T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Κατηγορηματικό «όχι» στο ενδεχόμενο οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευσης διατάξεων του μνημονίου για το συνταξιοδοτικό, λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Κατηγορηματικό «όχι» στο ενδεχόμενο οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευσης διατάξεων του μνημονίου για το συνταξιοδοτικό, λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «αδειάζοντας» τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο που μέχρι πρότινος έκανε λόγο για ανοιχτές διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε χθες ότι η Κομισιόν δεν περιμένει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου που αφορούν τις συντάξεις», τονίζοντας πως θα παρακολουθεί και θα έχει ανταλλαγή απόψεων με τις ελληνικές αρχές σχετικά με την κατάρτιση του νομοσχεδίου, το οποίο προφανώς «θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο με το μνημόνιο».

Η Κομισιόν λοιπόν φαίνεται πως δεν προτίθεται να κάνει πίσω ούτε ως προς το όριο των 40 ετών εισφοράς, αλλά ούτε και για την συνταξιοδότηση στα 65 χρόνια μέχρι το 2015. Ο ίδιος ιθύνοντας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε ωστόσο ότι «θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές αλλαγές, υπό αλλαγές, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείται το πνεύμα του όλου προγράμματος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πλήρως δεσμευμένη στην εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνήσει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δεν επιδιώκει να ξανανοίξει θέματα, περιλαμβανόμενου του θέματος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: