T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

«Η Ψυχή του Τόπου» Έκθεση γλυπτών στον Εθνικό Κήπο


Το «Πέρασμα» της Περσεφόνης από τον Κάτω στον Ανω Κόσµο
Αθήνα

Σε υπαίθρια γλυπτοθήκη έχει μετατραπεί ο Εθνικός Κήπος, χάρη στην έκθεση «Η Ψυχή του Τόπου». Ογδόντα πέντε μπρούτζινα αγάλματα μεγάλων διαστάσεων, που φέρουν την υπογραφή της Βάνας Ξένου, τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία και μας καλούν να τα θαυμάσουμε από την 1η Ιουνίου.
Σύμφωνα με τα Νέα, πηγή έµπνευσης για τα γλυπτά -που παρουσιάζονται σε 19 µεγάλες εγκαταστάσεις- είναι τα Ελευσίνια Μυστήρια και η ελληνική µυθολογία.

«Με ενδιαφέρει η σχέση των Ελλήνων µε το πολιτισµικό τους υπόβαθρο. Αναζητούσα πάντα µια ταυτότητα, µε πολλή µελέτη αλλά και µε την αναγωγή των µύθων σε εικαστικά στοιχεία» εξηγεί η Βάνα Ξένου.

Ψηφιακή παρουσίαση της εγκατάστασης της Βάνας Ξένου µε βιντεοπροβολές έχει προγραµµατιστεί για τον Ιούνιο (3, 10, 17 και 24/6) στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, στο Λιµάνι της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριµένα, θα παρουσιαστούν αποσπάσµατα από την έκθεση στο Ρalais-Royal στο Παρίσι, στην Ελευσίνα, αλλά και από την εγκατάσταση γλυπτών στον Εθνικό Κήπο, στο πλαίσιο του αφιερώµατος στις γυναίκες δηµιουργούς του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: