T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Oταν η κρίση δεν ακουμπά τους μεγάλους Επιχειρηματικούς Ομίλους


Στην πραγμματικά εφιαλτική για τα στρώματα των εργαζομένων εποχή που διανύουμε,οταν κατακτήσεις πολλών δεκαετιών χάνονται εν ριπή οφθαλμού,όταν τα νοικοκυριά αδυνατούν να βγάλουν πέρα τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους ,όταν τα νοσοκομεία αυτού του τόπου "αιμοραγούν" αφοπλισμένα ,αδύνατα να προσφέρουν έστω και τα στοιχειώδη,όταν τα σχολειά μετατρέπονται σε χώρους φύλαξης κι οχι μάθησης και γνώσης,όταν η ανεργεία εκτοξέυεται σε όλο το ηλικιακό φάσμα,την ίδια ακριβώς στιγμή εκατοντάδες επιχειρήσεις εξακολουθούν να συσσωρεύουν κέρδη δισεκατομμυρίων, και, μάλιστα, να τα αυξάνουν, ακόμα και παρά τη μείωση της ζήτησης που καταγράφεται επίσημα.

Σε έρευνα της 'Statbank' με τον τίτλο "Διαμάντια εναντίον Κρίσης" (!) και η οποία δώθηκε στήν δημοσιότητα εχθές αναφέρονται τα εξείς:

936 βιομηχανικές επιχειρήσεις συγκέντρωσαν, το 2009, κέρδη ύψους 3,4 δισ. ευρώ, διπλασιάζοντας τα κέρδη του προηγούμενου χρόνου που ήταν 1,68 δισ. ευρώ.

Από αυτά, τα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή το 75% του συνόλου των κερδών, τα καρπώθηκαν μόνο δέκα βιομηχανίες.

Σε σύνολο 1.225 βιομηχανιών το 76% ήταν κερδοφόρες και μόνο 25% παρουσίασε ζημιές.

1.167 κερδοφόρες εμπορικές επιχειρήσεις συγκέντρωσαν το 2009 συνολικά κέρδη 1,5 δισ. ευρώ, όσα και το 2008.

Οι 10 πιο κερδοφόρες εμπορικές επιχειρήσεις συγκέντρωσαν 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ένα τρίτο περίπου των συνολικών κερδών.

Και δεν αρκεί αυτό αλλά σε προκλητικούς τόνους, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης μίλησε για το τέλος του ...«πάρτι των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, των πολιτικών, του συνόλου, δηλαδή, του ελληνικού λαού που για δεκαετίες παραδόθηκε σε μια φαινομενική ευδαιμονία» περιφρονώντας έναν ολόκλρο Λαό ο οποίος επί δεκαετίες πληρώνει "χρυσάφι" με τον ιδρώτα του τις κερδοφορίες αυτών των επιχειρήσεων.

Η «πληρωμή του λογαριασμού» είναι «Αβίαστα απλή και αυτονόητη» για τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου η οποία περνά μέσα από «λιγότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος, ιδιωτικοποιήσεις παντού, αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, απελευθέρωση των υπηρεσιών, έξυπνους τρόπους πάταξης της διαφθοράς, εναλλακτικά αυστηρή τήρηση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ή άρση της μονιμότητας, ανταγωνιστική φορολογία» και μιά σειρά άλλων αντιλαικών και αντεργατικών " στόχων" υπέρ Κεφαλαίου με πρώτο στόχο την "κολιγοποίηση" του εργατικού δυναμικού της Χώρας.

Ο Εκπρόσωπος του ΣΕΒ ,σχολιάζοντας τη ρύθμιση για τη φορολόγηση των μερισμάτων στα διανεμόμενα κέρδη σημείωσε ότι «σε λίγο δε θα φύγουν οι επιχειρήσεις αλλά οι μετοχές»...όταν μάλιστα πολλά από τα μέλη του ΣΕΒ ''σηκώνουν» τα κεφάλαια που απέκτησαν στη χώρα μέσα από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τα επαναεπενδύουν σε άλλες αγορές για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη''..

Στην εκδήλωση μίλησαν οι κκ Πέτρος Ευθυμίου, βουλευτής Β Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ , Δημήτρης Αβραμόπουλος, βουλευτής Α Αθηνών και υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Αριστείδης Μπελλές, μέλος του ΓΣ του ΣΕΒ και πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Γιάννος Γραμματίδης, πρόεδρος του Ελληνο- Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Βασίλης Κάτσος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen, Βασίλης Ρεγκούζας, διευθύνων σύμβουλος της Staochasis και Σταύρος Παπαπαναγιώτου, διευθύνων σύμβουλος της Client Trust

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης και Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πλήθος επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Σ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: