T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Action Congo Hellas - ٍΕορταστική Συνάντηση - Σάββατο 2 Απριλίου, από 6:00μ.μ. - Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Μια ανάσα μουσικής και κεφιού, κόντρα σε "κρίσεις" και διαχωρισμούς


Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 η μεταναστευτική οργάνωση ACTION Congo Hellas διοργανώνει γιορτή αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (πεζόδρομος Φωκίωνος Νέγρη 42), από τις 6  το απόγευμα μέχρι το βράδυ.

Το κίνημα ACTION CONGO αγωνίζεται για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Κονγκό (οικονομική εξαθλίωση, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και μάχεται για την ανάδειξη ενός νέου κοινωνικού μοντέλου που θα στηρίζεται σε αξίες όπως η εργασία, η οικονομική δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη.

Το ACTION CONGO έχει διαμορφώσει και λειτουργεί στην έδρα του στην Αθήνα, έναν χώρο όπου μετανάστες από το Κονγκό και ιδιαίτερα οι περισσότερο κοινωνικά ευάλωτοι-ες βρίσκουν κάποια ελάχιστη συμπαράσταση (ημιδιατροφή, χώρο ψυχαγωγίας, βοήθεια κοινωνικής ένταξης), ενώ πιο πρόσφατα παρέχονται και μαθήματα Ελληνικής γλώσσας.
Για την υποστήριξη αυτών των δραστηριοτήτων διοργανώνουμε μια γιορτή συνεύρεσης και αλληλεγγύης που περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, χορό, έκθεση φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ. Η πρόσβαση στο χώρο είναι δωρεάν, ενώ για την ενίσχυση της οργάνωσης προβλέπονται προαιρετικά κουπόνια στήριξης αξίας από 5 εύρω και θα διατίθενται είδη λαϊκής τέχνης.

Στο Μουσικό Πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι Molimo Live και ο Roger Ambele (Congo) σε ρούμπα και παραδοσιακή αφρικανική μουσική και ο Κώστας Γανωτής σε έντεχνο ελληνικό τραγούδι.


από 5:30 μμ : Αφίξεις
6:30 μμ : Καλωσόρισμα

7:00 μμ : Μουσική R. AMBELE

7:30 μμ : Ντοκιμαντέρ για το Κονγκό

8:00 μμ : Μουσική Κ. ΓΑΝΩΤΗΣ
8:30 μμ : Μουσική CD – DVD
9:15 μμ : Μουσική MOLIMO L.
10:00μμ: Μουσική CD – DVD
11:00μμ: Μουσική R. AMBELE

Υποστηρικτές στην εκδήλωση είναι φορείς στήριξης μεταναστών και αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις.
--
ACTION Congo Hellas
Tel.:   +30 2110145654
Mob.: +30 6948287935

Δεν υπάρχουν σχόλια: