T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αναχώρηση του Τάσου Κουράκη με την ελληνική αποστολή "Ένα καράβι για τη Γάζα"


Χθες, Τρίτη 25 Μαΐου, τα ελληνικά καράβια της διεθνούς κίνησης Free Gaza Movement, αναχώρησαν από τον Πειραιά. Πρώτα το φορτηγό «Ελεύθερη Μεσόγειος», και έπειτα το επιβατηγό «Σφενδόνη», έβαλαν πλώρη για τη Γάζα, με σκοπό το σπάσιμο του εγκληματικού και απάνθρωπου αποκλεισμού της Γάζας. Τα δύο σκάφη μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό, αναπηρικά καροτσάκια για τους 600 περίπου ακρωτηριασμένους των Ισραηλινών επιθέσεων, καθώς και πολύτιμο οικοδομικό υλικό.

Ο Τάσος Κουράκης συμμετέχοντας στην ελληνική αποστολή δήλωσε: «Η διεθνής αυτή κίνηση δεν έχει μόνο ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Πρωτίστως βάλλει εναντίον της κατοχής της Παλαιστίνης από το ισραηλινό κράτος και στοχεύει στη διασφάλιση του δικαιώματος των Παλαιστινίων στη δική τους ανεξάρτητη πατρίδα»

Στην τωρινή αποστολή, γνωστή ως «Στόλος της Ελευθερίας» συμμετέχουν η Free Gaza Movement (FG), η European Campaign to End the Siege of Gaza (ECESG), η κίνηση Insani Yardim Vakfi (IHH), η ελληνική «Ένα καράβι για τη Γάζα», η Σουηδική «Ship to Gaza Sweden», καθώς και η International Committee to Lift the Siege on Gaza, μαζί με εκατοντάδες ακόμη ομάδες και οργανώσεις ανά τον κόσμο που στηρίζουν την προσπάθεια. Ο διεθνής ανθρωπιστικός στόλος απαρτίζεται από εννιά πλοία, με ανθρώπους προερχόμενους από περισσότερες των 60 χωρών. Εκτός από τη «Σφενδόνη» και την «Ελεύθερη Μεσόγειο», καταπλέουν τα φορτηγά της κίνησης Insani Yardim Vakafi (IHH’s) καθώς και το σκάφος της Free Gaza’s MV, με το όνομα της 23χρονης αμερικανίδας ακτιβίστριας, που σκοτώθηκε από τους Ισραηλινούς, «Rachel Corrie». Από την Κρήτη αναχωρούν άμεσα δύο επιβατηγά, το ‘Al Samoud’ και το ‘Al Haya’ . Τα πλοία μεταφέρουν συνολικά πάνω από 10.000 τόνους ιατρικού, εκπαιδευτικού και οικοδομικού υλικού.

Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι "παρακολουθούν την κατάσταση και προετοιμάζονται αναλόγως" για τον ερχομό του Στόλου της Ελευθερίας που θα προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας και να μεταφέρει προμήθειες. Αναμένονται παρεμβολές στη δορυφορική επικοινωνία, καθώς και πρακτικές επικοινωνιακού πολέμου, για να αποτραπεί η κάλυψη του γεγονότος. Παράλληλα, τα Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν χτες την είδηση, ότι «αγανακτισμένοι» ισραηλινοί πολίτες ετοιμάζουν αντι-συγκέντρωση πλοίων στα ανοιχτά της Γάζας για να αντιπαρατεθούν στον «Στόλο της Ελευθερίας». Οι διοργανωτές του ισραηλινού εγχειρήματος αναφέρουν ότι έχουν ήδη στη διάθεσή τους 15 πλοία και ότι για την επάνδρωσή τους κατόρθωσαν να κινητοποιήσουν «αγανακτισμένους» πολίτες μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης!

Ταυτόχρονα, και καθώς η νέα αποστολή της Free Gaza Movement βρίσκεται στα ανοικτά, ξεκινούν οι στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας –Ισραήλ, βαραίνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα.

Ο Τάσος Κουράκης δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες να έχει ζητήσει επενδυτές από τον αραβικό κόσμο και σήμερα να γίνονται κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ εναντίον φανταστικών εχθρών και το κυριότερο σε συμμαχία με τους σφαγείς του παλαιστινιακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: