T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγώνας διαρκείας για να αποτρέψουμε τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα

Στο μαζικό διάβημα που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για το ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδιο, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κατεδαφίσει ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν εδώ κι έναν αιώνα. Όλοι και όλες στους δρόμους του αγώνα και στην πανεργατική απεργία την Τρίτη.

Το επιχείρημα του Πρωθυπουργού ότι «αμαρτάνει για τη σωτηρία της πατρίδας» είναι παραμύθι που δεν το πιστεύουν πλέον ούτε τα μικρά παιδιά. Την πατρίδα δεν τη σώζεις όταν στέλνεις τους ασφαλισμένους της στον καιάδα και τους νέους της σε εργασιακό καθεστώς δουλείας.

Όσοι και όσες μοχθούν να τα βγάλουν πέρα μόνο από την εργασία, το μισθό ή τη σύνταξή τους και βλέπουν την κυβέρνηση να πετάει τους κόπους τους μιας ζωής στο καλάθι των αχρήστων, οφείλουν στον εαυτό τους και στα παιδιά τους να αγωνιστούν για να ανατρέψουν αυτή τη βάρβαρη και αντικοινωνική κυβερνητική πολιτική. Για ν’ ανοίξουν επίσης το δρόμο για μία άλλη πορεία της χώρας μας έξω από το μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ – ΕΕ με ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότησή της, που θα διασφαλίζει για όλους και όλες την απασχόληση, τους μισθούς και την κοινωνική προστασία.

Για το ίδιο θέμα το μέλος της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπασιούκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ οδηγούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό και ιδιαίτερα τη νέα γενιά στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον αργό θάνατο.

Οδηγούν συνειδητά τη χώρα στο μεσαίωνα και εκθεμελιώνουν όλα τα κοινωνικά δικαιώματα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό, να πάρει μαζικά μέρος στην απεργία και στις διαδηλώσεις την Τρίτη 29/06.

Στέλνουμε μήνυμα στον Πρωθυπουργό, τους βουλευτές και όσους ψήφισαν το μνημόνιο ότι θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους.

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί» όλο το καλοκαίρι μέχρι να πάρουν τα μέτρα πίσω ή να παραιτηθούν και να φύγουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: