T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Απόπλους για τη Γάζα από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου


Ομάδα περίπου είκοσι ευρωβουλευτών και ακτιβιστών μεταβαίνουν από τη Λεμεσό προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο, προκειμένου να αποπλεύσουν από το παράνομο λιμάνι της για την Γάζα.

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Κυριάκος Τριανταφυλλίδης δήλωσε ότι μαζί με τους τέσσερις Έλληνες βουλευτές τόνισαν στους ξένους ευρωβουλευτές και άλλους ακτιβιστές ότι «η κατεχόμενη Αμμόχωστος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι επιλογή για τη Γάζα».

Εμείς,είπε ο κ.Τριανταφυλλίδης, κάνουμε επαφές με τις Κυπριακές αρχές για να βρεθεί λύση να αποπλεύσουμε από νόμιμο λιμάνι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παράνομο λιμάνι της Αμμοχώστου θα εισέλθει ένα από τα πλοία της αποστολής το «ΣΦΕΝΔΟΝΗ», το οποίο απέπλευσε από Ελληνικό λιμάνι.

Το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε αμέσως με το Ελληνικό Υπουργείο και διαβίβασε τις σχετικές πληροφορίες.

Ο γενικός διευθυντής του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, δήλωσε ότι οι αρμόδιες Ελληνικές αρχές ανέφεραν ότι το «ΣΦΕΝΔΟΝΗ» δεν έχει Ελληνική σημαία.

Στην αποστολή με Ελληνική σημαία υπάρχει μόνο το πλοίο «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», το οποίο , σύμφωνα με τον Κύπριο πρέσβη, ειδοποιήθηκε από τις Ελληνικές αρχές ότι δεν πρέπει να εισέλθει στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, γιατί θα υποστεί κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: