T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

8, 9, 10 ΑΠΡΙΛΗ KERATEA ART RESISTANCE


8, 9 και 10 Απριλίου όλοι στη Κερατέα για το Φεστιβάλ Πολιτισμού κι Αντίστασης

KERATEA ART RESISTANCE

Οι κάτοικοι της Κερατέας και η Art Resistance καλούν όλο το κόσμο στο Keratea Art Resistance, ένα πολιτιστικό τριήμερο στις 8,9 και 10 Απριλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Λαυρίου, στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ.

Σε έναν τεράστιο χώρο, δίπλα σε καταπ

ράσινα τοπία, νέοι και μεγαλύτεροι, οικογένειες και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια εκδρομή έξω από την Αθήνα και να ζήσουν ένα άλλο κλίμα, γιορτής, πολιτισμού και αντίστασης, σε μια περιοχή που τέσσερις μήνες τώρα είναι στα οδοφράγματα για να μη μετατραπεί ο τόπος τους σε χωματερή. Να γιορτάσουμε όλοι μαζί, γιατί η Αντίσταση μπορεί να είναι και Γιορτή. Γιατί η Τέχνη μπορεί να είναι Αντίσταση.

Ένα non stop Φεστιβάλ, το μεγαλύτερο σε διάρκεια και αριθμό συμμετοχών και το πρώτο που γίνεται πάνω σε οδόφραγμα και κατειλημμένο από τους εξεγερμένους κατοίκους δρόμο.

Από τη μία πλευρά οι κάτοικοι της Κερατέας που αγωνίζονται ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο, ενάντια στην υποβάθμιση του τόπου τους, από την άλλη μια ομάδα καλλιτεχνών, ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού-που συγκροτήθηκε αυθόρμητα -θέλοντας να συμπαρασταθεί και να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους κατοίκους της Κερατέας, είναι οι διοργανωτές αυτού του Φεστιβάλ.

72 ώρες, πάνω από 60 μουσικά σχήματα, 150 εικαστικοί καλλιτέχνες με πάνω από 500 έργα, πάνω από 10 θεατρικές παραστάσεις, 15 workshops (εργαστήρια), κατασκευές έργων, εγκαταστάσεις και εικαστικές παρεμβάσεις επί τόπου, προβολές video art, ντοκιμαντέρ, ζωντανές συνδέσεις με περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοια περιβαλλοντικά προβλήματα και με κινήματα από όλο τον κόσμο, παρουσία συλλογικοτήτων, κινήσεων κατοίκων κλπ, ελεύθερη κατασκήνωση, ποδηλατοπορεία αλληλεγγύης Αθήνα – Κερατέα και πολλά ακόμη που μπαίνουν συνεχώς καθημερινά στο πρόγραμμα.

Θεωρούμε πως κανένας άνθρωπος του πολιτισμού δεν συμμετέχει στο φεστιβάλ με μοναδικό σκοπό να παράξει έργα –πίνακες, μουσική, οτιδήποτε. Πολιτισμός δεν είναι μόνο η παραγωγή έργων, αλλά πως όλα αυτά τα μετουσιώνουμε σε αντίσταση και αλληλεγγύη. Πολιτισμός είναι το απόσταγμα της ανθρώπινης δραστηριότητας που μεταφράζεται σε αντίσταση. Οι κάτοικοι της Κερατέας μας δίνουν πολιτισμό με τον τρόπο που αντιστέκονται. Η Κερατέα ξεπερνάει τα τοπικά σύνορα, έχει αναδειχθεί σε σύμβολο αγώνα ενάντια σε ότι μας υποβαθμίζει. Ας γίνει η Κερατέα η ευκαιρία να αντισταθούμε σε όλη την κατάσταση που επικρατεί, στην υποβάθμιση της ζωής μας, του περιβάλλοντος.

Θα είμαστε λοιπόν όλοι εκεί γιατί ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας είναι υπόθεση όλων μας

http://kerateaartres1stance.blogspot.com/

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/4

ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΟΙΧΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ D.Js

ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

INNER VOICE, THE WIGS BAND, THE CROOKS, ARMADA IV, ΒΟΜΒΟΙ, ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΚΥΛΕΣ, ILLEGAL OPERATION, ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΦΩΛΗΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΕΛΕΛΕΥ, ΕΝΕΔΡΑ, NEW ZERO GOD, ΛΕΩΝ. ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ, MAGIC DE SPELL, CHUCHO SHS, ΚΡΟΤΩΝΕΣ, D.J. BURNING SUN

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ: ΤΣΙΡΚΟ ΚΟΥΚΟΥΜΠΑΓΙΑΝ, ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΑΚΟΙ, ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΝΤΑΓΙΑΚΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/4

ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ:

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ , ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ ΑΠΟ: ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΛΑΟΓΡΑΦ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ "ΑΛΚΑΘΟΣ ΚΑΡΙΑ" Παραδ. συγκρότημα ΓΙΑΛΑ

ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

ΘΕΑΤΡΙΚΑ: ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ, ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ, ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ DITTO, ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ Γ. ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ

WORKSHOPS, ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ IN SITU, INSTALLATIONS, HAPPENINGS, D.Js

ΑΠΟ ΤΙΣ 2.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ,ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΤΖΙΜΙΚΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΛΙΝΤ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΔΑΝΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, ΛΑΜΙΑ ΜΠΕΝΤΙΟΥΙ, ΕΥΑ ΨΥΛΛΑΚΗ, ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ΤΖΙΡΙΤΣΑΝΤΣΟΥΛΕΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ, ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, DEUS X MACHINA, NO MIND, COMMON I (TEXNH EN ΚΙΝΗΣΕΙ), POEM, NON LETHAL, LOST BODIES, INSP-I-RATION PROJECT, SISTA JAMMAROOTS &THE OSCILATORS, ANNA MYSTIC, BAD MATHEMATICS, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ KAI ELECTRIC LITANY.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4

ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ:

WORKSHOPS, ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ IN SITU, INSTALLATIONS, HAPPENINGS, D.Js

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ:

ΘΕΑΤΡΙΚΑ: MOTUS TERRAE

· ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΡΑΤΕΑ

ΑΠΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ:

ΘΕΣΠΙΣ, ΤΖΙΚΟ, ΚΑΡΟΥΖΟΣ (ΤΕΧΝΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ), STRAW HATS, ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ, ΚΑΙΤΗ ΚΟΥΛΛΙΑ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΑΒΑΡΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ(ΧΑΙΝΗΔΕΣ), ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ, DAGOBAH SYSTEM & SOULN e.k., MC YINKA, ACTIVE MEMBER, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ – MARE YIEM, ELEKTROBALKANA, LOCOMONDO, ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ, ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ, TRITH EPOXH, D.J. SOUNDHOLIC.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: