T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

οι ΧΑΪΝΗΔΕΣ στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ στο ΑΡΓΟΣ



ΑΡΓΟΣ >>>>Οι “Χαΐνηδες”, ζωντανά, στο Μουσικό Κουτί


ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011, 9.30 μ.μ

Το μουσικό σχήμα που με αφετηρία την Κρήτη κατέκτησε τις καρδιές όλων μας, εμφανίζονται την Κυριακή 17 Απρίλη στο «Μουσικό Κουτί».

Με το γνωστό χαρακτηριστικό τους τρόπο, που επιτρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά τόσο η μυσταγωγία και η γλύκα του παραμυθιού όσο και η δυναμική του διονυσιακού γλεντιού, θα παρουσιάσουν υλικό από την καινούρια τους δισκογραφική δουλειά, «Αγροτοκτηνοτροφικά» & «Μητροπολιτικά» αλλά και από τραγούδια – σταθμούς στη μέχρι τώρα πορεία τους.

Η μουσική όμαδα Χαΐνηδες αποτελεί ένα ανοιχτό σύνολο, που ανακαλύπτει μουσικούς δρόμους από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Ακολουθώντας μουσικά μονοπάτια, οι Χαΐνηδες τολμούν και δημιουργούν νέες μουσικές και λόγους, που παρουσιάζουν μεστά τον πληθωρικό πόθο της ζωής, την αίσθηση του ωραίου ή του χαμένου. Ο έρωτας και ο θάνατος, οι υπέρτατες δυνάμεις, αποτυπώνονται σε μέτρο και ορίζουν «…όλα όσα είδες και έχεις ποθήσει και όσα ποτέ δε δεις».

Στο πρώτο άκουσμα, ο λόγος γίνεται εικόνα και επιβάλλεται επαναστατικά σε «θεατές» τεχνοκράτες. Τα τραγούδια των Χαΐνηδωναναβλύζουν τόλμη, είναι θαρραλέα, σε μία εποχή που η αλήθεια είναι στο περιθώριο. Μέσα στους στίχους ο ακροατής θα βρει την αλήθεια του και ίσως αυτή η αλήθεια να δίνει διάρκεια στο συγκρότημα, που συμπληρώνει 20 χρόνια παρουσίας.

Δημήτρης Αποστολάκης (λύρα, τραγούδι)

Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (κιθάρα, τραγούδι)

Μαρία Κώτη (τραγούδι)

Μιχάλης Νικόπουλος (μαντολίνο, λαούτο, μπουζούκι, τραγούδι)

Αντώνης Σκαμνάκης (κόντραμπάσο)

Αλέξης Νόνης (καχόν, μπεντίρ, νταούλι, νταρμπούκα, talking drum, ντέφι κα)

Δημήτρης Μπρέντας (καβάλι, γκάïντα, φλογέρα)

Τάκης Κανέλλος ( ντραμς)


Δεν υπάρχουν σχόλια: