T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Αναδρομική φορολογική επίθεση στα νοικοκυριά μέσω τιμολογίων ΔΕΚΟ




Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για τον τρόπο εφαρμογής των νέων αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ που θα ισχύουν από την 1η Ιουλίου, τα ελληνικά νοικοκυριά θα πληρώσουν αναδρομικά τον αυξημένο ΦΠΑ για τους λογαριασμούς ΔΕΗ, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ΕΥΔΑΠ και λοιπές εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτό θα συμβεί διότι οι υψηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ, που θα εφαρμοστούν από την 1η Ιουλίου, θα ισχύσουν και για τις καταναλώσεις που έγιναν πριν από την ημερομηνία αυτή. Έτσι, ακόμα και αν οι λογαριασμοί αφορούν καταναλώσεις που έγιναν μέχρι και 4 μήνες πριν την 1η Ιουλίου, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τον αυξημένο ΦΠΑ του 11% ή 23% και όχι τον ΦΠΑ του 10% και του 21% που ίσχυε τους μήνες αυτούς!


Αυτή η άγρια και απαράδεκτη φορολαίλαπα ξεσκεπάζει την κυβερνητική υποκρισία, καθώς με τη ρύθμιση αυτή η κυβέρνηση προκλητικά αθετεί τη δέσμευση να μην αυξήσει τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ το 2010. Επιπλέον, αυτή η αναδρομική αύξηση, ενώ δεν θα πλήξει τις μεγάλες επιχειρήσεις που θα συμψηφίσουν τον ΦΠΑ, θα επιβαρύνει σχεδόν αποκλειστικά τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα.
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νεοφιλελεύθερο τσουνάμι περικοπών και φόρων, το οποίο συρρικνώνει δραματικά τα λαϊκά εισοδήματα και βυθίζει τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφική ύφεση, με μόνο ζητούμενο τη μεταφορά εισοδήματος από τους εργαζόμενους στο κεφάλαιο και την προστασία των κερδών

Δεν υπάρχουν σχόλια: