T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ???


ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΕΞΕΓΕΡΣΗ» ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΤΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΟΜΟΦΩΝΗ" ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Ν/Δ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!

ΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Η ΛΥΣΗ!

Η «εξέγερση» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας(ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη στις 7/4, που οδήγησε στο ομόφωνο (!!!) «μπλοκάρισμα», παρουσία του εμβρόντητου Γ. Παπακωνσταντίνου, του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια,ενδεχομένως ανοίγει τον ασκό του Αιόλου των πολιτικών εξελίξεων.

Η «εξέγερση» αυτή, η οποία συνιστά «κόλαφο» όχι μόνο για τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και τον ίδιο τον Γ.Παπανδρέου, αφού το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια έχει περάσει και εγκριθεί τρεις φορές από το Υπουργικό Συμβούλιο, έχει τροφοδοτήσει μια απίστευτη φημολογία αλλά και σωρεία πληροφοριώναπό έγκυρους κύκλους.

Αυτές οι πληροφορίες, που διασταυρώνονται αυτές τις ώρες από έντονες φήμες στο χώρο της Βουλής, κάνουν λόγο ότι ο Γ. Παπανδρέου, με αφορμή την «εξέγερση» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σκέφτεται πολύ σοβαρά αν δεν είναι και έτοιμος να δρομολογήσει εκλογές!

Άλλοι κύκλοι, κάνουν λόγο για αποπομπή από την κυβέρνηση του Γ. Παπακωνσταντίνου ή και άμεσοσυνολικότερο ανασχηματισμό της κυβέρνησης!

Αυτή η έντονη σεναριολογία, που υποθάλπεται και από τη μη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης, η οποία καλλιεργείται από κύκλους εντός της κυβέρνησης και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, δείχνει τα πελώρια κυβερνητικά αδιέξοδα, αποτέλεσμα των αδιεξόδων στα οποία οι κυβερνητικές επιλογές έχουν οδηγήσει τον τόπο!

Οι εκλογές, κατά την ''ΙΣΚΡΑ'', σε αυτή τη φάση, είναι μάλλον δύσκολο να προσφέρουν θετική διέξοδο στη χώρα. Αντίθετα, μπορεί μετεκλογικά, υπό τις σημερινές συνθήκες, να επιδεινωθεί η υπαρκτή καταστροφική πορεία.

Αυτό που η χώρα χρειάζεται κατειγόντως, είναι να δημιουργηθούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις, ώστε οι εκλογές, αν επισπευσθούν, να συμβάλλουν για να ανοίξουν νέοι προοδευτικοί και σοσιαλιστικοίδρόμοι.

Και η πλέον θεμελιώδης προϋπόθεση προς τούτο είναι να αναπτυχθούν νέοι μεγάλοι ενωτικοί ταξικοί αγώνες των εργαζομένων και ένα μεγάλο ενωτικό αγωνιστικό λαϊκό μέτωπο, που θα δώσει άλλη θετική τροπή στην εκλογική αναμέτρηση!

Για σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών της ΙΣΚΡΑ παραθέτουμε σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα euro2day.gr

Συναγερμός στην κυβέρνηση!

Τριγμούς στην κυβέρνηση φέρνει η νέα "ανταρσία" των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, με τον Γ. Παπανδρέου να επιστρέφει, σύμφωνα με πληροφορίες, εσπευσμένα από την Πολωνία για να ενημερωθεί προσωπικά για το ζήτημα.

Ωστόσο, διαψεύδονται επισήμως τα όσα διέρρευσαν περί εσπευσμένης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Κ. Παπούλια, τα οποία επανέφεραν στο προσκήνιο τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Ειδικότερα, από την Προεδρία της Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κ. Μπίτσιος δήλωσε ότι σε κείμενο που επιπόλαια αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα δεν έχουν καμία βάση ‘οι πληροφορίες’ που μεταδόθηκαν για δήθεν τηλεφωνική επικοινωνία και δήθεν πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κ.Παπούλια με τον Πρωθυπουργό κ.Γ.Παπανδρέου.»

Η άρνηση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος να εγκρίνουν το νομοσχέδιο αλλά και η αμφισβήτηση που εξέφρασαν ανοιχτά στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου μπορούν να "τορπιλίσουν" τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις αρχής γενομένης από την 15η Απριλίου, οπότε και παρουσιάζεται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σύγκλισης 2012-2015.

Σε μια τέτοια περίπτωση ωστόσο, η αμφισβήτηση διευρύνεται από το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου,στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.


Η νέα ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ένταση δημιουργήθηκε την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, όπως μετέδωσε το skai.gr.

Σύσσωμοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία ζήτησαν την απόσυρση του κατατεθειμένου νομοσχεδίου φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τον πρωθυπουργό.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Βάσω Παπανδρέου όταν πήρε το λόγο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παιχνίδια απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε σε έντονο ύφος: «Δεν το ψηφίζω».

Το χαρακτήρισε στυγνό εισπρακτικό μέτρο και τόνισε: «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος».

Ο Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι: «Δεν είναι ηθικό», το εν λόγο νομοσχέδιο, ενώ ο Γιώργος Φλωρίδης σε ήπιους τόνους άσκησε κριτική για το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση τους Βουλευτές λέγοντας: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;». Το βασικό θέμα που θέτουν οι Βουλευτές είναι να έχει τον έλεγχο ο ΟΠΑΠ και να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών. Επίσης θεωρούν ότι η επιτροπή που προβλέπεται στο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του, επιχείρησε σύμφωνα με πληροφορίες να θέσει τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προ τετελεσμένων. Στις αιτιάσεις των συναδέλφων του απάντησε: «Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;».

Ο Δημήτρης Λιτζέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε τους τόνους και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Μας κοροϊδεύετε όταν λετε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;».

Στο τέλος, αφού είδε ότι σκληραίνουν τη στάση τους οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο Γιώργος Παπακωνταντίνου σημείωσε με νόημα: «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο».

Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια, όχι μόνο εξαιτίας των δραματικών τόνων που έδωσαν ο υπουργός και οι Βουλευτές αλλά επειδή την επόμενη εβδομάδα ήταν προγραμματισμένο να εισέλθει προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και απ’ ότι φαίνεται οι αντιδράσεις δεν είναι δυνατόν να κατευναστούν. Μετά το τέλος της συνεδρίασης Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έλεγε με νόημα: «Αν είχε σήμερα δελτία ειδήσεων θα είχε πέσει η κυβέρνηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια: