T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Οι εργαζόμενοι στο «Ωνάσειο» απορρίπτουν τον διάλογο για το εργασιακό


Σε σκληρό τόνο, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ωνάσειο και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ Νίκος Κωστόπουλος, απαντά με δήλωσή του στην πρόσκληση του υπουργού εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου, για συμμετοχή στον διάλογο για το εργασιακό που ξεκινάει την Δευτέρα.

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από τις πρώτες μέρες της εκλογής της και υποκύπτοντας στις πιέσεις της εργοδοσίας, έδειξε αποφασισμένη να προχωρήσει σε βίαιες και επώδυνες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις της χώρας, εξαπολύοντας την σκληρότερη και πιο βάρβαρη επίθεση στην κοινωνία των εργαζομένων, από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Επιλέγοντας στο όνομα μιας απάνθρωπης ανταγωνιστικότητας να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους, προσέφυγαν συνειδητά στη λύση του Δ.Ν.Τ.. Διαβουλεύτηκαν ως γνήσιοι οσφυοκάμπτες με την «τρόικα», μετατρέποντας το δημοσιονομικό έλλειμμα σε έλλειμμα επιβίωσης για τους μισθωτούς, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Εκχώρησαν άνευ όρων κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε μια ομάδα «αριθμολάγνων τεχνοκρατών» και δεσμεύτηκαν για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των, πλέον, αντεργατικών πολιτικών με την υπογραφή του «μνημονίου δανεισμού», επιτρέποντας έτσι την καθημερινή παραβίαση θεμελιωδών Συνταγματικών μας διατάξεων», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόπουλος.

Ως γνωστόν η ΓΣΕΕ δεν θα συμμετάσχει στον διάλογο Υπουργείου Εργασίας-κοινωνικών εταίρων για το εργασιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: