T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Κολυμβήθρα του Σιλωάμ στήνουν για τα σκάνδαλα


Σε αναμμένα κάρβουνα η Ντ. Μπακογιάννη.

Στην εξεταστική καλείται από τη Ν.Δ. ο Κ. Σημίτης.

Επίθεση Σαμαρά στο σύστημα Καραμανλή



Σε επιχείρηση “αυτοκάθαρσης”, προκειμένου να διασωθεί το δικομματικό πολιτικό σύστημα από την οργή των πολιτών για τα σκάνδαλα και το κατάντημα της οικονομίας, επιδίδονται Παπανδρέου και Σαμαράς.

Μετά την κυβερνητική δήλωση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει αυτοκριτική για το τι γινόταν εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, ο Α. Σαμαράς δήλωσε σχεδόν πανομοιότυπα: Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν απολογούμαι για συμπεριφορές τύπου Παυλίδη, Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη. Και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί επιχειρούν να εμφανιστούν αποκαθαρμένοι από τα σκάνδαλα που βαρύνουν τα κόμματά τους και να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς με τους εσωκομματικούς αντιπάλους τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και το εκσυγχρονιστικό μπλοκ δίνουν την εντύπωση πολιτικής ομηρείας, καθώς η Ν.Δ. ζήτησε να προσέλθει ο Κ. Σημίτης στην εξεταστική επιτροπή και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται αποκαλύψεις και για άλλους υπουργούς του.

Πιο σύνθετο το σκηνικό στη Ν.Δ. όπου ο Α. Σαμαράς βρίσκει ευκαιρία να βαθύνει την αντιπαράθεση με την Ντ. Μπακογιάννη, την οποία ακολουθούν σκιές για το σκάνδαλο της Siemens, ενώ η πρώην υπουργός επιταχύνει τα βήματα για δημιουργία πολιτικού φορέα. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανοίγει μέτωπο με το σύστημα Καραμανλή.

Η ΕΣΗΕΑ ζήτησε επίσημα από τον Πρόεδρο της Βουλής να διερευνηθεί η λίστα μισθοδοτούμενων από την Siemens δημοσιογράφων.

Ποινική δίωξη εις βάρος του Τ. Μαντέλη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος....

Δεν υπάρχουν σχόλια: