσουμε άμεσα θα ακολουθήσουν νέα πιο σκληρά μέτρα για τους μισθούς, τις προσλήψεις, το φορολογικό, τις εργασιακές σχέσεις και τη διάλυση της ΔΕΗ. 
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο. Ενώνουμε τις δυνάμεις και αντιδρούμε στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου. Αντιδρούμε στη προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει την  χώρα σε προτεκτοράτο συμφερόντων.
Στην απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης, ενισχύουμε τη δράση του κινήματος και αντιδρούμε.  Αντιδρούμε όχι μόνο για τη κατάργηση αυτών που ήδη λεηλατήθηκαν, αλλά και για τη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα, που ακολουθεί. 
·         Στόχος η πολιτική που ρίχνει τα βάρη στα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας.
·         Στόχος οι πολιτικές ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου.
·         Στόχος οι πολιτικές πριμοδότησης εγχωρίων και μη παρασιτικών συμφερόντων.
·         Στόχος οι επιταγές Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, που εστιάζουν στην ευημερία των αριθμών και όχι των ανθρώπων.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΔΡΑΣΗΣ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ.
Η  ΕΤΕ/ΔΕΗ για πολλοστή φορά χαράζει δρόμο. Αποδεικνύει με έργα  ότι παραμένει η γνήσια φωνή των τεχνικών. Ότι πιο ζωντανό, μαχητικό, διεκδικητικό, έχει να παρουσιάσει το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ.
Δεν έχουμε διλήµµατα. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό. Τα σχέδια εμπορευματοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας, από όπου και αν προέρχονται, είναι καταδικαστέα. Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Στη βάση των παραπάνω, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα διαρκείας, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την ακύρωση του επαίσχυντου Μνημονίου, που στραγγαλίζει την χώρα, την Επιχείρηση και την αξιοπρέπειά μας.
Με αυτό το µήνυµα καλούμε και όλες τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, να λάβουν θέση μάχης και να διαδηλώσουν τη θέλησή τους για μια ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, που θα βάλει τέλος  στον κατήφορο που συντελείται εδώ και χρόνια στη ΔΕΗ.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/4/1011.
Εκείνο που χρειάζεται είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ στον δίκαιο αγώνα. Η αποχή, η ιδιώτευση και ο ατοµικισµός είναι πράξεις που δεν εξυπηρετούν τους εργαζόμενους αλλά όλους εκείνους που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα µας. 
Σε ότι μας αφορά, συνεχίζουμε τον αγώνα για την δικαίωση των συναδέλφων. Με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε για την προάσπιση της εργασιακής μας ύπαρξης.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ.
Δίνουμε βροντερό παρών στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα Απεργιακά Μετρά από την Παρασκευή 1/4/1011.
Καλούμε τους εργαζόμενους μέλη μας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, σε γενικό ξεσηκωμό για να υπερασπίσουμε τα κεκτημένα, να υπερασπίσουμε τη δημόσια περιουσία και το κοινωνικό κράτος.
ΑΠ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.


ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΕΤΕ/ΔΕΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια: