T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010


250 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Πριν τις βουλευτικές εκλογές η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιώντας το χαρτί της πολιτικής ομηρίας, προχώρησε σε προσλήψεις στο ΜΕΤΡΟ και σε άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο όνομα τάχα της αποκατάστασης της νομιμότητας και στα πλαίσια του λεγόμενου εξορθολογισμού, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στη ιδιωτικοποίηση των μεταφορικών επιχειρήσεων, προχώρησε στη μη ανανέωση 250 συμβάσεων για εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ, τιμωρώντας τους με την εσχάτη των ποινών που είναι η απόλυση.

Έχουμε δύο επιλογές με διαφορετικά κίνητρα και σκοπιμότητες, όμως με μόνιμα θύματα τους ίδιους τους εργαζόμενους, που σπρώχνονται για άλλη μια φορά στην εξαθλίωση και στην ανεργία.

Τέτοιου είδους ενέργειες φανερώνουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι προσανατολισμένη στην παραγωγική αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού, για την κάλυψη πραγματικών αναγκών στις μεταφορές, όχι μόνο δε νοιάζεται για την αποκατάσταση καμίας νομιμότητας, αλλά επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι είναι υποταγμένη στη σκληρή και ανάλγητη «Δημοσιονομική εξυγίανση» που θέλει να επιβάλει στη χώρα μας το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε. με μόνιμα θύματα τους εργαζομένους και τις Δημόσιες Μεταφορές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ειδικότερα στις συγκοινωνίες, να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους συναδέλφους στο ΜΕΤΡΟ και να απαιτήσουν με το συντονισμένο αγώνα τους την άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων.

Η Γραμματεία Μεταφορών της Αυτόνομης Παρέμβασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: