T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Δίκη Κορκονέα: Μάρτυρας κατέρριψε τα περί... παραπατήματος

Δίκη Κορκονέα: Μάρτυρας κατέρριψε τα περί... παραπατήματος

    Η αυτοψία του εγκλήματος έγινε με εξειδικευμένα όργανα μετρήσεων και ειδικούς ελέγχους στα σημεία πρόσκρουσης της αστυνομικής σφαίρας που "θέρισε" τη ζωή του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αυτό δήλωσε κατηγορηματικά χθες ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Ραφτογιάννης στη δίκη των Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, αποδυναμώνοντας τις έντονες όσο και όψιμες αμφισβητήσεις της υπεράσπισης για την αυτοψία.

    Καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του Κορκονέα ότι παραπάτησε, το όπλο εκπυρσοκρότησε μετά από δύο πυροβολισμούς που έριξε στον αέρα, και η σφαίρα καρφώθηκε στο στήθος του παιδιού, ο μάρτυρας είπε πως δεν προέκυψε ότι η σφαίρα χτύπησε σε πλάκα στο έδαφος, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα είχε επιφέρει γραμμώσεις μέχρι το τέλος της. Για το θέμα ρωτήθηκε και από τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής, Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου, «αν ευσταθεί ο ισχυρισμός Κορκονέα ότι υπάρχει και μία εκπυρσοκρότηση του όπλου του». Ο μάρτυρας απάντησε: "Ακούγονται δύο, πυροβολισμοί δεν προκύπτει από πουθενά και μία εκπυρσοκρότηση του όπλου".

    Τον τρίτο πυροβολισμό της "τυχαίας εκπυρσοκρότησης" διέψευσε και το βίντεο της Λητούς Βαλιάτζα, όπως το τράβηκε από το μπαλκόνι του σπιτιού της, καθώς ακούγονται μόνο δύο συνεχόμενοι πυροβολισμοί. Παρά τις έντονες αντιδράσεις του Αλ. Κούγια, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να προβληθεί το επίμαχο βίντεο, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες παράνομης επεξεργασίας, όπως υποστήριζε η υπεράσπιση. Ο εισαγγελέας μάλιστα Χ. Λακαφώσης, εκτίμησε ότι δεν μπορεί να είναι επεξεργασμένο αφού αναρτήθηκε στο Ίντερνετ ελάχιστα λεπτά μετά τη δολοφονία.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: