T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ !!!!


Τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί με επικοινωνιακά τρικ να λειάνει τις ολοένα και διογκούμενες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για τις προωθούμενες ρυθμίσεις αποδεικνύεται ότι το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά είναι σκληρότερο τού ήδη γνωστού και αναμενόμενου.

Εξισώνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικο παιδί με το όριο για τους άνδρες, το 65ο έτος

Χθες βγήκε στην επιφάνεια ότι η εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών δεν αφορά μόνο τις εργαζόμενες στον δημόσιο, αλλά και τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα τις εργαζόμενες μητέρες με ανήλικο παιδί, που καλούνται τώρα να συνταξιοδοτηθούν στο 65ο έτος. "Αφού το προσδόκιμο των γυναικών είναι μεγαλύτερο των ανδρών, δεν νοείται να είναι μικρότερα τα όρια συνταξιοδότησης" δήλωσε κυνικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στις αντιδράσεις των βουλευτών.

Μια μέρα κράτησε, εξάλλου, η επιχείρηση της κυβέρνησης, διά του Α. Λοβέρδου πρωτίστως, να κατευνάσει τους βουλευτές και τα συνδικάτα με δήθεν "αλλαγές" στο αρχικό κείμενο. Η συζήτηση για διατήρηση του θεσμού της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) αποδείχθηκε κενή περιεχομένου, αφού προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του ΣΕΒ, ενώ από τον ΟΑΕΔ διαψεύστηκε η δυνατότητα αναπλήρωσης της διαφοράς μεταξύ του νέου μισθού (500-590 ευρώ) και της συλλογικής σύμβασης για τους νέους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας.

Άμα τη αφίξει του πρωθυπουργού από τη Ν. Υόρκη και την Κωνσταντινούπολη, το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει το μεσημέρι για να "κλειδώσει" τις νέες ρυθμίσεις. Η τύχη του νομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, θα κριθεί μεν στη Βουλή, αλλά θα διαφανεί από τη γενική απεργία που έχουν κηρύξει για την Τρίτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: