T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Σαν Φρανσίσκο 104 χρόνια πριν (1906)


Τέτοιο θέαμα δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε. ΄Ενα τριτοκοσμικό Σαν Φρανσίσκο, αλλά το συγκλονιστικώτερο είναι ότι η ταινία έχει τραβηχτεί 4 μέρες πριν το μεγάλο σεισμό που ισοπέδωσε την πόλη.

Αξίζει να διαβάσετε την μικρή ιστορική περιγραφή του αμερικανού φίλου και τα σχόλιά του για συμπεριφορές που του φαίνονται σήμερα αδιανόητες........

Για μεγαλύτερη απόλαυση σας προτείνω πρώτα να κατεβάσετε ολόκληρη την ταινία και μετά να τη δείτε γιατί κάνει πολλές διακοπές......

104 Year Old φιλμ
Αυτό είναι ένα συναρπαστικό ταινία. Εδώ και έναν χρόνο ή δύο. Μια κάμερα ήταν τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του δρόμου στο Σαν Φρανσίσκο 104 χρόνια πριν (1906). Ίσως το παλαιότερο "ταινία σπίτι» που θα δείτε ποτέ! Κοιτάξτε τα καπέλα οι κυρίες φορούσαν και τα μακριά φορέματα. Μερικά από τα αυτοκίνητα που είχαν το τιμόνι στη δεξιά πλευρά. Αναρωτιέμαι όταν τυποποιηθεί στα αριστερά; Σίγουρα ήταν ακόμη πολλά οχήματα που αλόγου σε χρήση. Η μαζική διέλευση έμοιαζε ο τρόπος να πάρει γύρω. Μοιάζει όλοι είχαν το δικαίωμα του τρόπου.

Παρακολουθήστε την αρχή προσεκτικά. Κατά τη δεύτερη 33 σήμα και αμέσως μετά το επικείμενο τρόλεϊ καθαρίζει την οθόνη, ένα καλά ντυμένος αστυνομικός διασχίζει το δρόμο από αριστερά προς τα δεξιά. Ανακοίνωση για το δεξί χέρι του, ότι είναι εφοδιασμένο με γκλομπ (26 ιντσών μπαστούνι αστυνομίας) και αν και εμφανίζεται με τα πόδια κτύπησε του, μοιάζει έτοιμος να το χρησιμοποιήσει.Φανταστείτε την αστυνομία του σήμερα το περπάτημα στο δρόμο που μεταφέρουν μια 26 ιντσών λέσχη στο χέρι τους ...???

Αυτή η ταινία ήταν «χαμένο» για πολλά χρόνια. Ήταν το πρώτο φιλμ 35mm ποτέ. Ήταν λαμβάνονται από κάμερα τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος του τελεφερίκ. Ο αριθμός των αυτοκινήτων είναι συγκλονιστικό για το 1906.Ο πύργος του ρολογιού στο τέλος της Market Street στην προβλήτα Embarcadero είναι ακόμα εκεί.

Πόσες "καθαρισμού δρόμων» ατόμων με αναπηρία, για να πάρει μετά από τα άλογα; Συζήτηση πρόκειται για το πράσινο!

Αυτή η ταινία όσο πιστευόταν αρχικά ότι είναι από το 1905 μέχρι τον David Kiehn με την Niles Essanay Silent Film Museum κατάλαβα πότε ακριβώς είχε πυροβοληθεί. > Από τη Νέα Υόρκη χαρτιά του εμπορίου που αναγγέλλουν την ταινία που δείχνει την υγρή δρόμους από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις και σκιές δείχνουν την εποχή του έτους και πραγματικές καιρικές συνθήκες και την ιστορική καταγραφή, ακόμα και όταν τα αυτοκίνητα που καταγράφηκαν (ξέρει καν που τους ανήκει και όταν τα πιάταεκδόθηκαν!). Ήταν γυρίστηκε μόλις τέσσερις ημέρες πριν το σεισμό Μεγάλη Καλιφόρνια των 18 του Απρίλη του 1906 και μεταφέρθηκαν με τρένο στην Νέα Υόρκη για τη μεταποίηση.
Σημειώστε ότι οι οδηγοί και οι πεζοί δεν έχουν βελτιωθεί πολύ σε 104 χρόνια. Ρολόι για τα πολλά σχεδόν συγκρούσεις, κίσσα περιπατητές, οι παίκτες κοτόπουλο και γενικά ασυνείδητο οδηγούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: